Sunday, 25 November 2012

Feeling feeling UK kah?

Kalau baca magazine luar negara, selebriti barat sanggup bayar kepada penganjur untuk duduk front row kalau ada fashion show oleh Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier, Marc Jacob, Versace dan bla bla bla! Dan nama-nama besar dalam dunia fesyen mereka seperti Diane Von Furstenberg, Anna Wintour dan segala mak nenek lagi akan disebut-sebut juga..jadinya fenomena ini pun sudah wujud di Kuala Lumpur kesayangan kita ini.
Model tu tinggi gila..aku rasa galah pun tak tinggi mcam dia...ya ke?
Kalau ikut logik, apsal lak kita nak tengok fashion show ini yang sahihnya adalah fesyen untuk musim sejuk mereka. KL kita ni memang sejuk kalau hujan..selebihnya adalah panas dan hangat..tapi sebab ramai orang Malaysia yang suka nak feeling feeling UK...jadi Debenham pun buatlah fesyen untuk musim sejuk mereka tapi negara beriklim panas.
Haaa senteng bebenor skirtnya tu..tak ke sejuk..
Kalau ikut kepala otak aku, nak jer aku tanya apsal fesyen untuk winter senteng-senteng jer kain..tak ke deme tu sejuk..isk! Tapi bak kata lalink friend...enjoy the show..maka aku pun feeling-feeling UK juga sambil paw dua biji karipap IKEA...rasakan!
Haaa ini aku respect, kalau tak de deme yang pikul kamera berat 10 hingga 15 kg ni, post vogue maut pun tak de nya muka model kuar magazine kan..salute bro! Semua lensa nak dekat 10 hingga 12 inci panjang..gamaknya kalau kumpul kamera dema tu reganya boleh beli tiket travel tour europe kan..
Nota: Tuan tanah masih terkial-kial dalam cuaca sejuk..nak cari kedai jual makanan halal..balik nanti kita sembang ya...

21 comments:

  1. musim sejuk eh??? Heee. Itulah kata winter tapi short dres.. erk betul ke aku sebut.. ekekeke.

    #lama tak melawat sini. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. reenapple,
      betul laaa..aku pun tak faham depa ni...kata winter tapi lagi senteng pakainya..uhhh!

      Delete
  2. bestnye.....errr....rietta jenis yang xtahan sjuk....nak hot choc....

    ReplyDelete
    Replies
    1. RieTTa
      saya suka sejuk...sangat suka..

      Delete
  3. ngapa tinggaaaaaaalll i ni..?? nak ikooottttttttt...!!!

    ReplyDelete
  4. saya pelik..baju yg potongan pelik2 tu sapa beli ye?emm

    akak nak FM.hehe

    ReplyDelete
  5. kat sana sejuk eh? makanan halal tak disediakan ker?

    peragaan baju untuk musim sejuk tak sesuai sangat kat malaysia cumanya berguna kepada mereka yang nak pi tempat2 sejuk tidak termasuk cameron highland atau fraser hill ya... heeeee

    ReplyDelete
  6. salam LW

    lama tak ke sana , rindu pulak nak pegi hehehe

    ReplyDelete
  7. Eleh ngada kan..buat lah fesyen musim panas...hah musim ni dah memang sentiasa ada kat malaysia...

    Lalink tak bawak baju sejuk dari malaysia ker....atau memang sengaja tak nak bawak...sebab nak shopping kat sana.

    ReplyDelete
  8. Model-model tu gemar pakai senteng2 tu akibat 'global warming' kot. The heat is on. ouch..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. LW kita ni kalau sejuk lagi nak berselubung dia boleh plak senteng cam tu, soalan yang sama tak sejukke?

      Delete
  9. macam2 fesyen pun ada rupanya..
    hahhaa...

    ReplyDelete
  10. This runs you through various steps such as choosing your country and
    language and what specific elements you want to install. 9 is also razor thin with the same
    great features as the Galaxy Tab 10. Samsung galaxy has
    been developed as a star model that is available at best bargain
    deals.

    Feel free to surf to my page: samsung galaxy tab 2

    ReplyDelete
  11. This runs you through various steps such as
    choosing your country and language and what specific elements you want to install.
    9 is also razor thin with the same great features as the Galaxy Tab 10.

    Samsung galaxy has been developed as a star model that is
    available at best bargain deals.

    My site - samsung galaxy tab 2

    ReplyDelete
  12. It also offers optimum exposures when you're shooting backlit with the help of HDR mode. A great side pan requires that the camera travel together with the subject in both X and Y-axis. It will come with a remote handle and a projection stand for your convenience.

    my site :: nikon d7100

    ReplyDelete
  13. A fast and practical netbook that may be for the more.
    The HTC Evo 3D was always going to be a great phone
    but in order to be successful it needs suitable
    software to back it up. Many years in the past the user had to
    write their programming code manually, using some cryptic codes.


    my web site ... samsung chromebook reviews

    ReplyDelete
  14. For example, when user is writing a text to someone, but suddenly they decide that they wish
    to talk instead. All the daily soap operas and movies can be seen on it
    with utmost perfection because it present videos with the frequency of
    720p, having resolution power as 2048x1536 pixels.
    The previous two handsets being the Samsung Nexus and the Nexus One.



    Feel free to visit my site: samsung s3

    ReplyDelete
  15. Now you can Select Wipe Data or Factory Reset by pressing the Volume buttons
    to go up or down and the Home button to select options.

    If you wish to answer a quick question, again, use your Smartphone
    to go online and search for that quick answer.
    Though it cannot offer you emailing, application downloading, etc.


    My web page: samsung galaxy s4

    ReplyDelete
  16. (Women believe this is true, whether they're from Fargo, Miami, or Sioux City. Some of the best apple models which are gaining popularity and which are driving the people crazy include Mac - Book Pro and Mac - Book Air. Whilst it has potential rivals, macbook air MB450 ( Z0FSQ ) still shocks everyone with its chic design as well as the rest.

    ReplyDelete
  17. Just go and browse through some serviceed online websites and acquisition
    out the deals of your best with just few simple clicks.

    I can hook up to the internet several ways - with the
    wireless ability it's, or tethering for you to my cellphone or, if you've got a Blackberry working version
    5 as well as above you should use the Fill to access the net while about.

    Sources demonstrate that this newly designed solution designed to offer a streamlined
    framework for enterprises to unfurl mobile apps for Blackberry
    Play - Book tablet users within the organization.


    My blog post ... blackberry playbook

    ReplyDelete