Wednesday, 21 August 2013

Guest @ Windsor

Bulan Ramadhan lepas boleh kira dengan jari berapa kali buka puasa kat rumah. Asal nampak kita berkemas nak balik je, ada orang tanya: ko buka puasa mana? Aku jawab, ntah tak tau lagi. Kata dia pulak,.ko nak p buka puasa sini tak? Mana? Ni ha..ada invitation, aku clash..ko pi la kalu nak. Makanya aku pun terhegeh2 lah p Carcosa, lepas tu esoknya laju je p Royal Chulan, lusa pulak laju je p Heritage House dan kemudian tersentak-sentak pulak ke KL Hilton..semuanya adalah atas kapasiti jemputan dan represent bos..ok mak tak mampu ya Cik Jah nak p makan tempat lima bintang tu. Thats why i love my job...

Minggu terakhir puasa, hari Ahad hari tu, puas la terkebil-kebil nak makan apa buka puasa nanti. Tetiba tepon kaler oren tu berbunyi. Apa lagi, tegezut la kan sebab member layan berangan nak makan chicken chop...haha.
"LW, Windsor free tak?"
"A ahh free..errr nape you?"
"Kami nak sewa space, nak buka puasa satu group. Bolek tak?"
"Err boleh tapi gua tak sempat masak la sbb dah lambat cakap.."
"Tak pe, i prepare semua.U jadi host saja dan sediakan pinggan mangkuk sebab i ada beberapa tetamu.."
"Ok boleh.."

Masa tu jam 11 pagi dan aku bingkas bangun laa sebab karang ada orang nak sewa space kat Windsor nak buka puasa..ceitt lupa lak nak tanya berapa orang..sekali orang yang nak sewa space tu datang dan tau apa jadi?? Tengok je lah pic kat bawah..tak mau type bebanyak, tekak sudah mengidam lagi mau makan menu ini..huhu..
Tetamu sedang marinate ayam dan kambing untuk di grill..
Saja tala kamera ke sini sebab lada dan tomato tu nampak menggiurkan..kalau boleh nak makan gitu jer sebab lapar puasa kan..haishh!
 Bunga kantan dan serai untuk kerabu glass noodle.
  Syam dan Nana sempat posing sambil masak..
 Makan time..
 Lamb grill yang Syam buat...sangat enak..katanya masak dengan kasih sayang..
 Makaroni bakar Cik Eita, pun sedap!
 Fruit salad by Nana Ellanah..
 Kerabu su'un..sedap gila! Gila pun tak sedap macam kerabu ni..
Susun atur tak terorganise sebab makan rebut-rebut ni best..air warna hijau tu rasanya macam punch kat hotel enam bintang...sila imejin!
Lepas buka puasa bantai depa buat tart pulak. Design tart by Syam..cantik kan tart daun ni, adunan by Eita..gebu gebas sangat..sampai tak terlupakan..

Tuan rumah? Tuan rumah tak buat apa pun, tuan rumah tumpang makan menu tetamu jer..hehehe..burp!

18 comments:

  1. Tuan rumah yang hobinya..MAKANNNN...!! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. En Abil,

      Amboii kemain mengata i mentang2 lah i x boleh nak pukul u sebab u tak dak depan i..ok tak pe...anda menang...hahaha..

      Delete
    2. Nenet Penne
      u pun bersekongkol sama itu en abil ya...hokkay tak per..naik lori naik bas..

      Delete
    3. tapi i nak naik mrt, tak nak naik bas...hahahahaha

      Delete
  2. comel pulok kuih tat itu. raya thn dpn buleh try wat tat design daun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti,
      silalah buat..cantik kan daun ni..pereka design tart ni kawan akak, in her real life, dia memang grafik designer pnya orang..

      Delete
  3. kejammm...sangat kejammm pada pandangan mata i sekarang ni......

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul,sy sokong kak net
      huhu

      Delete
    2. Nenet Penne / Irfa
      ahahaha ampun kan sayer mak encik berdua..saya pun tak tersengaja menempek gambar2 ini hihi

      Delete
  4. kehidupan yang kucintai LW..moga dirimu terus dicintai sys..~nana the lost bubbles~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana
      I love you too...thanks a lot for the friendship..

      Delete
  5. wahhh selection menu makanan semuanya macam western western...the lamb tu...adoi...havent had one in months da...ke just last month? cant remember,but still always make me salivating!hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Clive Enstein
      hello my dear, long time no see..where are you heading?
      Aghh me too..lamb grill keep me dreaming and salivating all the way but unfortunately i hv to control the selera..or else my blood pressure will go burst up!

      Delete
  6. loooorrrr tak ajak poooonggg....

    ReplyDelete
    Replies
    1. m.u.l.a.n
      ala darling u tu bila nak mai sarang vampire i ni uhuk! asyik keliling dunia jer..hehe

      Delete
  7. Yummy...bestnye...hmm...bleh larr rietta singgah sana nnti stu hr....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rietta
      yes u r most welcome dear..nanti roger akak yer kalau nak datang..

      Delete