Saturday, 13 April 2013

Murai..muffin

(Entry murai ini adalah disebabkan terbaca pasal murai di blog Nizam.Ariff)

Murai.com? Bukan..
Habes tu, mulut murai? Pun bukan..
Burung apa? Burung murai...ini iklan
Burung murai? Ya ..mengenai burung murai...
Kicau murai? Ya..

Pagi-pagi mak kita kata buka tingkap sejurus selepas subuh sebab nanti rezeki masuk rumah..
Kalau bunyi murai, itu tandanya murai bawa cerita..abaikan cerita negatif, kita ambil berita positif saja..
Kalau dalam hutan, lazim perjalanan kita akan diekori murai kerana ia berfungsi sebagai penunjuk jalan sebenarnya...
Kalau ada orang cakap banyak..haishh mulut murai sungguh dia tu kan..tapi itu mulut dia, dia punya pasal la kan..
Semalam jam 3 pagi, ada murai berkicau kat telefon..katanya nak makan muffin yg vampire buat..ahh murai kesayangan ini macam tahu-tahu saja ada vampire semput bakar muffin..
Ini muffin poppy seed berperisa oren, tapi biasa la kan..tamak..nak letak semua benda kat dalam muffin seketul tu..jadi ditaburlah dry cranberry and kismis segala bagai..ada pecan juga dalam tu. Kalau beli mesti singgit satu dan paling banyak pun dua ketul sbb mahal kan..jadi langkah keselamatan yg diambil ialah buat sendiri...

Nota: Murai dan muffin tiada kaitan..tapi nak juga buat entry gabungan ini..tuan tanah buang tabiat!

15 comments:

  1. Yummy....byk tu akk...kang xabis basi plak....meh post cni sket meh....

    Psss....xpe akk...jgn wsau.....ada user manual..lebih kurang gitu larr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rietta
      kita bakar sendiri sebab rasa nak makan dan makan..penyudahnya bawa ke tempat kerja, bagi security kat rumah dan etc...meh la..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Siti
      Bawak la Naqib datang rumah akak, boleh kita kenal-kenal...sambil makan muffin..

      Delete
  3. jom meriahkan rumah dengan suara murai ... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nizam.Ariff
      jom jom...haha murai bawa rezeki kan...

      Delete
  4. Ι have been exploring for a littlе for anу high quality
    аrticles or blοg ρosts on this κind of spаce .
    Еxplorіng іn Yahoo I finally ѕtumbled upon
    this web ѕite. Reading thiѕ info So i аm hаppy to
    еxhibit that I have an increԁibly just
    right unсanny feeling Ι discovеred јust what I needеd.

    I ѕo much suгely wіll make сeгtain to don?
    t diѕregard this wеbsіte and gіve
    it a glanсe on a relentless bаsis.


    my wеb-site: augenoperation

    ReplyDelete
  5. memang nampak menyelerakan muffin buatan vamfire hehehe

    maaf lama tak jengguk ke mari LW,
    blog sendiri pun lama tak jengguk juga hahaha..

    ada hantar msg kan fb. sila la buka fb anda hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nong
      tak mengapa..aku pun tak tentu hala
      hapdet blog sebab tugas kat kilang sangat
      cemburu akan daku...hehe

      Delete
  6. Akak pasti muffin itu bukan saja gojes tapi jugak sedaps. Yums.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,
      ya betul..muffin itu berasa sangat
      sedap apakala di makan ketika lapar
      tapi akan jadi muak kalau makan ketika
      kenyang..psiko kan saya...hehe..

      Delete
  7. mewahhhh..i suka...kalau buat red velvet lagi sedap taruk cranberry...cuba u try.. red velvet cup cake...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NenetPenne
      haa cranberry tu memang kesukaan i tapi
      la ni semua yang jenis berry je i kena
      alert sebab trigger kepada asthma..
      kalau teringin sangat pun makan sket
      sket jer..

      Delete
  8. alahai..terasa kat tekak tgk gambar muffin ni
    kalau dekat..harus ketuk pintu dah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa
      meh la sg long..lama tak tengok ajaa..
      kalau nak pos, takut by time sampai ke
      irfa, dah ada bunga cendawan..:)

      Delete