Thursday, 21 July 2016

Proposal

Bila setiap kali hantar mesej, dia tulis "Mary, will you marry me?"
Kau rasa dia main-main atau memang dia tak main-main?

Lepas tu bila hantar mesej lagi, dia kata Mary Mary come marry me, kau rasa dia gila ke apa?

Lepas tu dia kata lagi, am serious! (Kau ingat aku tak tergoda nak kata YES!)

Hmmm...western la sangat.

Lepas tu dia cakap lagi dia rasa dia ugly..(sebenarnya aku tau dia nak suruh aku kata dia gojes..puiii).

Lepas tu dia buat gila pukul 1.30 pagi aku baru nak start bermimpi dia telefon kata I can.t sleep, kau ingat aku peduli? Aku kata minum teh hijau der, dia kata dia ada Lipton jer, naseb kau!

Sampai la ni aku tunggu proposal dia. Kalau bulan September ni tak sampai juga proposal tu kat tangan aku, aku nak erase je dia ni. Sebab bulan September aku dah tak cukup masa nak baca buku..masa tu tak de sapa dah nak layan kau John Labu aka dracula tertumpah clorox!



K, bye!

Tuesday, 19 July 2016

Marah atau ikhlas?

Apa kau rasa bila kau berpenat-penat masak untuk tetamu klasik kau yang seringkali meninggalkan calar pada hati kau, tiba-tiba minyak panas terpercik pada kulit kau, pada leher, pada dada dan pada wajah..

Dan kau hanya mampu kata 'shit' saja dan bila dah siap hidang, tetamu kau datang makan dengan pujian melangit kata sedap dan mereka tak tahu bahawa kulit kau dah melecur dan kau pula sedikitpun tak boleh nak tunjuk akan kemarahan kau terhadap mereka.

Adakah tetamu kau datang dengan mantera supaya perasaan marah kau menikus atau kau memang miliki hati putih?