Monday, 17 September 2012

US Master Chef

US MasterChef ke, Malaysia MasterChef ke..aku tak ingat siapa peserta dan siapa pemenang sebab jarang tengok tv. Apa yang dikenalpasti ialah kalau keluar kat paper story depa ni, aku baca dan kalau tidak, pye pye..banyak lagi mende lain mak nak buat nak..dan pada suatu hari yang tak berapa indah sebenarnya..(sebab kena kerja walaupun cuti..) bos kata aku kena jumpa someone...namanya ialah Sharone Hakeman..dangggg!!! Tiba-tiba rasa tahun depan nak masuk MasterChef..nak berangan la kejap...sapa nak join berangan meh sini...hik!
Tak de gaya chef pun..bapak kepada seorang baby boy berusia lapan bulan ini macam model jer..aku hagak dia punya tinggi maunya nak dekat tujuh kaki..
Si Hakeman ni nak promote sos dia sebenarnya..
Post gedik cap ayam...tapi sebab dia 'banyak tangan', jadi pic ini boleh digunapakai dan bukan aku sorang pos macam ni.ada beberapa lagi blogger lain yang pos cenggini..mamat ni tingginya ya ampunnn, nampak nau orang asia kemetot!:) Jangan jeles yeah!
 

24 comments:

  1. at least you tgk gak master chef..i tv pun tak tgk nak2 astro dah takde..hahahha..
    pehhh tingginye mamat tu..betul lerr xde rupa chef..awat chef nowdays ramai yang tall, dark and handsome... hahahhaa.. on top of that pandai masak plak tu.. isshhhh..

    ReplyDelete
  2. Akak pun boleh kira setahun berapa kali tengok tv & estro pulak takda. Fuhhh tinggi sungguh omputeh tuh. & sangat mesra, kehkehkeh!

    ReplyDelete
  3. entah kenapa cik ina boleh suka blog awak:)

    ReplyDelete
  4. camnila, ko masuk Masterchef (aku tak pernahpun tengok siri nih, mahupun baca...), apakala ko menang, dan berpeluang beresipi sendiri untuk di promo, jemput aku eh.!

    :D

    .

    ReplyDelete
  5. tinggi sesungguhnya mamat ni.. sos apa tu ekk..?? sedap tak?

    bila la nak rasa masakan chef LW ni..?? masuk la masterchef, kami sokong ramai2..

    ReplyDelete
  6. dia ada masak tak masa tu? ada rasa tak?

    ReplyDelete
  7. lw masuk lah masterchef ye
    saya pasti sokong lw nanti ;)

    ensem ;) kemain dia ye 'byk tangan'

    ReplyDelete
  8. baru i ingat dia ni siapa..
    dia kalah pada yang pemenang masterchef season 1 tu hanya kerana souffle dia tak menjadi sehebat pemenang tu...

    eh i pun posing mcm tu gak ...alahhh omputeh biasa je kalau posing mcm tu..infact kalau dia nak kiss pipi i pun i rela...ha ha ha... panggg!!!

    ReplyDelete
  9. Blu4sky
    tu la pasal...first time tengok...mamat ni chef ke model? ke dia silap target jadi chef..tapi bila dah sembang dan peluk-peluk (oppsss) segala bagai, memang sah le dia chef..hikhikhik!

    I dok ada takat bawah dada dia je...rasa rendah yang amat....sigh!

    ReplyDelete
  10. Dinas Aldi,
    Kak dinas, itu bukan setakat sangat mesra tapi terlebih mesra kak. bila saya kata nak ambik pic dengan dia, terus dia pose peluk cenggitu...mak terkaku nak! kehkehkeh...

    ReplyDelete
  11. Cik Ina Do Do Cheng
    Saya pembaca senyap di blog cik ina, skodeng resipi...hehe:)

    ReplyDelete
  12. merasa tu bergamba dengan masterchef.. beli ke sos dia kak??

    ReplyDelete
  13. irfa
    alahai nak masuk masterchef..nanti karang tetiba saya gugup..habis hangit tak terkata..hehe..anyway saya jadi chef di dapur windsor jer...:)

    ReplyDelete
  14. Sepa,
    ko ada resipi unik tak base on ikan? bak mai nak minta, boleh aku prepare untuk resipi masterchef akan datang...ngeeee!

    ReplyDelete
  15. m.u.l.a.n
    meh la windsor, boleh kita makan-makan sambil chat..sos tu sos tomato+cili, saya tak try lagi, balik semalam terus letak sos kat dapur..tunggu weekend ni baru nak menge'test'..

    ReplyDelete
  16. Telor Power
    Dia tak masak masa ahkak jumpa dia...sebab dia buat demo jam 3 petang..masa jumpa dia tu jam 12 noon...lambat nau nak tunggu dia..akak balik dulu...

    ReplyDelete
  17. Nenet Penne
    Tu memang standard depa kan, kalau kita nak ajak bergambar, rapatnya kemain dan pegang erat...kehkehkeh..masa tu i punyala ngeri...tapi sapa tak suka sebab dia handsome kan? kan..

    i memang tak follow program masterchef ni..tu pun baca kat intenet jer reputasi dia..

    ReplyDelete
  18. haniAsyira,
    dia bagi foc sos dia tu..nampak cam sedap..akak belum try lagi..:)

    ReplyDelete
  19. ye cik ina dah tutup kotak posting reply tu:)

    ReplyDelete
  20. ha ah...dah culture depa mcm tu....posing peluk2..

    ReplyDelete
  21. ewah.....

    kirim salam dgn si hensem tu

    ReplyDelete
  22. Ish..bukan you yg kemetot..mamat tu yg tinggi bebenor.

    ReplyDelete
  23. cik ina do do cheng
    ok noted:)


    nenet penne
    a ahh kan...hehe..a ah je i ni..


    nong andy
    aku tolong jawab bagi pihak mamat tu yer..



    Khairul Abdullah
    elehhhh beli jiwa i yer..wakakaka...(ok mak perasan) dah sah2 le i memang kemetot...ok balik KL cepat kita makan2..:)

    ReplyDelete