Monday, 3 December 2012

Durian and decision...

Can you imagine, a river with a smooth flow at surface actually is contain a lot of dangerous creature at a bottom. Same like human...you can see a sweet and perfect smile at their waterface but you can’t predict what is inside, what is in their heart and what is in their mind. I often wish that i can read your mind, i can read your intution as well as tukang tilik..pretends like they know everything about people.

Every morning while drove to work, i often listened our pakar motivasi said that we are what we think and di mana ada kemahuan di situ ada jalan. And last nite, a few whatsapp really help me. Hey thanks buddy, you know who you are..i almost thot that there’s no one for me when i need an eyes to read my sms.

I need a positive energy in a way to scrutinize what is life at the age of mine...this is not about mid life crisis but this is about to make a big decision in life.. the opportunity doesn’t come twice even tripple...

Yes..and in the middle of the night..i woke up, step down to a kitchen and had pulut durian with santan...gila jam 12 malam makan pulut durian..and that was me..heaven!

Pulut, santan dan dua ulas durian serta 2 sudu gula...adunan kesemua bahan ini sudah cukup untuk membuatkan saya berasa menyesal  tapi sekejap sajalah kan...lepas itu nak makan lagi dan lagi. Adakah anda juga akan berasa menyesal seperti saya sekiranya bangun makan durian jam 12 malam?

28 comments:

  1. kalau dapat durian yang sedap..sangatttt tak menyesal :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. blu4sky
      kan..raja buah itu memang tak boleh tahan penangannya..

      Delete
  2. ya, tapi aku makan dulu baru menyesal sehingga ke pagi... hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nizam.Ariff
      aku memang dah fikir risiko kalau makan
      malam-malam buta..sekali sekala kan..hehe

      Delete
  3. Kak, dengan durian ni tak boleh buat main2. selalu boleh buat kite silap pertimbangan. mmg sesuai la dgn gelaran dia sbg raja buah kan..kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti
      memang, dah makan satu, nak lagi satu, lepas tu satu je lagi, sampai ke sudah satu demi satu, sedar-sedar dah 10 ulas...:)

      Delete
  4. tak... atau mungkin jugak. aku makan jeh, walaupun di tengah malam. kena pulak sekarang, musim durian. di sana durian. di sini durian. di tepi jalan, di tepi market, dan di bus stop pun depa ada jual durian.

    kejap, nak tanya. ada pantang-larang, atau side effect ke kalau makan durian di tengah malam.?! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepa,
      tak de pantang larang aihh tapi masa aku makan durian tu, ada sama aku makan buah manggis, pisang dan oren...haaa caya dak?

      Delete
  5. LW,

    Perancangan melibatkan masa depan, minta pandangan org2 yg arif dan faham situasi, okeh?(i assumed its about ur career, isn't it?). The final decision will be at yours. Saya pun suka berada di kalangan kawan2 yg bawa energi/aura +ve, at least kita akan berasa tempiasnya.

    I strongly believe...what comes from the heart, goes to the heart but sometimes, for unknown reasons..."silence is golden".

    ps: Pernah sekali kemaruk makan durian tgh malam, esoknya suara jadik serak2 basah (tak menyesal pun, lagik suka adalah).ehem... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eliza,
      Terima kasih kerana mengingatkan saya mengenai keputusan yang bakal diambil. Saya tahu, ianya tidak semudah yang saya rancang..terima kasih..

      Kalau makan durian kena minum banyak airlah dear..kalau tidak memang suara serak-serak basak..:)

      Delete
    2. Suara serak-serak basah boleh feeling2 ratu rock negara gituh. hihi..! ;)

      Anyways, i wish you all the best and good luck in everything you do.Live, Love and Laugh...

      Delete
    3. Eliza dear,
      thanks a lot. wish u the same...:)

      Delete
  6. dah lama i tak makan pulut durian mcm tu... selalu makan durian crepe jer... stock byk kat rumah laa katakan...

    u are most welcome my dear..one day i pi umah u for a cup of coffee..dun worry okay, everything will be just fine...

    *air hug*

    -net-

    ReplyDelete
    Replies
    1. NenetPenne
      Uhhh jelesnya i baca u makan crepe durian sampai puas..nak sket aaa..hehe

      thanks for that..really appreciate the effort..
      xoxo!

      Delete
  7. I wish you all the best in whatever decision you made.

    Tak pernah menyesal makan pulut durian - samada untuk breakfast, lunch, dinner mahupun supper..ataupun super supper :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Abdullah
      Thanks...i still remember your statement...in a previous entry few months back..thanks peep.

      Hwaaaa durian pagi petang siang malam eh? Iskk suka sungguh dengan durian ya..balik KL i suggest u roger Kak Sharifah..mueheheh

      Delete
  8. aitu mam doyan.....tpi xkena ngan selera....teringin nak rasa doyan crepe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RieTTa
      La ni ada banyak tempat jual durian crepe...try je..sedap sist!

      Delete
  9. wak pon dh lama X mamam duriyan jugkakk.. uHHuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak Gelas
      rugi wak kalo tak mamam duriyan..raja buah tu...:)

      Delete
  10. Pertama kali diajar oleh kawan makan durian bersama pulut masa cik ina form 5 lepas tu terus teruja, tapi cik ina kena pantang ngan pulut entah kenapa lepas makan pulut selalunya badan macam nak demam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Ina
      saya suka sangat makan durian dengan pulut. Dan makan pulut itu adalah rutin saya, saya boleh makan setiap hari. Ada orang tak serasi dengan pulut. Macam cik ina, agaknya memang tak boleh ngam dengan pulut, tu yg cik ina rasa nak demam kan..

      Delete
  11. wow.. mkn pulut durian tgh2 mlm.. kagum, sebb kalu i, rasanya hanya maggi jer bleh masuk tekak lepas 12 mlm. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue
      saya tak kira masa, kalau barang ada kat rumah, jam 1 pagi pun saya boleh makan..dah memang kaki makan..hehe

      Delete
  12. LW

    Ala sedih nya baca....buat sesuatu keputusan jangan tergesa gesa....fikir patpuloh kali dulu yer.....kalau rasa itu yang terbaik proceed jer....

    Durian lagi? Akak rumah dah tak ada orang, tapi semalam hubby teringin nak makan durian...bawak balik 2 biji tak habis makan pun...gila kan laki aku...kat rumah ada banyak hari tu haraaaam di makan nya. Pagi ni akak geram tengok durian tercongok je kat dapur terus buat serawa dan roti jala. Pastu duduk termenung depan tv sambil perhati kan je serawa dan roti jala tu...ko mampuuuu? Akak mampu dik non.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha
      thanks, saya dah lama memikirkan mengenai pekara ini..belum lagi menemui keputusan yang sesuai..insyaAllah sedikit masa lagi Allah bagi jawapannya...

      Delete
  13. LW/KA

    No problem boleh saja roger akak...tapi kalau bukan musim durian kita buat makan makan ok...tapi akak takut Khairul je malu nak roger2 akak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha
      kalau KA segan, saya roger bagi pihak dia.
      Nanti saya dan NP akan make sure dia ikut serta misi menjejak durian/soto TPG..hehehehe

      Delete