Thursday, 14 June 2012

Mao Tze Dong, here i come..

Passport ini sudah jadi koleksi sebab aku dah buat yang baru..kalau dihitung ada le juga beberapa keping passport expired dalam laci, o ya tak penuh pun muka suratnya,...tapi maybe tahun depan akan ada kejadian muka suratnya akan penuh sebab aku buat untuk dua tahun saja dan bukannya lima tahun.
Passport ini lagi enam bulan nak tamat tempoh..aku tak perasan. Sekali bila tengok November ini luput tarikh...aaa terkejar-kejar nak kena gi renew. Tu yang sampai termimpi-mimpi dalam teksi dan berangan yang bukan-bukan...sigh! Last sekali aku guna early this year, pergi Phuket, naik Star Cruise dua malam tiga hari, fully sponsored! And it was great! Aku belum buat pun lagi entry Star Cruise tu..soon!
I thot i don't have any task to do except my trip to Arab Country during this coming July. Dua tiga hari sebelum ni bos panggil..

Boss: When was ur last trip?
Aku: Trip? To where?
Boss: Yerp, oversea?
Aku: Early this year, went to Phuket.
Boss: Ok. before that?
Aku: UK, 2010..why?
Boss: Dah lama tu...
Aku: A ahh..
Boss: U prefer Bali or China?
Aku: China...errr but why?
Boss: Ok, ready on 24th...u will be going to China...
Aku: erkkk.danggg!!!!

Nota: Konon tahun ini aku namakan sebagai Travel Year...nampak gayanya segala perancangan tahun ini dibawa ke depan sebab ada beberapa trip lagi yang tahun ini punya, masih dalam pelan perancangan terpaksa ditunda kerana trip kerja pun banyak...insyaAllah bumi Tuhan ini luas..harap aku cukup bajet untuk melaksanakan perjalanan berkenaan pada tahun depan, kalau panjang umur. Any backpackers want to join?

21 comments:

  1. arghh.... 22-24 baru nak layan KL tapi lu plak nak kerja.Mesti byk persiapan yg perlu dibuat.


    next time ar gua dtg KL .

    (niat sebenar nak suruh sis bawa aku jalan2 taman burung untuk menembak gambor sambil pekena kek cekelat..)

    ReplyDelete
  2. bestnya ..buleh jalan2 free
    saya pun suka kalau semua org sponsor..nak sobenier?hehe

    ReplyDelete
  3. tanya boss ada extra ticket tak... i belum pi china... nak ikut..!!!

    ReplyDelete
  4. abang nak ikut. x pernah pergi oversea

    ReplyDelete
  5. abang nak ikut. x pernah pergi oversea

    ReplyDelete
  6. Khairul Abdullah,
    Boleh..jom! See u there.


    Telor Power,
    Boleh je..nanti kita plan ya, set masa betul2, bukan setakat taman rama2, bro lu boleh pi taman orkid dan area lain yang cantik viewnya...

    ReplyDelete
  7. Irfa,
    Time jalan2 memang best tapi bila balik office, kena buat report..haaa masa tu lah hair wire hehe..kita enjoy dulu ya...


    M.u.l.a.n
    Ticket Ada banyak...tapi sila beli sendiri ya...hikhikhik

    ReplyDelete
  8. can u take me with u,please? :)
    hehehe
    save travel all the same! rock onnnn!

    ReplyDelete
  9. eim,
    boleh..meh la kita makan angin sesama...:)



    abg zam,
    amboii hari tu pi perlis langsung lupa aku naaa...

    ReplyDelete
  10. Mr Clive,
    O yeah...tak mau bawak pi China but come join me for a cup of coffee...hehe!

    ReplyDelete
  11. Aiseh, nak itot! Nak itot!

    Enjoy China dik! :)

    ReplyDelete
  12. Aurora nak ikut..mak dia lagi nak ikut..hehhe

    ReplyDelete
  13. ada pergi tiananmen square tak?

    ReplyDelete
  14. Kak Dinas,
    Jom! Jom kita makan angin kak, kawan saya kata barang2 seperti cadar and comforter murah2 kan...



    All Along The Way,
    Hikhikhik meh kita pergi buat rombongan Cik Kiah...



    SM,
    Tak, aku p setakat Guang Zhou je...jadual padat.

    ReplyDelete
  15. @LW
    nak ikut!!! backpakers pun backpakers laaaa... dgn kawan2 tak per..dgn kakak je tak boleh backpakers sebab dia tak biasa....

    nanti kalau TP datang, u jangan lupa call i jugak tau.. i nak ikut pi taman bunga, taman burung dan segala2nya..

    so 24 ni u pi china eh?

    ReplyDelete
  16. I love your job boleh tak LW? heeeeeee...

    ReplyDelete
  17. Nenet Penne,
    heheheh boleh je tapi schedule hectic...memang banyak program u..best kan kalau kita boleh togeder-geder makan angin!



    SM,
    Boleh je...nanti aku bawa balik buah hati, eh bukan buah tangan...kehkehkeh!



    Nong Andy,
    and i love you duty too...hikhikhik! bawa Shinta jalan2 tu...aku suka!

    ReplyDelete
  18. u nak pi quangzhou? haaa best... pegi baiyun tempat shopping segala mala...

    ReplyDelete