Wednesday, 12 July 2017

Parghhhfum...

Ketika saya bekerja di Bangsar dulu, saya guna perfume Guerlain. Dan tabiat buruk saya ialah kena spray tiga kali kat baju, baru puas hati. Kalau tak cukup tiga kali, rasa macam tak spray apa pun. Akhirnya, deria bau dah terlalu biasa dengan bau perfume berkenaan jadi saya tak dapat nak hidu bau perfume yang saya guna itu. Orang lain pula yang ada tanya apa jenis perfume kau guna eh, macam tertumpah satu tempayan minyak wangi laa...hahahah saya peduli apa, janji saya suka dan rasa yakin dengan apa yang saya guna.

Tugas saya di tempat kerja, selain buat artikel, saya kena turun ke tingkat 3 untuk cek page. Nama bilik tu Production Room. Ada dua tiga orang teknisyen yang bertugas dalam satu masa. Kadang-kadang sambil cek page saya bersembang dengan depa tanya pasal production etc. 

Ada sorang tu namanya Firdaus. Bin apa saya tak tahu. Brader ni mix parentage, mata biru cair dan kulit putih merah. Kalau tak silap saya dia campuran serani dan Melayu tapi darah orang putih lebih banyak pada iras wajahnya dan sudah berkahwin. Saya selalu juga lepak dan berbual dengan brader ni sbb dia pun rajin menjawab soalan saya. Tapi soalan dia yang buat saya tak boleh blah tu ialah apa jenis perfume yang saya guna sebab dari jauh dia dah tahu saya yang turun ke operation room. Katanya lagi dia boleh tahu sebab bau perfume saya, bukan sebab bunyi tapak kasut saya. Uhhh!

Botolnya saja pun dah menggoda hati..apatah lagi bau..hmm..
Whoaaa...πŸ˜‰πŸ˜Šsaya pun rasa macam ya ke gitu? Kuat sangat ke bau perfume yang saya spray? Dia kata lagi dia suka bau tu, hahaha nasib baik dia suka perfume dan bukannya suka saya. Kalau tidak ada yang jadi bini no 2 (πŸ˜ˆπŸ˜†πŸ˜πŸ’€πŸ‘»πŸ‘½setan sangat perangai saya ketika itu) Ok abaikan. Setiap kali jumpa mesti dia tanya. Err saya pun jawab macam biasa sbb dia pun tanya dengan elok. Habis kisah Firdaus..

Baru-baru ini saya berpeluang menghadiri sesi beauty review dan antara perkara yang saya kena buat ialah review perfume..hmm saya cuma boleh hidu 10 brand perfume je..selebihnya saya tak boleh nak bezakan dah bau perfume yang lain..sama je baunya. Selain menghidu kopi untuk mengembalikan deria bau, kita juga boleh menghidu kulit pada badan sendiri sebenarnya untuk mengembalikan deria bau asal, ini ilmu yang saya baru dapat..

Saya pakai Nina Ricci sekarang, ini pun perfume percuma yang bos bagi..jadilah! Apa-apa pun betulkan niat pakai perfume..hehe. Pakai perfume up sket confident level..boleh kan!

No comments:

Post a Comment