Posts

Showing posts from October, 2016

Nasi Lemak Kak Long Kawasan

Betapa susahnya nak mula menulis kembali setelah berbulan-bulan tidak membuat sebarang entry. Tiada alasan, tiada sebab dan tiada kata-kata sesuai nak kata, kenapa tak boleh menulis. Walhal kalau kat opis tu kalau Editor kata kena buat artikel 6 mukasurat, aku boleh je speed dalam masa dua atau tiga jam nak siapkan artikel (inipun kalau ikut kamus reporter senior, dah kira lambat sangat).

Kali ini kena istiqomah untuk menulis, banyak perkara boleh selesai kalau aku menulis. Kalau arwah Mak ada, dia akan cakap 'banyak hala dari rimau' maknanya banyak hal yang tidak pasti berbanding hal yang wajib dibuat. Oh ya, dalam bahasa dan istilah Kelantanese, hala adalah sejenis harimau jadian. Jadi maksudnya banyak perkara jadi-jadian yang sekejap ada sekejap tak ada berbanding hal yang sudah sedia wujud. Abaikan saja pasal hala dan rimau ini..

Minggu ni banyak perkara berlaku. Aku jenis tak berapa nak aktif atau tak reti sangat nak menulis kat FB, masuk baca dan layan like je. Bila on F…