Thursday, 16 February 2017

Dalam hati aku...



Tahun 2017, aku masuk dengan bergaya (rasanya bergaya la kot sebab aku rasa aku jadi berani yang luar biasa). Banyak perkara yang aku buat adalah di luar fikiran dan aku mampu melaluinya walaupun BP naik tak tentu hala melangit sampai tahap angkasa lepas..

Dr Mynt: Why you come and see me today, not next mont???  (dia ni doktor asal dari Myanmar, tunjuk garanglah pulak)
Aku: My BP is hight..
Dr: Then..baru nak datang? U memang ada BP problem kah?
Aku: Tak ada (sumpah, aku tipu)
Dr: Kalau tak ada, kenapa sekarang tinggi?
Aku: Sebab saya stress kot Dr.
Dr: Kenapa stress? Boleh kot kot pula?
Aku: Sebab saya ada dua paper exam.
Dr: Salahkan exam?
Aku: Hmm...(assudahhhlah Dr, kalau nak bagi ubat, bagi je lah - ayat dlm hati aku)

Akhirnya aku keluar dari bilik doktor Myanmar tu dengan sebundle ubat.. Lepas seminggu BP turun tahap merangkak jer dr 200/120 ke 175/105..bolehlah! Minggu ni Sem 2 dah start, BP please jangan naik. I beg you...



Aku: I just check my result..
Dia: Hows?
Aku: Tak dapat 4 flat pun..
Dia: But you lulus kan?
Aku: Yerp, and no need to repeat. Lulus all paper..
Dia: Good, congrats!
Aku: TQ (congrats jer ko cakap? At least cakaplah congrats honey ke, darling ke..cehhhh! err Anyway, tq Mr Z..bilalah agaknya aku nak dengar ko cakap ko miss aku - dalam hati aku je)

Hidup ini sangat misteri, sekejap rasa gagah, sekejap rasa lemah. Sekejap rasa sangat jahat dan sekejap lagi menadah tangan memohon ampun daripada Yang Esa. Kadang-kadang aku rasa aku kenal sangat akan dia tapi sebenarnya jauh sangat, Selagi bernama manusia, selagi itulah aku begini.

12 comments:

  1. Replies
    1. kira-kiranya bukan novel, catatan biasa dalam hidup tapi mungkin in the end nanti akan jadi hasil tulisan macam novel juga:)

      Delete
  2. Sekarang, aku pulak yg tak tenteram dan keluh kesah...ahh... ini le hidup gamaknya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya hidup memang begitu..keluh kesah bersilih ganti..

      Delete
  3. Alhamdulillah & Congratulations..!!! Stay strong.. Happy & healthy always.. Hugs & kisses.. Bila mau datang minum kopi sama saya laling.. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah & Congratulations utk result exam tu tau..

      Delete
    2. inshaallah ada rezeki kita psana ya...:)

      Delete
  4. Hi sha..wahhh..ada heartthrobbed ( mata air) ka sha..i likeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mata air yang tak berapa pasti kewujudannya Zu

      Delete
  5. kehkehkehkehhh.....




    patut la aku tiba-tiba terlintas nak jenguk ke sini.

    ReplyDelete
  6. chehhh...chehhh....chehhhh.....

    ReplyDelete