Thursday, 14 March 2013

Precious moment mafia kilang kertas...

Lepas siap susun kertas, kami duduk saja nak tunggu bos cek sama ada kertas yang disusun kemas ke tidak. Aku macam biasa, buat-buat bz sebab duduk dekat dengan meja bos. Karang naya kalau bos nampak aku leisure habis kan. Minah rocker Lala and Farah pun ada kiri kanan. Kadang-kadang aku skodeng apa budak Lala tu cakap kat tepon, ntah dengan siapa tapi bisiknya lain macam dan aku tahu Lala ni dalam hati ada taman. Farah pulak bizi susun kertas lagi tapi aku tahu kertas yang dia susun itu adalah kertas lama..dia pun macam aku, buat-buat busy..
"Lala..gua lapar!" Kata si Farah menerobos telinga aku, ye lah sebab aku kat tengah-tengah depa.
"Lu der, hujan lebat kat luar..gua takut bos carik." kata Lala sambil kemas-kemas meja.
"Gini, lu pergi alih kereta. Gua ikut...tak boleh tahan ni..gua nak makan carbonara kat Secret Recipe.."
"Baiikkkk...err ni, ketua mafia kat tengah ni lu tak mo heret sama?"
"Tak payah, dia tekun susun kertas...!"
Fara and Lala...tengah berebut tanda kawasan supaya tangan kami tak sampai ke dalam mangkuk depa tu..iskk macam budak-budak kan...tapi inilah mereka sebenarnya...matang bila bekerja dan ceria bila perlu berada dalam keadaan demikian. Lala siap letak tangan dia supaya aku tak ambik food depan tu..hik!
Selixca enjoy her earl grey tea yg pahit katanya..pada aku, set cawan dan piring tu lagi cantik dan sedap dipandang daripada tea..
Ceittt! Dan kedua-duanya ghaib dari depan mata aku. Tak sampai setengah minit..kringggggg!
"Kak, jom..jangan nak ngada-ngada kata NO aa....akak inform Selixca sama..dia pun lapar tu.."
Yes and finally we found out that we were hanging at Bottanical..again...Bottanical. Tak jadi p Secret Recipe sebab tak dak parking. Gila la sangat kuar time hujan ribut kat Bangsar nak cari parking dalam hujan lebat. Memang tak ada! I guess we like Bottanical much because of their delicious menu and food. I didn't concern much about the surrounding and decoration because i thot that when the food is great, its fluenced the area and everything going to be nice and yummy yada yada yada!
Suzatte Crepe..oo makkk setapppnyaaaa...
I want to promote about suzatte crepe..this kind of pancake was totally great and superb delicious for those who likes to eat something simple but nice and sweet. Its was few layers of kuih dadar, ala macam nak buat kuih ketayap tu kan...then layered with vanilla cream and don't forget to put a scope of vanila ice cream with it. I tell u..its damn orgasm! U must try and it's like addicted coz u wanna try and try again..sex addict! Hahahaha...ok i crazy of it! Pehhhh...
Ini Fara punya, mushroom carbonara with egg on top on that..sedap fuhhh!
Then satu lagi hidangan wajib try...i admit that Farah is a good eater because she knows what she likes to eat..mushroom carbonara creamy and pasta..phewww it make my sweat drop and drop because the portobello and black mushroom was like a black diamond for me..if i can took it nicely, i stole! Hahaha jahatkan...maka Farah pun bagi lah i try, Lala try dan Selixca try..kami order beberapa menu dan makan berempat tapi kekecohannya seolah-olah ada lapan orang kanak-kanak sedang berebut makan. It was great moment i thot.
OKeh ini kakak mafia punya...makan cayo cayo jer...diet la katakan..kehkehkeh!
Ini Lala punya..habis dia makan...hmm Lala The Great!
Kari laksa nyonya Selixca punya, dia tak habis, so kakak mafia dan Fara yang settlekan...haha
OKeh ini pun kakak mafia punya...
Ini pun kakak mafia punya...deyy berapa banyak aaa kakak mafia punya..ceittt!
Bila kita berada dalam suasana yang langsung tiada masalah, tiada kepura-puraan dan setiap orang enjoy much with their food, the problem disolved slowly and happines is around. We enjoy the time with food. I know its not a good sign for us specially me and Farah but we know what we consume and what we can't take. Portobello, black mushroom, parmesan, formagio, fresh salad, black tea and the most important igredients that we can't live without is a positive motivation, spirit of life, think positive, be in positive surrounding and embrace life. Eventho 3 of them is much much younger than me, i enjoy to spend some times with them because they were honest and sincere...never be plastic and hipocrite! Ahh u see..what we ate yesterday..everything is delicious! Cakap banyak pun tak guna kan...

38 comments:

  1. nak kerja kilang kertas jugak! mesti lebat, hari2 makan sedap je tgk... uuuuuhuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kay
      ehh bolehh..tapi tok sah le..penat oo keje kilang ni..orang cuti kita keje..orang keje, pun kita keje juga...hwaaaaa!! mak saya nak cuti..sob!

      Delete
  2. tudia..diet menyorok belakang pintu
    mana de dietnya.akak punya order yg cayo tapi semua pinggan dirasa..hehe

    seronok makan rebut2.rindu kawan makan2 di opis lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa
      Kami konon semuanya diet, si Lala yang kurus keding tu pun kata dia nak diet...
      Ke mana dietnya kalau setiap petang, atas alasan nak release tention keje kami p ronda cari port makan..ngeee!

      Delete
  3. MasyaAllah ... real positive food! how did you girls finish it off :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Real Life in Malaysia
      Yes we can..coz we enjoy food, we enjoy our friendship and life is too short...so we want fun..hihi

      Delete
  4. Humang aih!!! Akak skg ni, kemain asik post makanan sdp2. Jgnlah mcm ni kak. Bt sy mengencesss air liur jeee!!!!! Hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faraherda
      Jom la makan...farah lagi tak perlu risau sebab awak slim melim je kan..macam akak ni sepatutnya kena concern tapi selera sentiasa membuak-buak..huhu

      Delete
  5. Ni makan kat apa nama tempat ni? Botannical? Kat Bangsar? Dlm shopping center tu ke? Saya nak carik...nak try suzette crepe tu...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ
      nama tempat makan ni Bottanica..kat BV2, 1st Floor..tempatnya kecik jer tapi quite selesa sbb open concept...p la try suzette crepe tu..memang sedap sangat pada penelitian saya..

      Delete
  6. kak, baca pon dapat rasa enjoynya korang! n yes, being our true self creates the best confident level in ourself. miss you kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. RedAnna @ LINDArling
      Hehe...jom kita gi nak..one day nanti u come to my office then kita leisure situ ya and we can be our true colours..yummy and yummy and bla!bla!bla! Hehe...xoxo!
      Miss u too..tc!

      Delete
  7. Ala bedal je sekali sekala apasalah nya...eh kalau berkali kali pun tak apa....kadang2 makanan boleh jadi therapy untuk kita.......lepas tu makan pulak dengan member yang memang boleh ngam lagi lah happy hidup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha
      Yes betul kak...saya bedal je dan confirm halal..time makan kita makan betul betul dan time keje kita keje bagai nak rak..akak tanya abg shamsul tu mesti dia tau macam mana pekerja kilang kertas bekerja...hehe.
      So far team makan terbaik saya kalau kat kilang kertas dua orang tu la, Lala and Farah..kalau weekend kat rumah kalau NP datang, yes she is..nak2 lagi kalau makan salad and tempoyak..perghhh! O NP mana ke dia ni...hehe

      Delete
  8. Subhanallah.. salah masuk rumah rupanya.
    Berkilo dah dok telan air liur ni.
    LW KEJAMMMMMM!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sham
      muehehehe meh balik KL cepat meh..
      nanti lepas lepak bottanical kak sham
      boleh round MPH yg ada dekat-dekat tu..:)

      Delete
  9. wahh crepe tu mmg mengecor lior...nanti bawa saya date ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chekem
      No prob..kita pergi a.s.a.p ya..
      u free sentiasa kan...ok!

      Delete
  10. Nak suzette crepe yg boleh dapat orgasm tu, kahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas
      Kalau nak kena turun KL..kehkehkeh!
      Nanti lebih daripada orgasm tau...wakakaka!

      Delete
  11. i nak makan semuaaaa....
    sampai hati u..sampai hati tu... putus sahabat mcm ni... makan tak ajak i... sob sob...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NenetPenne
      Ala jangan majuk lalink buddy..meh one day nanti kita buat tour food stall kat area kilang kertas i. ada banyak stall yg i nak ajak u try..ada satu kedai tu jual yogurt jer and awesome gila dia punya taste..nanti kita masuk chawan, pelita nasi kandaq, plan b and to name a few lagi..sedia perut kosong ja k..hihi

      Delete
  12. LW dear,

    Enjoy jer everytime baca cite dia, otomatik in happy mood..

    ps: Cer tengok dish kakak mafia yg nak diet tu..saya kira dia punya menu jer lebih dari org lain..dietlah sangatkannn...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eliza
      Dear..this is the way, we as paper factory worker release our pressure...kat kilang ni ada la juga gymnasium tapi semua pilih kedai kopi to lepak and leisure..hihi

      Yes kakak mafia tu makan macam kebulur sangat hahaha...:)

      Delete
  13. Akku suka makanan yg last tu.. tapi aku kebelakangan ni hilang selera makan.. Hmmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. reenapple
      Alaa reen jangan fikir sangat k..makan la..nikmati kebebasan berselera di meja makan..jom meh sini..kalo ko tengok aku makan..sure ko pun terasa nak makan sama...

      Delete
  14. Replies
    1. Telor Power,
      tak aihh..budak tu nama Selica Secili..campuran Portuegese, Jepun dan Melayu..keje satu tempat dengan akak la weii..

      Delete
  15. Hi Lady Windsor, I enjoyed looking thru the very nice pics here, and the food dishes looks really sedap best! I guess indulging into the above foods boleh lupa nama mak, ha ha, especially that curry laksa Nyonya.
    These are my kinds of foods....
    You have a nice day, and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle Lee
      Thank you for coming..its quite long u never visit me..i know ur busy with your so many lover at rendezvous kan...muehehe!
      Yes i like nyonya curry laksa..its an evergreen curry with sort of herbs like daun kunyit, serai etc..
      Ok done, keep a song in your heart too yeahh..

      Delete
  16. Diet makan daun-daun je???
    Dah 5 piring pun kira diet ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nizam Ariff
      Yang makan daun-daun tu pusingan pertama, ko kena tengok pulak pusingan kedua macam mana diet yg kami makan..musti ko tegezut tau..hahaha

      Delete
  17. Yummeh....teringin plak nk mkn crepe tu...tpi xtahu plak botanical nie kt mna...adeh la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. rietta,
      bottanical ni kat bangsar village 2..cer p sana, try suzetter crepe tu..marvellous sangat bagi sesiapa yang suka lempeng....

      Delete
  18. Pasrah jelah baca blog LW time tengah lapar. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiedayahrosli
      pasrah ya..muehehe
      sowwy dear..tak de niat nak buat uollss pasrah..kiki!

      Delete