Wednesday, 1 August 2012

Entry tertangguh...


30 July
i) monday morning, while driving to the work station
my bos called me
"Im confused..are u working today?"
"yerp..im on my way.."
"owh ok.."
"sorry woke up late..thot that im still on leave.."
"hehe..
* I never went to the office late...my bad!

30 July
ii) when i checked the schedule..
there's an appointmment
#Meet up with Shahrul and Huza @ Westin for buka puasa
ok that's great!
but..what will u do if u go to the wrong appoint ment
misunderstanding appointmment
and it was obviously embarassed me
(they put a wrong time and wrong day..sigh!)
felt like im the one terhegeh-hegeh nak pi melantak kat situ
sorry not me
but thanks a lot to both of them...
sebab tidak memalukan aku..
hard situation
till now..i feel bad!
(for those who humiliate me..i sware GOD knows what u did to me!!!)
Lebihan makaroni bakar last piece untuk sahur...tidak akan sekali-kali dibazirkan...
31 July
iii) monday subuh,  missed the sahur time
tuesday morning, i woke up @ 5am
yes..sahur was done
asam pedas daging and nasi putih
but then..half an hr after that
stomach became trouble
pain and suffocate
i die!
and it was food poisining
bad day!
Pakcik Kumpulan Keroncong di atas tangga..kalau di rumah aku dengar radio...sekali sekala dengar keroncong..memang mendamaikan...hilang rasa marah terhadap kes kesilapan appointment yang disebabkan oleh kecuaian mereka...
31 July
iv) my ex boss said to me:
"please accompany me to the buka puasa event???"
"don't think so.."
"i beg you.."
"make sure u not humiliate me.."
"i promise..im not..."
"tq..."
* we went to buka puasa @ Hilton KL. Peacefull buka puasa when u ate while the pakcik and the geng play keronchong...thanks ex boss..kau buat aku cool sedikit berbanding kelmarin...
Tapai beras, onde-onde dan bingka keledek dengan bluberry menurunkan tahap kemarahan yang sudah dua hari bersarang dalam kepala..
Note: Prepare mentally and physically for the bad situation so that it won't spoil your day!Marah itu kesukaan syaitan, dan aku tidak mahu jadi syaitan walaupun setiap ketika ia sentiasa merasuk dan merajai fikiran supaya marah berterusan mengenai apa yang berlaku pada 30 July itu...perut sakit, hati sakit dan kepala sakit...small matter for them but it was too bad for me...lepas ni aku akan fikir banyak kali untuk berkunjung ke Westin!

19 comments:

  1. lagu rafeah buang? dulu masa tadika ada sorang budak nama raefah. tapi kitorang selalu panggil rafeah buang.

    ReplyDelete
  2. mcm mana boleh silap?tukar tarikh ke?
    apa2pun ..bulan posa ni kena byk sabar :)

    ReplyDelete
  3. SM,
    a ah aku suka lagu keroncong..budak office aku pun ada nama rafeah, tapi kitorang panggil dia Rose comel budaknya..



    Irfa,
    Saya baru start kerja monday tu, tetiba kat schedule tugasan ada appointment buka puasa di Westin Hotel. Saya pun p la sana, then manager restaurant tu tanya siapa yang jemput datang..mak aihhh saya rasa masa tu vahvi pun tak malu macam saya...actually jemputan tu dah berlangsung pada 24 julai, tapi ada manusia mana ntah cuai p tulis 30 julai, saya yg jadi mangsa...malu sungguh pada manager tu walaupun bukan kesilapan saya..air muka kita kan....

    ReplyDelete
  4. beb, bulan puasa ni habis la kau. `syurga makanan' sudah mari.

    ReplyDelete
  5. SM,
    so far aku terkawal, lepas balik out station dua minggu hari tu, baju longgar sebab banyak ‘exercise’ dilakukan...jarak hotel ke masjid adalah 580 meter dan beberapa kali ulang alik setiap hari..it work!

    LWindsor

    ReplyDelete
  6. Assalam LW,
    saya pun pernah 'terkena' bowling tournament kat sunway tapi staff cakap kat usj.saya pun berdedai-dedai (maknanya ramai yang follow k)ke usj sekali, tak der.Bila tanya staff, dia boleh ckp 'mana aku tau, setau aku bowling ada kat usj je' kelu lidah nak berkata-kata. seminggu saya trauma.

    jay

    ReplyDelete
  7. wsalam jay,
    kan...sakit hati rasanya bila masing-masing lepas tangan...at least kalau silap pun just say sorry, lagi kita rasa mulia orang tu dan no heart feeling. macam kes saya...ya Allah malunya sebab dua manager restaurant kat westin tu jumpa saya dan tanya siapa yang jemput datang sebab mereka dah jemput pada 24 julai...masa tu walaupun bawah lampu kuning, merah padam muka saya sampai depa pun notice...sakit hati saya kepada orang yg cuai tulis date tu masih bersisa...

    ReplyDelete
  8. ah kesian u kan...salah date .. kalau i pun malu... malu sebab bukan salah kita...

    ReplyDelete
  9. eh i penah rasa food poisoning cemana..
    i sampai duduk bersila atas toilet bowl... perut ni diramas2... muka pucat rasa nak pitam..was thinking, kalau i pitam, nobody will know... huwaaaa...

    ReplyDelete
  10. Tu la pasal u..first day naik kerja..dah kena kejadian macam tu..baru tiga minggu i tak masuk office, derang suka suki mak bapak je letak date...i buat keje tu enam tahun tak ada silap pun datenya..rasa spoil mood sepanjang hari...maruah u..air muka...rasa macam balik office tu i nak lempang jer pompuan yang buat silap tau..i tau dah sapa dan nampak dia macam semut je....heeee geram!

    Dan food poisoning tu memang buat rasa taubat la suffernya, terpaksa hulur lengan kat dok minta jab sebab sakitnya minta ampun. Nafas pun nak putus rasanya, segala rasa ada...phew!

    ReplyDelete
  11. Memang suffer teruk la kalau kena food poisoning, been there, done that, tak mau lagi dahhh!

    Masa cool memang boleh ingat yg marah tu kesukaan syaitan tapi bila berlaku sesuatu yg buat darah naik ke kepala, diri sendiri pun dah jadi syaitan, camana nak ingat lagi dah, Allahu akbar..

    ReplyDelete
  12. Sabar yer...dugaan bulan puasa tu :)

    ReplyDelete
  13. Dinas Aldi,
    Kak Dinas, saya dah pernah beberapa kali kena FP tu, orang Perak kata ‘tumpo’ (macam nak mati sangat dah) begitulah yg saya rasa, duduk tak kena berdiri pun tak kena. Rasa nak hiris je perut dan buang dalam tong sampah...kehkehkeh boleh gitu kan.

    Ya betul kak, sebenarnya saya dah berbakul2 maki dalam sms semasa meluahkan rasa marah itu kepada seorang sahabat. Memang pahala puasa saya semalam dah tahap 0. Lupa langsung baru balik dari mengerjakan suruhan Allah. Kalau boleh nampak tahap kemarahan tu, macam naga berapi..bhahahaha!

    ReplyDelete
  14. Khairul Abdullah
    Ya Encik..dah sabar ni...sebab tu ada entry kat blog. Kalau tak sabar, dengan blog sekali dah terbakar..haha!

    ReplyDelete
  15. eh.. banyaknya dugaan..

    harap-harap sekarang dah reda kemarahan.. dugaan..

    ReplyDelete
  16. Nong Andy,
    Biasalah..orang yang dirahmati Allah, sentiasa ada banyak dugaan dalam hidup...hihi


    LWindsor

    ReplyDelete
  17. hehe sabo sabo yerr lady...ekeke
    mistakes happend! :P

    ReplyDelete
  18. sabar2 itu semua dugaan tu

    sekali sekala jer pun terjadi kan.

    ReplyDelete
  19. Mr Clive,
    Dah sabor le ni, sebab tu ada entry ini, entry tertangguh melepas stress...



    Telor Power,
    A ahh memang rare, tak pernah berlaku pun sebelum ini...seb baik le hari tu tahap kesabaran aku agak tinggi...phew!

    ReplyDelete