Wednesday, 19 September 2012

Orgasm...ehh eyegasm!

Cokelat, cekelat, ceklat, coklat...ahhh semua sama...semua perkataan itu bawa maksud pada coklat, cair di tangan, cair di dalam mulut dan cair di dalam hati juga...aku tahu coklat itu akan cair dalam hati kalau pakwe atau buah hati yang bagi kan. Zaman berkenaan sudah lama ditinggalkan nak, mak dah tak de masa nak bercoklat-coklat dengan pakwe mak...kehkehkeh...merapu pagi-pagi buta..sebab aku teringat pada dia ni.. sebab dia kata orang yang memakan coklat pada masa yang betul adalah sangat sexy. Aaa apa kaitan coklat dan sexy? Hard to explain but you know it once you indulge yourself with a cocoa...
Eyegasm betul tengok kek coklat dengan macaroon hijau tu...ada pulak starwberry bertenggek di situ...adehhh meleleh air mata!
And i definitely love and like to eat chocholate, chocholate cake, hot chocholate. Anything related to chocholate...will be yessss! Coklat tak menggemukkan okeh kalau tahu cara makan. Jean Marie Auboine kata, orang Peranchis makan coklat sekeping kecil saja setiap hari untuk stimulate hari yang mereka jalani itu dan ia dinikmati bersama teh panas. Katanya makan sedikit coklat (maybe maksud dia kepingan kecil sebesar siling sepuluh sen kot yer) setiap hari akan membuatkan anda berasa bertenaga. Aku kalau makan coklat sebesar saiz sepuluh sen tak rasa apa, sekurang-kurang sekeping Vochelle saiz paling kecil, baru aku rasa aku makan coklat...cehhhh dasar pemakan!
Beberapa minggu lalu aku tersesat ke dalam hutan coklat di Great Eastern Mall, Ampang. Mak datukkk rasa nak pengsan tengok sebab ada macam-macam kek cekelat...eyegasm sungguh dan tastegasm juga. Bukan orgasm yer. Ada 12 jenis kek coklat yang sangat handsome dan seksi...senang citer, TERANGSANG!!! Bayangkan kek coklat tu dah le sedap, garnishing coklatnya sticky and melting...pehhhh mak tak boleh blah! Dan aku berpeluang untuk cuba semua jenis kek tu. Sapa tak nak kan...:)
Comel jer coklat berbentuk rafflesia tu...sekali ngap..urghhh!
Yang ini kek coklat dipotong persegi, satu ketul berharga RM15..they sell it for charity..and all sold out...sebab ada Aron Aziz yang tolong jual. Aku terangsang lagi tengok coklat tu berbanding Aron Aziz..pye pye Aron..im not your Aronator Fan Club...
Kan...nak juga bergambar dengan tauke Rafflesia Pearl Center, Winnie Sin...aku admire betul nyonya cantik ni, tu nampak dak pearl kat leher dia...cantik sangat. Apakan daya mak, nak beli Mikimoto sebutir pun rega dah ribu riban kalau yang ori. Tak dak ka orang nak belanja aku beli pearl ni...
Nota: Sekian hari terangsang mak..penuh dengan coklat yang mencair di dalam hati. Semalam dapat hadiah Patchi sekotak...tapi aku rasa sedap lagi Vochelle...coklat untuk marhaen..tapi rasa ala-ala aristokrat! Terima kasih kepada pemberi...

27 comments:

  1. meleleh air liur ni..hehehe..

    ReplyDelete
  2. sian en aaron sbb lw lebih minat kt okolat dr tgk muka dia ;)

    i love coklat tp bukan addict.pd saya semua coklat rasanya sama.tp en suami mmg tahu coklat mana sedap..sbb tu dia tak kisah berhabis duit beli coklat.

    sy suka coklat kandos yg balut dgn kertas gambar katun masa kecik2 dulu

    ReplyDelete
  3. WAAA MEMANG MELELEH AIR LIUR EKA TENGOK NI...HEHEHE

    ReplyDelete
  4. AAa.... aku p[om giler coklat. Haha./ Tak saha kalau p shopping, tak beli coklat dan ice cream..

    warna feveret aku skang pom coklat.. ekeke.

    ReplyDelete
  5. suka coklat yg bitter. :)

    *eh. apsal tak pose ngan dak Aaron Aziz.!

    ReplyDelete
  6. dari mata turun ke hati...

    mula2 eyegasm kemudian orgasm...eh?

    ReplyDelete
  7. Mizz Tina
    memang meleleh sebab semua kek cekelat tu tummy and marbeles..ada yang rasa strawberry, ada yang bitter-bitter sweet etc..:)



    Irfa,
    Saya pun suka dan sentiasa ada dalam handbag sebab coklat adalah instant energy yang saya boleh ambil kalau mengalami hypo (paras gula turun mendadak). Satu lagi ialah sebab coklat buat kita berasa gembira dan suka..hehe..semua orang kata gitu kan...dan ia terbukti sebenarnya tapi saya terlupa apa nama bahan yg boleh buatkan adrenalin kita memercik laju dan gembira. Yang saya ingat ialah coklat mengandungi sejenis bahan dinamakan tannin yang boleh mengurangkan risiko karang gigi...

    saya suka vochelle atau van houten..

    ReplyDelete
  8. Cik EKA
    sedap kan...semua tu adalah kek coklat gelap. dan coklat gelap adalah lebih mahal berbanding coklat biasa atau coklat putih sebab kualitinya pun lebih juga....



    ReenApple,
    Aku pom, kalau gi market mesti nak beli juga sekeping cekelat walaupun kecil..ntah rasa addict jer nak tengok dan cium bau cekelat tu...

    ReplyDelete
  9. Sepa,
    sorry tak minat Aron Aziz...errr maksud aku minat le juga tapi tak de aihh aku nak bergambor dengan dia..dia kenen aku ada ler...wakakaka! (Statement riak neh..)




    Nizam.Ariff
    Dari mata turun ke hati, dari hati turun ke perut..eyegasm, heartgasm, stomachgasm and orgasm...hahaha buleh dak?

    ReplyDelete
  10. hahaha... bulih-bulih tu... cuma lambat sikit la nak orgasm sebab turun ikut peringkat2... kih kih kih

    ReplyDelete
  11. Kan...mesti bulih punya..kalau tak bulihpun...ko kena bulihkan juga...ala makan cekelat jer beb!

    ReplyDelete
  12. u dapt patchi?? u tak nak kasi i okay...

    i suka dark chocolate sebab pahit2 berkrim..

    uuuu mana nak makan souffle??? u tau tak kat restoran mana ada jual souffle...

    ReplyDelete
  13. aku rasa nak makan coklat juga.....

    tak kira.. nak COKLAT!!!

    ReplyDelete
  14. Uihhhh gasm gasm gitu memang best! Mabuk laut akak kalau dikelilingi dek cikolet tu sumaaa! I LIKE!

    Nasib baik ada eskwem cikolet dalam peti yais. Nak pi korek sekarang.

    ReplyDelete
  15. aduiii sedap tul LW..cam ner nak dapat yer..sini mana ada..meleleh jer la..

    ReplyDelete
  16. Nenet Penne,
    a ahh ada orang kesian bagi patchi kat i..sayang pulak nak makan sebab wrappingnya cantik nau...

    souffle i tatau pulak kat mana sedap...kalau pavlova depa kata kat empire subang sedap..




    Nong andy
    nak coklat??? sila datang ke windsor..hehehe

    ReplyDelete
  17. kak dinas
    huhu eskwim cehkelat...setappp tewww..nak skett aaaa..huwaaa nak juga! sila makan dengan penuh seksi yer kak..hikhikhik!




    All along the way,
    ala jangan tertipu dengan rupa paras kek cekelat tu..tapi memang sedap pun...hehehe

    ReplyDelete
  18. gimi five cik ina pun bukan aronstor fan club.

    ReplyDelete
  19. jom ckn ina..clappp!! eeee tak de mende aaron tu...hehe ini adalah statement org yg tak nampak kekacakan aaron..sorry aaa kepada aronator fan club...

    ReplyDelete
  20. Aduh..sedapnya mata memandang kat kek2 cekelat tuh. Bisa gugur iman nih. LW pernah cuba stroberi celup cekelat tak? Heaven gak tuh...

    ReplyDelete
  21. Eliza,
    sedap kan strawberry celup coklat tu...atau coklat fondue..tok sah kata strawberry, kalau jambu batu pun sedap gak rasanya..hihi..asalkan coklat...gerenti saya suka..:)

    ReplyDelete
  22. ha ah.dark chocolate lagi mahal daripada coklat yang dah dicampur susu....

    pure

    ReplyDelete
  23. Cik Eka,
    kan...rasanya pun sedap dan ada beza..:)

    ReplyDelete
  24. @LW
    i tahu pavlova tu but my fren kata manis boleh potong kaki punya..
    pavlova kat restoran serai empire subang...

    ReplyDelete
  25. Nenet Penne
    a ahh manis leting...huhu takut i nak makan benda tu..




    Telor power
    Pehhh pehhhh fuhhhh! hehehe

    ReplyDelete