Wednesday, 19 March 2014

Notis dak?
beberapa minggu lalu
kat Kelantan khabarnya habis dijual baju sejuk
suhu pula macam paras beku
selain Kelantan
beberapa negeri lain juga sejuk beku
lepas tu panas
sampai pokok pandan saya juga menemui maut
akibat panas melampau
air pun kena catu
sebab kering
pendek kata
banyak kawasan berpokok yang daunnya betukar merah
sekali imbas saya rasa macam musim luruh pula
ehh sorry saya memang suka berangan
saya berada di negara empat musim
apa ada hal
berangan adalah free!

Back to the topic,
notis tak, cuaca bagai diset dengan cepat dari sejuk ke panas
dari panas ke kemarau
kemudian hujan
adakah bumi kita sudah tergelincir dari paksi?

Sedar...

9 comments:

  1. salam LW,
    hahahah i mmg perasan dari dulu iklim ng kita ni mmg follow 4 season..tinggal lagi kita ni tak turun salji jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blu
      perasan tak sekarang ni sebijik macam spring

      Delete
  2. Mula2, kita kena uji dgn banjir....tempat yg tak banjir pun, kena...
    Lepas tu musim sejuk..
    Lepas tu ujian musim kemarau..
    Lepas tu takde air...

    Tak sedar lagi?
    Tuhan bagi ujian MH370..

    Tak sedar lagi?
    Sibuk syirik teropong kat airport?
    Sibuk ber konsert sampai mati?

    Saya risau..
    Saya takut..
    Bala Allah...
    Yg tak terlibat pun, kena tempias

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daddy Ziyyad

      setuju, semua tu ada betulnya. kita masih bertuah kerana Allah buka pintu hati untuk sedar akan semua perkara melekakan ini dan kita tidak termasuk dalam kelompok yang sesat itu..

      Delete
  3. moga iman kita kekal teguh.. sabar, redha & bersyukur sentiasa...

    ReplyDelete
  4. selagi kita semua boleh keluar pergi kerja cari duit belanja, selagi tu la ramai tak peduli walau pun perasan yang tombol setting dah rosak sikit. apa ada hal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. smbotak
      setuju..paling simple aku sendiri pun, kalau time keje tak fikir lain dah, pasal kerja dan kerja saja. bila dah tak kerja ni banyak benda aku mula fikir..

      Delete