Tuesday, 1 October 2013

Live a life to the fullest while stock last..

I assume that after I have no longer attach to Kilang Kertas, my life will be much laidback and peaceful..but nahh...it's more challenging and busy-ing..running here and there, occupied with crafting and painting. I had manage my schedule just like a normal office hours. Start working at 9am and finish at 5pm but that's stays as plan only..i worked till midnite and the routine continue and yeah.a bit hectic but  simply awesome. I'm free from backache, no stress at all, enjoying my coffee and do what I truly wanted to do. Exactly like what I always dream; to work on my own capacity, dare to take a risk and Alhamdulillah I had a  chance to life live moderately. Maybe i'm jobless now but I had a really great time. Live a life to the fullest while stock last...haha hidup pun ada stock tau..so don't play-play mehh..life to the max, work like never gonna die keh!
Yeah..thats what im doing now..the oroginal picture was from Abdul Muhaimin Farid and I had transferred to the small canvas. It's not what we call painting lah kan sebab saya bukan pelukis pun but it gave me real satisfaction. Exploring many possibilities..
 
Few colors of acrylic - ultramarine, black, phthalo blue, scarlet, crimson, vandyke brown and some more..namanya tak dapat nak ingat..size canvas 6" x 5"..kecik2 pun jadilah dengan taraf saya yang illiterate art ini..hey peeps..life is too short..so don't delay, just do it now! I knew someone keep thinking how could I survived? Hello rezeki Allah bagi bukan awak yang bagi..hmm looks like curiosity kill the cat ahh..
 
Nota kaki: ..sulit mengait bintang di cakerawala, sulit lagi mentafsir kata-katamu di sebalik aksara..!

19 comments:

  1. Aku jeles... tapi aku masih belum berani mencoba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nizam.Ariff

      kau kerja dulu..bila tiba masa tepat, kau dengan sendirinya akan jadi berani melakukannya..

      Delete
  2. Kena yakin yg rezeki dtg dr Allah. Pedulikan suara2 itu..apa kerja yg kita buat (off course yg halal dan diredhai Allah) Insyaallah ada ganjarannya. Go kak . Go!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti
      betul Siti, memang selama ini pun akak tak pernah ambil pot..Alhamdulillah rezeki tetap ada..

      Delete
  3. i rasa u lagi busy sekarang...where got time to coffee coffee with me anymore...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nenet Penne

      Think so...ingatkan banyak masa buleh leisure..rupa-rupanya cempedak menjadi nangka..huhu..in shaa Allah kalau ada masa jer I roger u..krutup, kari ayam, telur bungkus, tomyam, kalian ikan masin etc etc...hehe

      Delete
    2. aah membaca je sudah membuat perut ini berdondang sayang.....

      Delete
  4. aku juga sangat jeles, tp aku tidak mampu walaupun aku tahu rezeki bukn ditgn boss aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Su,
      Lakukanya bila Su sudah benar2 bersedia, in shaa Allah ada kekuatan di situ..

      Delete
  5. LW,
    Insya'Allah.. as long as kita rajin.. ada usaha.. berdoa.. Allah pun takkan mensia-siakan umatNya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sham
      ya kan, setiap usaha itu pasti ada ganjaran setimpal..thanks kak..

      Delete
  6. Salam LW

    betul tu

    nikmatilah kehidupan yang Allah pinjamkan semaksimum mungkin selagi ia tidak bertentangan dengan ajaran islam , Al Quran dan Sunnah

    Bapak pun ada beberapa lagi impian dalam hidup yang masih belum tercapai dan sedang diusahakan , insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bapak,
      Ya sekarang ini saya sedang menikmati hidup sebaik mungkin sementara hayat masih ada..dan ia menyeronokkan..saya ada banyak lagi perkara untuk dilakukan dalam hidup..harap Allah bagi peluang saya melakukannya..

      Delete
  7. Tabik dengan dik LW. Semoga berjaya dengan pilihan yg telah dibuat. Betul tu, rezeki di tanganNya, asal rajin berusaha, pasti ada hasilnya, in syaa Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekaseh Kak Dinas
      nak tunggu pandai, memang tak tau bila kak, saya bantai je hihi

      Delete
  8. Replies
    1. Khairul Abdullah
      Thanks for your kind support!

      Delete
  9. bangga dgn hasil kerja seni sendiri pun sudah kira bagus. orang lain kata tak bagus...abaikan. sebab seni itu luas.

    rezeki pun luas maknanya. dan mmg betul rezeki itu sudah tertulis dari awal lagi dan ditetapkan oleh Allah. cumanya kita kena berusaha kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telor Power,
      Alhamdulillah..kita buat ikut kemampuan kita, jadi diri kita sendiri kan..

      Delete