Posts

Showing posts from August, 2013

Guest @ Windsor

Image
Bulan Ramadhan lepas boleh kira dengan jari berapa kali buka puasa kat rumah. Asal nampak kita berkemas nak balik je, ada orang tanya: ko buka puasa mana? Aku jawab, ntah tak tau lagi. Kata dia pulak,.ko nak p buka puasa sini tak? Mana? Ni ha..ada invitation, aku clash..ko pi la kalu nak. Makanya aku pun terhegeh2 lah p Carcosa, lepas tu esoknya laju je p Royal Chulan, lusa pulak laju je p Heritage House dan kemudian tersentak-sentak pulak ke KL Hilton..semuanya adalah atas kapasiti jemputan dan represent bos..ok mak tak mampu ya Cik Jah nak p makan tempat lima bintang tu. Thats why i love my job...
Minggu terakhir puasa, hari Ahad hari tu, puas la terkebil-kebil nak makan apa buka puasa nanti. Tetiba tepon kaler oren tu berbunyi. Apa lagi, tegezut la kan sebab member layan berangan nak makan chicken chop...haha. "LW, Windsor free tak?" "A ahh free..errr nape you?" "Kami nak sewa space, nak buka puasa satu group. Bolek tak?" "Err boleh tapi gua tak …

Brussel ke Paris...

Image
Lama sungguh tak masuk sini, debu merata-rata, password pun hampir lupa. Ramadhan sudah berlalu, bak kata Maher Zain, Ramadhan usah pergi..ya..kalau boleh merayu begitu kepada Ramadhan, aku pun nak merayu juga kepada Ramadhan. Banyak yang disenangi ketika Ramadhan, namun banyak juga yang menyentap hati sehingga luka. Luka bukan sebab bulan yang sentiasa dinanti ini, tapu luka oleh sebab keangkuhan individu yang berasakan mereka adalah besar! Ok, epik bajet ciput gua masih berlapuk dalam handphone. Pic pun sudah naik kelabu. Brussel sudah habis dijelajah dan dari Brussel, aku dan Ros bergerak ke Paris. Waaa nak ke Paris? Konon kota cinta kata depa ni, tapi bila sampai dan jejak jalan tar di Paris, ok Paris macam Pasir Mas...tanah tumpah kelahiran gua! Adehhh kami turun naik train nak sampai ke Paris, bila masuk ke hotel yang namanya Stanislas tu, kechewa hati mak okeh sebab kena menginap di bilik yg letaknya di aras 3 dan tak ada lif! Arghhh penat memanjat dan receptionistnya p…