Sunday, 22 September 2013

Weekend session...

Sky is clear today, blueish and shining..aaahhh good sign but I prefer cloudy and raining. Don't know why, maybe because the best time (as for me) to sip a coffee infront of my window is when rainy day while wind blew over the shady tree nearer..tak dak view menarik pun. Hari-hari bangun pagi jenguk tingkap dok la nampak rumah bata merah yang sedang dalam pembinaan, pekerja Indon yang dah beberapa hari dok cangkul tanah, depa kata nak buat swimming pool..yesszaa boleh skodeng haha dan sekali sekala security of the residence round dengan motor and the rest is quiete all around..great!
TL: Real pic by @nadlina174. TR: canvas with blue background and a branch. BL: Just a blue as basic. BR; tadaaaa....
Yeah..my new day, my totally different day rather than two weeks before. Masuk kantor (kantor lah sangat) kol 9am dan selepas zohor nanti ada beberapa surat cinta nak kena reply antara Zain dan Yaya, antara Peter dan Amira dan antara Nor Haneem dan Bagus..banyak kan..tak pe lah..nanti kita tengok macam mana ending percintaan depa2 berenam ni..
Sementara tu, mai kita makan kek, minum kopi dan conteng jap. For the courtesy of my lovely sister, @nadlina174, here the humble painting for you...thanks kakak I copycat dari entry you punya gambo ni..have a nice day yeah..muahhh!
Tak dak la sama seratus persen bak kata mas idayu dalam lagu dangdut tu kan tapi gua punya passion lah nak conteng hari ni..sambil dengar Andrea Bocceli dan Edith Piaf dok nyanyi tepi telinga gua..
 Nota kaki#: Hidup tidak dinamakan hidup kalau tiada pasang surut, kalau tiada sedih suka, kalau tiada tawa tangis. Hidup tidak dinamakan hidup kalau tiada hujan panas, kalau tiada guruh petir dan kini adalah masa terbaik untuk melihat awan berarak, untuk mendengar kicau burung selepas subuh dan kini juga adalah ketika terbaik menghirup udara segar sementara masih ada waktu yang bersisa..
 

27 comments:

  1. Assalamualaikum dik,
    Ups & downs.. is a norm thing.
    & you're very good with your hand.
    God bless..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Kak Sham
      yerp thats normal and we hv to face it
      thanks..much appreciate

      Delete
  2. Replies
    1. bak mai alamat, nanti pos kita cherry blossom sepokok tau..hihi

      Delete
  3. Cantiknya lukisan tu dik, I like. Akak pun suka cuaca mendung & hujan :)

    Tiba2 plak teringin kek, mana akak nak korek nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekaseh Kak Dinas, saya pun suka hujan..
      ala kek sempoi pun boleh kak..kikiki janji selera

      Delete
  4. Replies
    1. ntah bro..katanya bunga baldu..nak sama cam bunga sakura kan..

      Delete
    2. bunga baldu tu bunga apa? baru dengar lah

      Delete
  5. Cantiknya lukisan tu. :)

    Aku suka nota kaki tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. reenapple
      tengkiu eh..aku tulis main lontar idea jer..lately ni mood ke laut, tu pasal terhegeh-hegeh nak update blog...huhu

      Delete
  6. serius sis.. i suka dan kagum ngan bakat u, err.. jeles pun iyer. hahahha...

    i tk suka mendung yg tak jadi hujan, but love raining very much too!! Hujan memberi banyak ilham!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay kita serupa su, I kalau hujan boleh duduk depan sliding door tengok titik hujan hujung corong air..leka..idea pun membuak..KL x hujan dua tiga hari ni..mood ke laut

      Alhamdulillah Allah bagi pinjam tangan dan minda..bolehlah cari rezeki kot tu..

      Delete
  7. Very nice! What an artist you are. Tabik spring 3X.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Khairul..nahh im not an artist yet...just self thought..toing! toing! toing! tabik 3 kali kan...haha

      Delete
  8. Cuaca hujan ni, best tido...hahahha
    Suka dengar bunyi air hujan hentam atap zink ( kenangan masa kecik kecik bila balik umah atuk :P )

    U are telented..How I wish boleh melukis macam tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dziyyad,
      ya betul..irama hujan timpa zink tu enak je didengar..kat KL payah dah nak dengar bunyi hujan yang nyaman tu.

      thanks Doc, layan minat sempoi sambil minum kopi

      Delete
  9. LW,

    A gifted human being, thats what u are and it makes u special. God bless..

    ~Killing me softly with your hands..boleh gituhh? haha.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eliza dear,
      nahh im not..im just ordinary people even nothing but Alhamdulillah HE lend me something..'life spirit'..:)

      Killing me softly too..hihi

      Delete
  10. woaahhhh.... cantik...!!!! ohhh u, ingat tak notebook yg u buat tu, yg i nak order tu... i still want it lah.. for my doter ni.. nnti kita wsap ya..

    notakaki tu... agree...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. m.u.l.a.n dear
      yerp ingat..dah lama siap..habis diambil orang, siap lagi, habis..hehe dah banyak kali siap..ok let me know ya kalau nak I boleh pos..nanti I upload pic..

      Delete
  11. saya suka waktu subuh...dari gelap menjadi terang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang Bro, saya pun suka waktu subuh, hening dan tenang..

      Delete
  12. Seronoknya lw conteng... aku dpt bygkan.. yg lw punya waktu utk buat yg lw suka.... aku juga mahu santai hirup kopi depan rumah sambil buku di tangan waktu dingin hujan atau mendung... syahdunya hehe

    ReplyDelete
  13. Nong Andy
    Alhamdulillah akhirnya Allah bagi aku kekuatan untuk buat apa yang aku suka..kau pun boleh buat sayang..

    ReplyDelete