Thursday, 20 September 2012

Linguine..

Kalau perut lapar, otak pun tak boleh nak berfikir dengan tenang, kalau hati sakit, otak lagi cemas berfikir dan kalau sudah gian dengan makanan seperti ini, makanya ia akan dimasak, dimakan, dimakan dan dimakan sentiasa. Dan apabila kelaparan menguasai, ketakutan terusir pergi dengan sendirinya walaupun kitchen di Windsor ini sedikit malap lampunya...linguine ini dimasak waktu siang..tapi aku macam biasalah...sekali masak buleh lima nam kali makan...reheat and reheat..rasa lagi mengancam. Bon apetite!

26 comments:

  1. salam

    betul tu

    gendang gendut tali kecapi
    kenyang perut senang hati heheh

    ReplyDelete
  2. salam bapak..

    kan...saya elak gi shopping kalau lapar sebab rasa tak boleh berfikir dgn betul apa yg nak dibeli...

    ReplyDelete
  3. LelakiSemalam,
    yerrr kuat makan...perghhhh!:)

    ReplyDelete
  4. lamb masak sos dan pepper, dah nak dua bulan dalam freezer. makan sikit2, bila la nak abis.?! :D

    ReplyDelete
  5. wuiii...tayang gambor jer? resepinya mana? kang tak dpt ayam utan kang (ntah tahun bila adik akan bawak lagi haha)...

    ReplyDelete
  6. tak boleh ke kuah dia banjir sikit?
    kering-kering ni takut sangkut kat tekak...

    ReplyDelete
  7. pasta dengan liquine tak sama eh?? Oooo.. ku baru tahu.. eheh. =)

    Again.. entry kau ni buat aku lapar.. dahlah bangun pg belom breakfast lagi.. ehehhe

    ReplyDelete
  8. Sepa,
    dalam peti es rumah aku ada lagi lamb chop yg aku belu bulan mei ri tu..beku..tak dan nak masak, dah siap dengan sos. sebabnya aku asyik dapat jemputan makan kambing kat luar jer, kambing dok ada kat rumah aku lupa..




    Sist Queenie,
    Ala itu resipi biasa lalink...eh tapi saya dapat tips dari staff Secret Recipe tu...hihi

    ReplyDelete
  9. blog tips kurus,
    nak eja lingerie pun bleh gak, maybe lagi berselerea...ekekeke..



    Nizam.Ariff
    kalau kuah banjir kita namakan spaghetti atau fetucine...kuahnya ala-ala sticky pekat gitu...aku suka lagi yg kering cenggini..

    ReplyDelete
  10. ReenApple,
    aku rasa tak sama. kalau pasta tu yg sebiji-sebiji dan bukan berurat...yg ini species spaghetti rasanya, nama khasnya linguine...:)

    ReplyDelete
  11. Linguine goreng simple mcm nie...sgtlah menyelerakan!

    ReplyDelete
  12. faraherda.razalan
    sedap kan farra...letak sea food lagi best...akak sker...

    ReplyDelete
  13. m.u.l.a.n
    meh turun windsor..pasta, spaghetti, lasagna...sumer ada..i buat eksperimen masak2..:)

    ReplyDelete
  14. tetiba teringat linguine kat rumah... harus masak...

    daun bay dah ada
    chili flakes dah ada...

    ReplyDelete
  15. Fuhhh musti sodap tuhhh!

    Mintak ciket?

    ReplyDelete
  16. Yummeh!!! love the photos. Thumbs up!

    ReplyDelete
  17. yeah makan....
    jgn biarkan ianya lapar dan masuk angin nanti mood lari..

    ReplyDelete
  18. Nenet Penne
    fuhh...cili flake tu, i ada banyak..kalau makan / order pizza...kan dapat cili tu kan..simpan untuk kegunaan di rumah..boleh kan gitu? hehe..




    Dinas Aldi
    Sedap eh...hehe...memang sedap kak..sebab saya kidnap resipi 'secret recipe'.

    ReplyDelete
  19. Khairul Abdullah,
    TQ!



    Telor Power,
    Wajib! Wajib makan!

    ReplyDelete
  20. gambar menyelerakan..mesti abam suka kalau tgk ni ;)

    ReplyDelete
  21. kalau spesis pasta aku memang angkat bendera putih.. bukan tak makan pasta. tapi tak pandai masak (tak berusaha belajar masak sebenarnya) sebab? hubby tak minat makan pasta!

    ReplyDelete
  22. Irfa
    Saya buat menu ni setiap weekend. sebab malas nak masak nasi, kalau masak ni campur segala bagai seafood...burp..hik..



    Nong Andy,
    kau patut kempen encik suami kau tu supaya cuba makan pasta...shinta suka tak?:)

    ReplyDelete
  23. terbelit lidah cik ina nak menyebut , jujur cik ina bagitahu yang cik ina tak pernah pun masak pasta,tiba tiba kecur air liur melihat daging di situ.daging ke?

    ReplyDelete