Thursday, 21 July 2016

Proposal

Bila setiap kali hantar mesej, dia tulis "Mary, will you marry me?"
Kau rasa dia main-main atau memang dia tak main-main?

Lepas tu bila hantar mesej lagi, dia kata Mary Mary come marry me, kau rasa dia gila ke apa?

Lepas tu dia kata lagi, am serious! (Kau ingat aku tak tergoda nak kata YES!)

Hmmm...western la sangat.

Lepas tu dia cakap lagi dia rasa dia ugly..(sebenarnya aku tau dia nak suruh aku kata dia gojes..puiii).

Lepas tu dia buat gila pukul 1.30 pagi aku baru nak start bermimpi dia telefon kata I can.t sleep, kau ingat aku peduli? Aku kata minum teh hijau der, dia kata dia ada Lipton jer, naseb kau!

Sampai la ni aku tunggu proposal dia. Kalau bulan September ni tak sampai juga proposal tu kat tangan aku, aku nak erase je dia ni. Sebab bulan September aku dah tak cukup masa nak baca buku..masa tu tak de sapa dah nak layan kau John Labu aka dracula tertumpah clorox!



K, bye!

8 comments:

  1. Mcm Irfa jgk.. Agka misteri post ni.. Dah cuba paham tp tak dapek nak paham2... Stay strong & Take care dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de apa yg misteri ler dear, ini sinopsis cerpen hehe

      Delete
  2. You! apa ni you! tak cerita pun kat kita. You lama betul tak ngeteh ni sejak masuk bilik darjah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok anytime kalu nok ngeteh roger. isnin / jumaat i situ

      Delete
  3. Aik? Nak 'horey-horey' ka? Habaq naa.....toksah dok buat-buat lupa nak jemput naa........

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah nak horey horey uncle, ini fragmen cerpen je:)

      Delete