Saturday, 9 February 2013

SHilA amzah...

Hujung minggu, sokkabar kecoh kan dengan youtube adik manis Shila Amzah. Sayang betul kan...putus cinta gi nyanyi lagu ombak rindu..kalau berdoa minta Allah tenangkan hati kan bagus...tapi twit dari Rewan Ishak ni yg aku rasa ada betul juga..nak share sini:

Dear my future gf, kalau bergaduh nanti jangan menangis kat youtube & emo kat twitter. Stay away fr social media. Kita whatsapp ok. Pwomise?

Twit dari Rewan...iskk kenapa la Shila Amzah tu buat gitu..aku rasa dia mengkelabukan masa depannya sendiri...what u say?

22 comments:

  1. Aku rasa dia keliru. Kalau aku kat tempat dia pum pening. Satu keluarganya, yang satu lagi yang dia cinta. Hurm.. mungkiin lelaki tu tak layak untuk dia. Pendapat aku. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. reenapple
      aku rasa memang dia keliru tapi yg lawaknya dalam sedih2 tu boleh lagi upload video tu kat youtube..adehh..perchentaan jaman sekarang!

      Delete
  2. Setuju jugak dgn reenapple. Mungkin dia keliru. Dia kena buat pilihan yang betul. Bukan sekadar ikut emosi semata-mata.

    Dah lama tak singgah sini! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiedayahrosli
      ye lah hidayah...lama tak tengok hiedayah..sihat?

      Delete
  3. tapi seeloknya dengar dan ikut ckp org tua. itu lebih baik. terus terang la sy ckp, sy tak berkenan dgn shanaz, nmpk baran semacam ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niza Romli
      Sebaik-baiknya gitu le kan...jangan dahulukan org lain..kecuali org tua nak nak lagi dalam kes cinta yg pertama kali neh...

      Delete
  4. yup.. itu akan mengeruhkan lagi keadaan. dia perlukan kawan yg beri sokongan moral masa ini bukan perhatian media dan yg sewaktu dgnnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nong Andy
      aku agak dia pun tatau nak ngadu pada sapa..gajah sama gajah bergaduh, kancil tersepit di tengah2 kan..

      Delete
  5. tak matang rasanya klau post kat media macam tu.. Tapi entah lah, mgkn pressure sngt kot. ye la, dah bertahun couple. tiba2 ND x setuju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yong
      dia baru jer couple..baru nak masuk dua tahun rasanya...tapi kalau aku jadi ND pun aku tak mo anak kapel dgn lelaki yg mak bapak tak suka..

      Delete
  6. folo the money trail... kita akan jumpa jawabnya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepa
      ntah le dak shila tu nak follow sapa..family dia atau sharnaaz kan..

      Delete
  7. ntahla...kalau frust pun bukan nya boleh lepas kat youtube..kalau kat blog okey gak...maksudnya dia tak mahu fikir panjang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. abg bro @ elmariachi
      saya rasa dia memang nak upload kat youtube..gaya kecewa retis masa kini...ngeeee..

      Delete
  8. Memalukan kaum je.....macam desperate sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha
      kan...haishh..tapi kesian sebenarnya sebab dia cetek pemikiran dalam bab ni..tak de pengalaman. first time jatuh chenta la katakan..

      Delete
  9. Semoga dia selamat dalam mengharungi panca roba kehidupan.Itu hanya sebahagian ujian,,,syiela stay strong.Its hard to be left but its even harder to be the one to leave because of unwarranted situation....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mokja
      yerp..we pray the best for her..kalau dia matang, dia tak akan buat gitu kan...tak pe..she needs more experience in life..

      Delete
  10. dgr juga kecoh kecoh citer tu...ada terdengar dalam radio lagu tu dinyanyi dalam tangisan...igtkan adira nyanyi khas utk program khas ke apa ke...hmmm....tpi heran...dah lamer gak berchenta...nape skank baru bapak dia xsuka yea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rietta
      rasanya dia dah delete youtube dia tu tapi ada org lain download balik..so semua boleh tengok scene nanges teww!

      Delete
  11. Dia keliru, belum matang dlm bercinta, pastu plak tak der orang yg dpt dia minta nasihat kot (yg dia percaya, dan rapat)... Memang tk sepatutnya dia buat camtu (nyanyi nangis2.. cam budak2!).. Agaknya bila dia dh tua nanti, tgk video tu ada lg, mesti nyesal gila... hehe...

    ReplyDelete
  12. i pwomies not to sing and uploaded it at youtube because i know many people will curse me like hell...

    ReplyDelete