Monday, 14 May 2012

Weekend summary and today...

* Sepatutnya hari minggu, iaitu Sabtu dan Ahad lepas aku pergi tengok movie The Avengers dengan HH tapi kensel sebab balik keje lambat.
* Sepatutnya aku  kena bakar dua kek, kek lapis mangga dan prune tapi tak boleh sebab buku biru belum jumpa.
* Sepatutnya aku jumpa Pakcik Shamsuddin untuk minta tolong dia buat pelindan untuk 'rumah' mak di Tanah Perkuburan Taman Universiti, Bangi tapi tak jadi sebab pakcik tu tak jawab call.
* Sepatutnya banyak benda aku nak buat tapi ntah hapa-hapa sebab semua tak jadi..stuck!

"LW, u buat apa petang ni?"
"Tak de buat apa...nape u?"
"Jom pi minum tea, nak?"
"Kalau setakat nak minum tea kat dapur i pun boleh..."
"Tak nak lah dapur u..meh la..i nak ajak u.."
"Gi mana?"
"Minum tea kat HVSJ.."
"Uhh kat Holiday Villa..pasai pa lak nak g sana?"
"Kakak u ada sana, tak mo jumpa dia kah?"
"Kakak I???"
" A ahh...ala yang adik dia jadi idaman satu Malaya?"
"Owhh...ok! Ok! Eh berapa kena bayar??"
"Alah datang bawak perut kosong dan tekak kering je, cuma jangan lupa telinga dan mata....ngeee!"

Dan aku pun roger-roger Puteri Nuur. Puteri Nuur pulak roger Yong dan finally Encik Bubu dia pun mai sama. So kami berempat sambil makan, sambil dengar Ahkak Ziana menyanyi sambil twitt kat hall di dewan besar sampai petang...
Kan...kalau Siti Nurhaliza lalu depan, aku tak histeria macam ni tapi sebab ahkak Ziana yang mak kagumi sejak dulu, maka mak lupa daratan sekejap. Masa ni dia baru je lepas perform kat event Majlis Sambutan Peraduan Ibu Hati Harian Metro di Ballroom Holiday Villa Subang Jaya while i was there too...woohoo...! Kat belakang tu Lisa, pengurus ahkak Ziana...
Ziana ketika membuat persembahan di majlis Anugerah Penyampaian Hari Ibu anjuran Harian Metro di Holiday Villa Subang Jaya. Dia menyampaikan tiga lagu dan dia memang seorang penyanyi versatile, disukai peminat dan maintain cantik!
* Dan petang Ahad itu adalah awesome day bagi aku, Puteri Nuur etc..terima kasih kepada Cik Rahayu kerana menjemput kami memenuhkan meja blogger..(>.<) xoxo Ayu!

* Manakala pagi ini, aku keluar rumah jam 5.55 pagi memandu ke pejabat, di tengah perjalanan tu ada satu kancil menyondol sebuah Chevrolet di sebelah kereta aku. Aku tak rasa driver kancil tu mengantuk. Bunyi dentuman sangat kuat dan tak tahu apa jadi. Nauzubillah..

* Brader kurang waras di tepi Mid Valley pun sudah tiada hari ini. Kebiasaannya dia akan duduk tepi divider jalan dengan rambut kusut masai sekitar jam 6.30 pagi. Setiap hari aku nampak dia stone tepi jalan selama beberapa bulan tapi hari ini dan semalam dia tak de. Berasa miss pula pada brader ini kerana dia banyak kali duduk di tengah jalan dan aku juga beberapa kali terkejut kerana brek mengejut. Miss sebab dia buat aku lebih berhati-hati setiap kali memandu. Harap dia tak dilanggar kereta atau tak pun dia dah diambil DBKL. Semoga Allah merahmati dia. Kenapalah agaknya dia jadi gila begitu, muda lagi nampak pada sosoknya..mungkin ada sesuatu yang kita tidak tahu mengenai perjalanan hidupnya...

39 comments:

  1. Aaah uncle nak kata saya rendah lah ya...hahah!

    ReplyDelete
  2. tinggi nye ziana! accident depan mata mesti ngeri kan.. pernah gak nampak and speechless terus.. err.. tak pernah pun orang camtu kat mid valley

    ReplyDelete
  3. Kay_are,
    Ziana tu kecik molek. Dia nampak tinggi sebab kasutnya lima inci..saya plak kasut setengah inci..ngee..nak juga membela diri ni..

    o ya brader kurang siuman tu kat luar mid valley, tepi jalan dari hiway yang lalu tepi nak ke bangsar tu..setiap pagi dia ada tapi hari ni takde, yg ada cuma barang dia jer..

    ReplyDelete
  4. pergh! i hate my job...

    ReplyDelete
  5. SM,
    i like this job but i hate certain-cerain job..

    ReplyDelete
  6. akak aku pun ada seorang adik yang jadi jejaka idaman kepulauan nusantara. kau patut pose dengan dia. :-)

    ReplyDelete
  7. mueheheh...owhh bukan jejaka idaman malaya kah?

    ReplyDelete
  8. hanya kepulauan nusantara yang berbahasa melayu sahaja... hahaa!

    ReplyDelete
  9. Kak, sy pnh jumpe ZZ tu tp die kecik je kak. Akak lagi kecik upenye????

    ReplyDelete
  10. mula2 xnmpak mcm ziana pun.. lain pulak nampak.. make-up kot.. huhuhu

    ReplyDelete
  11. wah..untunglah jumpe ZZ...
    mintak otograph tak kak? :p

    ReplyDelete
  12. SM,
    Bukan kepulauan yang berbahasa Jawa kah? Ahahaha....hantam sajalah labu...



    Mommyfara @ Pok Amai amai
    A ahh dia kecik sangat..nampak muda ziana sebab dia kecik..tapi kasutnya tinggi mak datuk, lima inci...akak rendah lah Fara..nak buat macam mana akn, selalu kena kutuk kawan macam ayam katik..jahat derang tu..


    HaniAsyira,
    A ahh muka dia langsung tak menampakkan macam dia umur 44 tahun...nampak cam 35 giteww...

    ReplyDelete
  13. CadLyNN,
    Tak lah dik, akak cuma tarik dia untuk bergambar saja, tu pun dia nak cepat balik. Sib baik sempat bergambar dengan diva tu..

    ReplyDelete
  14. jawa, bugis, banjar... yang penting dia jadi kegilaan! hahahaaa!!!

    ReplyDelete
  15. kau dgn brader tak waras rindu, ni abang zam . com ni rindu dak?
    kehkeh.

    retis gila bergambaq dgn retis

    ReplyDelete
  16. knapa tak call i? dah dekat tu dgn my house...

    ReplyDelete
  17. u ingat tak yang u kena hantar something untuk i?

    ReplyDelete
  18. SM,
    err Perancis? German? Belanda? boleh tak?



    Abang Zam,
    ko pun bleh la jugak aku rindu..kihkihkih..nanti aku speedo kat blog ko yek..




    Nenet Penne,
    Syiok tengok ziana lupa nak roger roger u..hik! O ya nasib baik u sebut barang yg i kena pos tu...



    LWindsor

    ReplyDelete
  19. Fulamak, jumpa Ziana Zain! Cayalah!

    ReplyDelete
  20. kak Dinas,
    A ahh..kakak sayer tu...hehehe..dan dan tu mengaku kan...

    LWindsor

    ReplyDelete
  21. anon LW..ha ha ha..
    kalau u roger i, boleh datang rumah i... i mean rumah my sista laa... boleh makan tart nenas, hokkaido cake.. semualah..

    ReplyDelete
  22. hahaha...boleh, malas nak login..takut our System Guys in office detect blogging masa office..takut sehh!

    Aaa lain kali i roger..harus..hikkaido kek tu cemane ek?

    ReplyDelete
  23. jelesnya...

    aku pong suka Ziana juga.. dulu siap belajar angkat kening mcm ziana ekekekeek... lukis kening mcm ziana lagi! hehe..

    *tuhan jelah yg tahu jln hidupnya brader tu

    ReplyDelete
  24. Nong Andy
    Aku kagum dengan ZZ ni, muda sangat wajah dia, badan pun kecik jer..

    * tu la brader tu, aku harap dia tak apa-apa..walaupun dia tak siuman kan...

    ReplyDelete
  25. suara ziana mmg mantop...fuh tapi aku bukan la fans dia hihihihi

    brader tu mesti undercover polis kot. teka saja

    ReplyDelete
  26. kak ziana makin lawa.
    abang nuar akan buat persembahan utk dinner kami sabtu ni ;)..biasala abang nuar kan ex kompeni kami so mesti dia jadi jemputan.ramai sgt yg minat dia..

    brader tu mesti ada sesuatu berlaku dalam hidupnya

    ReplyDelete
  27. waah...dpt jmp n gmbr sm ZZ
    ^__^

    ReplyDelete
  28. Telor Power,
    Ya dia memang meletops..macam anak dara..aku tengok jeles siot!

    o ya brader tu tak tahulah apa nasib dia...pagi tadi aku nampak bundut dan plastik kuning dia memang ada di tepi jalan cuma jasad pemiliknya tiada...


    Nenda,
    Haii..terima kasih masuk sini!

    ReplyDelete
  29. Irfa,
    kak ziana memang maintain lawa manakala adik kak ziana pula tetap menjadi pojaan satu malaya..owh nanti tengok show dia lah ya..njoy then ya..haha mesti tak berkelip semua kan...



    Sa Fa Az,
    a ah jumpa ZZ...saya suka dia..cantik dan memang evergreen..

    ReplyDelete
  30. tertarik pula aku hendak mengetahui ttg brader stone tu....

    ReplyDelete
  31. Telor Power,
    Aku lagi tertarik nak tahu sebab dah beberapa bulan aku nampak dia duduk tepi divider setiap jam 6.30 pagi. Rambut dia curly paras bahu, pakai tshirt pagoda dan jeans lusuh. Kalau tak duduk, dia akan berdiri keras tengah jalan atau tepi divider. Tu yang aku tegezut bila tengok dia tegal je. Kadang-kadang dia baring tepi tu...musykil!

    ReplyDelete
  32. Lady w: cepat lapor kan tentang kehilangan dia, tak pun iklankan di tiang2 bangunan.

    nanti kalau dah ada balik kirim salam sama dia itu kalau berani nak tegur orang2 seperti dia.

    ReplyDelete
  33. cantiknya kak ziana ni...maintain gitu :)

    ReplyDelete
  34. Telor Power,
    Kalau aku nak lapor, takut polis tak ambik port. aku harap dia ada balik dan kalau siang hari aku nak try tengok muka dia betul2. Kalau muka bersih, sah dia SB..



    Liza Razak,
    kak ziana memang mantain..kalah budak2 remaja...hehe

    ReplyDelete
  35. urm,nak tanyaa sket.buku biru tu buku ape eh? :P

    hahah kalau siti xhisteria la yer?LOL :P

    dulu jumpa siti,adoi...trus keluar kamera yooo! :P

    ReplyDelete
  36. Mr Clive,
    Buku biru tu adalah buku resipi yang i compile banyak resipi tradisional..hand written punya...si klasik sketlah..

    ReplyDelete
  37. aku tak caya itu ZZ...mesti drag tu
    wakakakakaka

    ReplyDelete