Thursday, 11 July 2013

Setan berambus kau!!!

For those who follow gua punya blog ini, mesti tau aku punya battle sama Telekom. Sudah makan tahun, nak masuk dua tahun sudah. Hari ini berlaku lagi. Ikut hati mati, ikut rasa binasa. Habis spoil semangat aku nak keje hari ni apabila ada satu call dari TM Unifi minta duit suruh bayar hutang RM300++.

Bukan aku tak mampu bayar jumlah itu, lebih daripada mampu (tak berniat cakap besar, tapi aku memang ada alllocation untuk bil RM500 setiap bulan) cuma apa yang aku pertahan tak nak bayar sebab aku tak dapat service yang ditawar dan bila pergi report kat officernya, katanya ok “Puan tak perlu bayar, jika ada mana-mana agen yang minta bayaran, jangan bayar kerana saya dah settlekan.” Dan budak ni siap tenyeh surat. Katanya juga dia akan beritahu HQ, kes ni dah settle.

Tapi yang buat darah aku mendidih ni tetiba sampai surat lawyer suruh bayar hutang TM Unifi lagi..puiii *&^%$$#@ haaa rasa nak je carut dalam telefon masa officernya dengan suara lemak merdu menelefon aku kejap tadi.

Aku dah lama insaf dan jaga mulut dari mencarut segala bagai ni..Ramadhan kedua hari ini sungguh mencabar. Setan juga bergelak ketawa kat telinga aku kata, maki saja pompuan tu..carut saja mereka tu...dan mulut aku rasa nipis je nak mengeluarkan perkataan %$#@*&^%$#$#@...akan tetapinya, aku tahu Allah sangat sayang pada aku hari ini, dan aku juga tahu Allah sayang aku selama-lamanya. Cuma aku saja yang terlupa bahawa DIA sayang aku sentiasa... (psiko diri sendiri, korang jangan ketawa). Arghhhhhhh setan berambus kauuuuu!!!!

21 comments:

  1. ohhh mamaaaaiii... takkan nak bayar kan kalo servis tak dapat setimpal..

    sabar dear... sabar.... hugs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. m.u.l.a.n
      ya la dear...hishh tak akan i bayar..
      ehh dah balik merantau ke??

      meh buka posa KL..:)

      Delete
  2. Replies
    1. Qashmere
      ya alhamdulillah akak dapat jaga lidah hari ni..

      Delete
  3. Laa dik, tak settle lagi ka hal TM haritu? Memang mencabar kesabaran sungguh. Jangan mencarut, sabaaaarrr! Akak doakan semoga semuanya akan selesai dengan elok. Surat dah ada kan cakap tak perlu bayar, maka lantaklah mai surat lawyer dari planet Marikh pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas
      bila saya buat2 amuk depa low voice kejap..lepas tiga bulan buat2 call konon...tak pa saya nak email ke datuk KP depa terus...

      Delete
  4. mmg menduga sungguh di bulan posa ni kan?
    sabar ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa
      betul..menguji kesabaran sangat..

      Delete
  5. orang beriman memang besar ujiannya..

    *ai pon dah lama bercerai badan dgn Telekom tu. huh!

    hihi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog tips kurus
      ahh yerr..orang beriman memang sentiasa diuji kan..hihi

      Delete
  6. Sabar.... tarik nafas dedalam. :)

    ReplyDelete
  7. ..lucu kakak aku yang sorang ni..apa pun yang terjadi ramadhan ini..buruk dan baiknya..terus ke mercu ya lovely sys..muahhhsss..

    ~nana the lost bubbles~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana
      Alhamdulillah pagi tadi sentap sket lepas dapat call TM tu tapi try cool n ingat nak buat cookies utk kita exchange..hihi..muahhh!

      Delete
    2. hehh..pastilah aku nungguin cookies buatan sys yang terenak sedunia..moga kesabaran yang sys perolehi terus dalam keadaan terbiasa dan difahami..untuk kenyamanan diri sys sendiri..sooner or later pasti diakhiri dengan ukiran senyuman..muahss..~nana the lost bubbles~

      Delete
    3. Nana,
      ni tak sabar nak tunggu weekend nak buat cookies cokelat chip untuk exchange dengan uollss....

      muahhh!

      Delete
  8. LW,
    i baru jer bambu celcom 2 days ago..kes broadband..silap staff kedai celcom kitorang plak tetiba kena byr bill utk broadband yg dah report ilang..tu x masuk lg bab kena tolak kejap suruh pegi sana kejap pegi sini bila kita tanya psl bill tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. blu4sky
      haaa sapa yg kena je tau style depa ni kan, tang minta duit orang tu memang laju jer. tapi kalau tang service depa choyy..kalau kucing mengandung tu, pendek kata beranak dulu le kucing tu, baru depa nak betulkan..
      kalau kita jadi awak pun kita akan marah..

      Delete
  9. Tak boleh nak bayangkan tgk LW mencarut! Biasa tengok lemah lembut dan sopan santun jer...heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Abdullah
      Hamboii lemah lembut dan sopan santun ka? Nak tengok saya naik hantu bleh...cer try buat saya marah, meletops tau! hahaha...

      Delete
  10. eh ..dia orang tak update status kat system diaorang ker?? wahhh....

    walaupun i tak kena mcm tu tapi i kena pasal bil hp i..i dah bayar kat petronas, tapi meksis kata tak bayar..last2 depa cek kat petronas katanya off line apa menda entah... mau bergaduh jugaklah dgn telemarketer meksis tu...

    ReplyDelete