Monday, 8 October 2012

In person with Safee Sali

I really want to ask him, how was his feeling being a famous person..everywhere he go..crowd wanna take a picture with him..here and there..Safee Sali! Safee Sali! Yess..he is a rich man..isn't? And he is gorgeous, handsome and what else? Okk im not his fan, but because of duty i met him.
That's me, itu belakang safee sali, ambil gambar curi..
And i don't care about what people want to do and asked him...after bla bla bla for a while and stand behind him (kira macam gambar curi laaa...haha) then i blah. One thing i remember about him, he's really sweet..Jawa yang manis! Hahaha...and the rest is nothing, because im not a football fan..you tell me, MU ke, Pelita Jaya ke, Barca ke..mak tak tahu dan tak minat!

O ya, he is a spokeperson for Avon new fragrance for men..Action Center! cepat beli, boleh tahan juga baunya...aku pun hari ni tetiba spray minyak wangi lelaki...chehhhh! Dulu kalau KA ada, dia yang sambar dulu, and now no more..all is mine..kehkehkeh!
Dia sedang kontrok macho...malu-malu sket sebab depan tu ramai mata-mata sedang merenung dia,...
I shouldn't judge him because that was the first time i met him..i can say that he is humble, soft spoken and if  you ask me which one i prefer, either Khairul Fahmi Che Mat or him. i go for him. Walaupun tak minat, setakat ini style dia masih boleh diterima pakai...maybe sebab gossipless and no bad rumours...what do you think?

34 comments:

  1. xpe, jnji ada pict dgn dia.. walla!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mizz Tina
      yihaaa....kan janji ada pict dengan hero football Mesia...

      Delete
  2. As a football fan, I would say, it's the performance that counts. I don't need a handsome of friendly guy...just need someone who knows how to kick the ball.

    Tapi..as far as being an ambassador is concerned, yes...I like his style more than the others. It's just that, being around the players made me prefer kembar bergossip tu lagi. Regardless other people's opinion.

    Yang penting professional kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheRyNa PiReS,
      Yes..he has his own style..cool guy and can't deny his smile is awesome...personally, i never know and never see him in a game..and of coz i dont know his presentation kat field macam mana, lincah ke dia..but due to his duty as Avon man fragrance ammbasador, he's ok..and professional. Dia boleh bercakap dan nampak terlatih..pandai le dia puji Avon that day..heeee!

      Delete
  3. dia malu-malu kat orang depan sebab dia pakai seluar pendek.. kepitkan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nizam.Ariff
      A ahh dia kepit habis sebab kat depan dia adalah audien yg dipenuhi pompuan...tua dan muda..termasuk aku dok di bahagian posisi kiri...haha

      Delete
  4. aku rasa aku pilih Safee Sali jugak, mungkin sebab setiap kali aku tengok bola di tivi, (walaupun aku sangat jarang tengok), Msia yg main, dan bila ada Safi Salee main, 50% (mungkin lebih) dari nama yg disebut oleh pengulas ialah nama Safee Sali. jadi, nama itu yang lebih melekat di telinga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepa,
      bukan setakat juruhebah tu jer sker sebut nama dia, ada satu makcik tu kat event, sampai sanggup di dok sebelah safee sali sebab minat kat mamat tu...

      Delete
  5. eka pun tak tau sangat pasal bola.tapi tunang eka sangat suka bola...

    tau pun yg basic2 jela...

    *minyak wangi avon baru tu,untuk lelaki,wangi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Eka
      akak langsung tatau...dulu ada pengulas khas akan beri maklumat pada akak, la ni pengulas sukan tak bertauliah tu dah gone with the wind, lagi akak tak ambik tahu..hehe..
      minyak wangi tu ok kan?

      Delete
  6. alaaaaa tak aci gitu jumpa SS....

    ReplyDelete
    Replies
    1. m.u.l.a.n,
      muehehehe dah kebetulannya saya pun zass ziss zuss je laaa

      Delete
  7. mmg dia sweet.mula2 dulu suka jugak tapi lepas kes cerai tu terus x minat.huhu..saya cuba memahami perempuan krn sy satu jantina ngan ex bini dia.hehe

    w,pun begitu..kenapa jodoh mereka x panjang hanya mereka yg tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa,
      kes cerai dia kejap je kan...tak sehavoc kes KFC yg kejap2 gossip..kejap gossip...keputusannya, dua dua akak tak minat..tapi nak juga bergambar dengan safee sali tu..hehe

      Delete
    2. kenalah bergambar,tanda dah jumpa depan mata ;)

      Delete
  8. aku nk pilih daudsu.
    bulih kak..?

    kah2.

    ko kenal tak daudsu tu sape kek..?

    hehehe..




    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tasekM,
      daudsu eh? ok dia ni muka bleh tahan...walopun aku tak kenal dia tapi aku tau nama dia, sat tadi aku google, okeh muka jantan...bagus...kehkehkeh!

      Delete
  9. saya pun setuju ngan lw ngan irfa gak. dlm byk2 footballer saya prefer safee dan selepas kes cerai dia, terus tak minat. dia sepatutnya pertahankan perkahwinannya. sekadar pendapat saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik anon ;)
      hahaha..kita sependapat ;)

      Delete
    2. Anon, saya tak minat dan tak juga tak suka..senang citer tak ambik port. Cuma masa kes dia hot sebab perceraian hari tu saya ada juga meneliti kenapa dia cer dengan ex wife dia..adakah sebab dia da sangkut dengan minah indon atau pasal wang sebab pelita jaya bayar dia mahal...tapi sampai la ni tatau sebab...yg confirm dia dah cer..dan ex wife dia buka butik rasanya kat sarawak..

      Delete
  10. fahmi tu?? the playboya tu?? errrr tak minat... safie salleh..clean man...tak minat dan tak benci... tak ada rasa apa2... kalau selisih mcm ok...eh mcm hari tu kan... errr betul ke mamat sebelah i ni shah jazle???

    bola?? tak minatttt.... paling tak shok bila tengah layan movie ada orang tukar channel semata2 nak tengok bola..hello!!! get a life okay!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP, i pun tak minat footballer..cuma tertengok Safee Sali dan terambik gambar dok belakang dia sebab bertugas...the rest tu kebanyakan pemain bolasepak i tak kenal dan tak minat.

      Irfa,
      playboya...macam boya ganas gitu..kehkehkeh

      Delete
    2. LW
      u bertugas, lain citer laa yang kalau nak mengabadikan bersama SS... tu sebagai bukti ....kan kan..he he he..

      Delete
    3. haruss...memang kena letak dalam frame le lepas neh...hihi...konon i gila glamer kan..numpang glamer SS...hik!

      Delete
  11. Ini pemain bola eh..kehkehkeh akak lagi la tak kenai, sabaq jalah. Kiut orangnya. Manis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,
      tu pasai saya amik pic dok belakang dia sebab bila dia senyum, memang muka dia macam gula perang cap kapal...kikiki!

      Delete
  12. oh.. patutlah aku tak kenal dia LW, rupanya aku bukan peminat bola hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nong Andy
      aku pun kenal dia baru je lagi...sejak dia dilantik sebagai ammbassador minyak wangi lelaki Avon:)

      Delete
  13. tetiba je wa teringat suara KF dalam iklan minyak wangi CT meremang bulu roma wa.safee boleh lagi dibawak berunding: )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Ina Do Do Cheng
      mueheheh...saya lebih daripada meremang...rasa nak tutup telinga jer...suara kepit, spesies suara fasa sandal..kehkehkeh!

      Delete