Sunday, 9 December 2012

Auwwwww auwwww big bad wolf...

How do you feel when you lost in a forest of book..a 3 million of books in a hall..there is a Big Bad Wolf crazy sale in town and im apart of them who wanted to grab and opportunity in early morning. Adik text me and asked whether i want to accompany her in the event. Of course i will not hesitate to say yes because i need to fullfill my library.
I only have RM200 in my wallet as if need to be belanja berhemahlah kan sebab duit tak ramai tapi buku ramai sangat yang perlu dibawa balik..sigh! Sambil jalan sambil tengok. Susunan buku pun masih cantik dan teratur sebab hari pertama dan kami adalah antara pelanggan terawal tiba di Mines. Parking kereta pun dekat saja dengan pintu masuk hall.I can't believe that i picked about 20 books with hard cover and its only cost RM196..magic aite? Plan to visit again in couple days because i want to buy some more motivation and cook book. Beli buku masak konon tahun depan nak masuk MasterChef..hik!
Ini adalah Adam. Dia dah tak sabar-sabar nak baca buku yang mummynya belikan. Pram dia sudah penuh dengan buku dan dia sendiri duduk atas buku dan kadang-kadang berjalan..
Brader ni tak tahu aku ambil pic dia..dia konon nak shoot pengunjung tapi aku shoot dia dulu..
Haa ngko rasa nak beli semua buku, satu judul setiap tajuk. Bayangkan kalau buku Jamie Oliver yang harganya RM120 tu dijual pada harga RM30..cehhh naik juling mata nak memilih mana yang berkenan di hati. Tahun depan kena prepare kepala agung lebih sket..investment untuk penuhkan harta benda atas rak..dua jam tak cukup untuk melihat 3 juta buku dalam sebuah dewan yang menyamai hampir 3 padang bola...

26 comments:

  1. tak ajak punnn....esok nak try pergi la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg bro,
      ala saya pi dengan adik subuh-subuh morning. 6.30 pagi kami dah kuar rumah menuju ke Mines. Sampai sana betul2 parking depan pintu hall. Lagipu rumah saya dekat dgn Mines. Terus tak sedar diri ambik sana sini sambil usung kotak sebab saya lupa nak bawa trolly...pi la..mesti rasa tak mo balik..heee!

      Delete
  2. How do you feel when you lost in a forest of book?

    heaven!!


    o.k... tgh jeles nak mampus ni...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nong Andy
      Feel great..macam dunia ini aku yang punya. Ko tau aku rasa nak beli semua walaupun semekin duit..ekekeke

      Jeles yer..yay! Kikikiki...

      Delete
  3. ahhhh menjerit i tgK..I kena menahan diri dulu sampai mr.hubs abis xm..br dpt nak pegi..
    stress hokey tgk kekwn berduyun2 memborong buku kat BBW..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blu4sky
      owhh darling jangan stres2 hokey..ada banyak masa lagi, sampai 23 Dis..tapi yg 24 jam last malam ni..start esok hingga 10 malam jer..i tell u..memang rambang mata..rasa nak tidur baring belek semua buku..

      Delete
    2. LW,
      i rasa klu i msk kat BBW tu bkn takat rambang mata..ilang ingatan terus..lupa diri tgk buku byk2.
      After this, sales start kul brape?

      Delete
    3. LW,
      i rasa klu i msk kat BBW tu bkn takat rambang mata..ilang ingatan terus..lupa diri tgk buku byk2.
      After this, sales start kul brape?

      Delete
    4. Blu4sky
      memang hilang ingatan u..now start macam biasa rasanya, kol 9 pagi..

      Delete
  4. Tak tau nak cakap apa...Heaven sungguh dapat beli 20 buku tak sampai RM200.Dan saya amat-amat super duper jelessssss....dan jelessss lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Abdullah,
      tak payah cakap apa-apa dan sila jeless..hehehe..yer saya macam tak sedar diri ambik dan ambik, nasib baik cukup duit dalam kocek..tu pun sempat sambar buku yang harga RM3 for kiddies..balik rumah, tengok wallet kosong..owhh tidak menyesal..lagi menyesal kalau tak pergi awal-awal..hihi :)

      Delete
    2. Betullll..jangan menyesal bab2 beli buku ni...kita beli barang yang mengandungi ilmu. Ilmu yang pasti akan dapat diturunkan nanti kepada orang lain..dan pahala adalah ganjarannya.

      Delete
  5. Wow....how i wish i was there too....i love books....rm30? Never dream of such a price before...im so wanna be there too....

    Psss...haah, rietta mnat craft....tpi tgn xde la berseni pown....klu card, rietta suku quillling....

    ReplyDelete
    Replies
    1. RieTTa,
      pls u should visit BBW..menarik sangat tapi rasanya buku mesti dah kucar kacir sebab ramai orang kan..murah dan murah!

      owhh quiling ke? Mesti cantik tu...Saya tak pandai...

      Delete
  6. bila la depa nak buat event nih di Miri...?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepa,
      aku rasa ko kena turun KL..event ni sampai 23 dis..

      Delete
  7. Best kan kalau ada pesta buku... saya pun suka, tapi yang saya beli cuma buku novel jer... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. MystoryPic,
      kalau boleh saya nak beli semua genre, cuma duit je tak ramai...hehe

      Delete
  8. jeles sesangat2... jauh bebenor lah kami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. m.u.l.a.n
      hihi...meh la turun kl dear...

      Delete
  9. Bestnyer...i shall be lost in a forest of books, entirely for sure...

    Semalam dah cuba gi, stranded in heavy traffic and rain, pusing balik rumah terus. This week kena gi jugak.

    *Pergi tetap pergi kalo tak rugi*. Mcm tajuk lagu pulakkann? hehehe... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eliza
      dear..thats why i pi pepagi sebab nak elak jam dan hujan bila petang..ingat nak pi lagi sekali tapi depa kata buku dah sakan berterabur dan susah nak cari..kensel la kot..

      Delete
  10. i boleh duduk situ lama2 sambil belek2 buku masakan but i'm a bit of kedekut to spent about that sum of money for books..but for baju, i aint got no problem... he he he...

    -net-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Net,
      thats ur choice...i pulak jenis yang merayau untuk cari benda yg i nak..dah jumpa, beli dan balik. Kalau nak beli baju pun gitu juga, lepas beli..terus balik...kannya apa, sebab takut terbabas nak tenyeh dan tenyeh lagi..nanti hujung bulan ketat hati nak membayornya hihi..

      Delete
  11. Haih... dapat pegi ke tak ni... geram tul tgk masing2 duk tayang buku..

    ReplyDelete
  12. Huh nak menagis akak tengok buku Rachel Allen, jamie Oliver,Nigella express...akak nak nak nak, akak suka buku masak memasak...walaupun sekarang kalau nak masak boleh bukak youtube tapi pilihan akak tetap buku masakan sebab akak pengumpul buku masakan tapi anak anak giler baca novel2 mat salleh...kat rumah akak ada mini library di tingkat atas.

    Lepas tengok ni nak heret laki ku itu kesana...kalau dia tak nak akak nangis kuat kuat....maklumlah dia tak suka pergi beli barang masa sale...pening kepala katanya.....tapi ada aku kesah...aku nak jugak.

    ReplyDelete