Thursday, 4 October 2012

Pleasure and allure???

During kiddies, many-many yrs back..i often forced mak to make some ice cream for me and siblings. That was homemade ice cream or i called it aiskrim tarik. Letak air dalam plastik panjang, simpul dan tarik. Among the flavour that mak always likes is asam boi, milo, oren sunkist and bandung. Everyday after came back from school, i will tayang-tayang the aiskrim to our neighbours. So that they became jealous and asked me where can they get the same ice cream. I sold to them for 10 cents for an ice cream..then we had it together.
Yummy!
Hmm secret sensation of raspberry in creamy vanilla..smooth, silky and..cehhh apa pulak silky..ini ice cream bukannya benda lain..
Owhh saya sudah kena tawan oleh jejaka ice cream ini...itu pisau tajam mahu sembelih saya kerana mencuri ice creamnya sedulang penuh...
Hehehe and today while im hanging around in office, i saw a handsome guy brought some ice creams and it was HAAGEN-DAZS...owhhh man...tempting! Err don’t know whether im tempted of haagen-dazs or the guy...cheitttt ini statement gedik! (Sila abaikan..) Hehe...

Yeahh it was a new flavour of Haagen-Dazs: Secret sensation of meringue & raspberry fondant. Please check it out at the shop near your place. Once u lick it, you won’t regret! You just imagine a centre of raspberry sauce, hidden inside rich vanilla ice cream with meringue.

What else i can say. Haagen-Dasz, full of pleasure and allure of creamy ice cream. Yummylicious!
This is not Haagen-Dazs but it's a ciput low budget ice cream and also yummeh...haagen-dazs jangan jeles, you are on your own class, nothing to worry about!

40 comments:

  1. hmm... lelaki bernama Haagen-Dazs tu nampak kacak, berapa harganya ek?


    kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nizam.Ariff
      Jejaka bernama Haagen-Dazs itu sudah dibeli untuk dijadikan bibik oleh sebuah syarikat bernama HD Marketing yang beribupejabat di MidValley...muehehehe!

      Delete
  2. ayat once you lick it...you won't regret! selepas pix yg ada perkataan silky dan gambar mamat yg agak..ehem...telah menawan.

    anda cuba cakap apa sebenarnya?
    pipi sudah panas ini!!

    hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheryna Pires
      Muehehe, saya cuma tulis terus dari fikiran saya selepas menghabiskan sebekas haagen-dasz 100ml tapi awas dengan kalorinya yang sangat menakutkan.

      Akan tetapinya..apa yang saya hendak cakap ialah...sila dapatkan cepat haagen dazs perisa baru ini...as usual, raspberry never fail to seduce me to lick and suck it till drop...chehhhh ayat tak sedar diri.

      Mamat itewww?? ahhh lupakan saja...hik!

      Delete
  3. haagen Dazs.. rasa sesedap harganya. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong
      ye ler..tak bleh tahan dengan eskrim sedap tu..itu sebab percuma, kalau nak beli...mahal wehhh!

      Delete
  4. tetiba nak melayan ice cream pulak petang2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ghost writer,
      beli yang besar terus, boleh makan berhari-hari..hehe..eskrim mahal ni memang sedap..:)

      Delete
  5. ice cream tarik best... taruk mempelam, asam kelubi...yaehhh those old days, dapat tu pun dah heaven... sikalang?? sikalang arrrrrr susah ooo nak dpat tapi kat office i ada jual tu...rega? 30 sen kot... tapi guna asam boi kuning tu..

    aaaaa haagen dazs... sedapppp....baskin robbins pun sedap..sara lee i belum rasa sedap or not..beli ni bagus jugak sebab i sorang je makan, no need to share2..this one aaaaa... becos mahal kan.. sharing is not allowed even i care for you..muehahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayy! kan ais krim tarik tu memang mengujakan. Dulu masa kecik2 mak i buat sokmo, nak elak daripada beli, so dia buat macam2 perisa. sikalang kalau i buat pun sapa mau makan mehh...ehh tapi kalau ada guest, kalau bilik tu sudah beroperasi, maybe i boleh buat to put some added value pada service kan, aiskrimtarik.com kan?? ala macam mangkuk ayam tu..

      sara lee? haagen dazs, baskin robbin...i memang tak beli sebab mahal tapi kalau ada orang hantar kat office, i makan saja..hehe. Barang percu kan...mesti sedap kan kan? U tak pe makan eskrim, badan tak naik..:)

      Delete
  6. hehehehe... sengih besar baca statement gedik itu ekekeke..

    Haagen-dazz ke.. vedablue ka.. baskin robin ka.. atau ice cream cap 'ting-ting' (yang basikal dari rumah-ke rumah) haku memang suka semuanya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku suka eskrim murahan yang rege RM2.50. Baru minggu lepas aku makan eskrim sama roti..best sangat...:)

      Delete
  7. Ohhhh...Haagen-Dazs..my feveret. Dalam cup yang u pegang tu berapa harganya kat sana yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Abdullah
      Kalau tak silap saya RM8++..100ml...paling kecil..kalau yang lagi besar..harganya lagi mahal...tapi kalau dah sedap, beli juga eh..:)

      Delete
  8. Amboi sungguh seductive sekali ayat2 menggoda eskwem tuhhh! I like :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas, eskwemm sama seductive dengan ayat..nak menggambarkan betapa seductivenya eskwemm iteww..muehehe

      Delete
  9. Flight MAS pernah hidangkan HAAGEN-DAZS (fly kul-kch)... sangat sedap.! itula pertama kali saya rasa... dan lepas tuh... tak pernah pun nak beli untuk ulang rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belila...makan sama dah hana, dak hatta dan dak hasif, sure depa suka tu..

      Delete
  10. kau tahu, dah la aku tgah mengidam ice cream.. lepas tu nmpk gmbar ice cream.. ohmai... aku kena p beli ice cream malam ni juga.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. reenapple
      sila beli sekarang jugaaaaa....hehehe kalu tak nanti dok tingat nak makan eskerim..

      Delete
  11. Hi.lama dok silent reader kat sini baru nak say hi.bila isi minyak keta awal bulan tu kekadang intai gak tong eskrim brand tu..awal bulan pun tetap rasa eish mahalnya bekeas coet kecik tu..but one day..nak beli gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi alien,
      ok thanks for coming...:)saya pun kalau dah tergoda dengan eskrem tu..belilah juga...kalau eskrem mahal, boleh kira dengan jarilah berapa kali saya makan..cuma kadang-kadang saya banyak makan eskrem percuma sebab dia orang jemput suruh try...best juga..hihi

      Delete
  12. salam

    mahal tapi sepadan dengan rasanya

    kat tepi hutan ni dapat layan ais cream walls je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam bapak..
      ala bapak saja je tak mo beli haagen-dazs..walhal kat tepi hutan tu lagi banyak eskrem sedap kan..hehe

      Delete
  13. susah nak jumpa ais krim pop dan ais krim malaysia skrg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya bro eskrim malaysia tu sedap kan...akak suka eskrim tarik juga..

      Delete
  14. jarang makan aiskrim,gigi sensitif ;(
    tapi haagen dazs kegemaran en suami dan anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun gigi sensitif tapi sejak guna colgate sensitive action, ok sket. Irfa try guna colgate yg waner hijau tu...:)

      Delete
  15. alahai cedapnya..nak sikit...(walau tau malam kang mesti kena asthma)...nak jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. All Along the Way
      Ala makan je..niat buat ubat..gerenti okeh punya...hehe

      Delete
  16. Yummy...jrang beli....sesekali...baskin pown jrg....tpi yang walls...selalumlew...sebekas dlm Rm 10 camtu....

    Pss....bestkan citer tu....rietta sgt mnat RAM....

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ahh LW pun..rasa macam wujud betul makhluk tu kan...antara percaya dan tidak kita imagine macam mana rupa makhluk tu..hihi...meh makan eskrim!

      Delete
  17. dah lamanya tak makan sekerim yang kat bawah sekali tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Ina Do Do Cheng,
      Tu la pasal, masa jumpa pakcik jual sekerim tu, hari panas teruk..saya pun tak fikir lama...terus zass sambil makan tengah panas..heaven sangat rasa buat kerja macam budak-budak, makan sambil berjalan..hehe

      Delete
  18. That's paradise in a cup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes my dear, definitely true...yummy!

      Delete
  19. Hi Lady Windsor, wow, looks delicious. For some reason or other I have never eaten this ice cream, nor Baskin Robbins....and the stores very close where we live.
    Never been inside Starbucks too.

    But I love eating ice cream and watching TV....I buy a bucket from the supermarket keep in fridge. But no designer ice cream, ha ha.
    Have a nice weekend and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle Lee,
      As for me, yes ice cream is always delicious, tempting and yummy..and i can imagine how wonderfull it is eating ice cream infront of tv...with your loves one..Hehe..
      And its more excited because the ice cream store is only next door..haiyoo uncle how come u never visit them aaa? Okeh one day nanti i visit u and pls bring me to the store ok?
      Ok saya sudah simpan satu lagu..Ayam Den Lapeh bleh? Hihi..

      Delete
  20. terbeli perisa rum-raisin.. sedappp wey... perisa je boleh kan?? boleh kan??

    net.... pun malas nak log in

    ReplyDelete
    Replies
    1. rum-raisin? boleh kot..muehehe sedap eh? okeh nak try gak le...mesti menyelerakan tu..

      Delete