Posts

Showing posts from February, 2017

Dalam hati aku...

Tahun 2017, aku masuk dengan bergaya (rasanya bergaya la kot sebab aku rasa aku jadi berani yang luar biasa). Banyak perkara yang aku buat adalah di luar fikiran dan aku mampu melaluinya walaupun BP naik tak tentu hala melangit sampai tahap angkasa lepas..

Dr Mynt: Why you come and see me today, not next mont???  (dia ni doktor asal dari Myanmar, tunjuk garanglah pulak)
Aku: My BP is hight..
Dr: Then..baru nak datang? U memang ada BP problem kah?
Aku: Tak ada (sumpah, aku tipu)
Dr: Kalau tak ada, kenapa sekarang tinggi?
Aku: Sebab saya stress kot Dr.
Dr: Kenapa stress? Boleh kot kot pula?
Aku: Sebab saya ada dua paper exam.
Dr: Salahkan exam?
Aku: Hmm...(assudahhhlah Dr, kalau nak bagi ubat, bagi je lah - ayat dlm hati aku)

Akhirnya aku keluar dari bilik doktor Myanmar tu dengan sebundle ubat.. Lepas seminggu BP turun tahap merangkak jer dr 200/120 ke 175/105..bolehlah! Minggu ni Sem 2 dah start, BP please jangan naik. I beg you...



Aku: I just check my result..
Dia: Hows?
Aku: Tak dap…