Tuesday, 18 March 2014

Makan apa di London?

Masa saya p UK dulu, saya gila betul makan nasi lemak Pak Awi kat Malaysia Hall
lepas tu gila juga makan ayam goreng kunyit kat Restoran Bonda
suka juga pesan sirap bandung warna merah jambu tu walaupun harganya mengaum
cuma saya tak masuk Restoran Tuk Din je sebab nampak sangat ekslusif
pastinya saya tak mampu nak bayar makan mahal-mahal
sebab saya kalau travel bajet adalah keciputan.

Ok nak tanya, kepada sdr/sdri yang terbaca entry ini
kalau anda ke London/UK
menu apa yang anda terasa nak makan?
Please bagi pendapat ya
thanking you in advance!

14 comments:

  1. Aku nak makan Asam Pedas Ikan Parang wife akuuu... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. whoa nak makan yg wife buat juga ya..hahaha untunglah, kena bawak wife kalo out station

      Delete
  2. Salam LW

    Teringin makan cheese nan sama ayam tandoori psl kat sana pure from India dan mmg lain dr kat sini, kat Ipoh ada satu resto nama kalau tak salah Pakeza namanya dpn regency hotel.

    Tapi laaaaa ni jap lagi tu mak itam dah siap masak ayam masak merah lwn sayer petola dan telur dadar hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Bapak,
      waaa masakan Mak Itam juga yang menyelerakan ya...syabas!

      Delete
  3. sy ke london makan kebab je kak, makan nasi sekali dalam tempoh seminggu tu sbb sbb mahal sgt, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa
      ok kebab biasa. akak pun pilih kebab sebab murah kan...thanks irfa for the respons

      Delete
  4. salam LW,
    how have you been..lama tak drop by... if i go to UK..teringin nak makan jacket potatoes and shish kebab..and i nak makan cornetto mint flavour...ahh rindunya with all those food...

    sorry LW...tak menjawab kot pertanyaan you...hahaha..when are you going to UK... ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blu, ok thanks for the opinion ya..haha hebat taste tu ya..
      I will be going next week..insyaAllah 3rd April

      Delete
  5. Kalau saya ke UK? hurmmm.... nak makan ikang singgang cicoh budu campur tempoyak dan nasi panas je. JE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong
      waaa mana nak cari budu and tempoyak tu..dah le mende tu x blh naik kapal terbang

      Delete
  6. Saya kalau ke London pasti pegi Malaysia Hall makan puas2, atau pegi ke Restoran Tukdin makan daging salai masak lemak cili api :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Abdullah
      saya tak pernah masuk Tuk Din, lalu je depan tu ada..tak berani nak masuk sbb nampak terlalu eksklusif..haha. Ok lepas ni kalau p London jangan lupa singgah Kerisik At Ashley Hotel London ya..

      Delete
  7. Kebab. Fish n chips.

    Malay food mahal amat.
    Kalo sekadar pegi jalan2. Tahan aje perut utk menu malaysia.

    Bleh guna bajet tu utk shopping :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, saya pun kalau travel makan kebab share berdua.bajet makan boleh topup bajet beli souvenir kan..:)

      Delete