Monday, 21 May 2012

Burung hantu..

A book as souvenir. You can write anything inside but for this kinda lovely book, i guest you can write a poem or recipe that you love it. Or else, a poetic phrase also nice to be inside...
3 styles of binding..kettle stich, copstick and the upper one i forgot what was the type of  binding...the bottom is kettle stich with butterfly motif..
Weekend is always like heaven for me. Why??? Because im free from office..haha..penat nak kerja. Jadi, Sabtu dan Ahad adalah hari yang luar biasa, hari makan-makan, hari wayang gambar, hari beli barang, hari tidur (ini paling aku suka), hari keras tangan dan hari kemas rumah. Ahh pendek kata semua suka, kalau tak suka aku tak akan tulis di sini. Hari Sabtu hari tu benar-benar hari keras tangan sebab aku join book binding workshop by Little Syam @ Setapak Jaya. Sometimes whe we were around in another circle, it gave us the colours of life because of the new circumstances. I must said, new perspective, different types of people and  different skill..i know that my 'magic' is still here with me. Every moment about book, reading a book, buy a book, binding a book and writing a book is being my passion. I did book binding very well with Syam and Eita supervised..love both of you teacher!:)
Cute little owl...and periwinkle...
Devil wear Prada..forgive me for the bad quality of pic...
At Little Syam, i learn about how to bind a book. Made a book as souvenir gift and it was lovely and super duper cute. It make me tempted every time when i saw a paper, fabric, needle includes small accesories like an owl that i had put here..as my signature. Why owl? It is always remind me about a dark nite, cloudy sky and silver moon and a dog barking to nothing but we know that there is something out side...woooo...wooo! Muahehe..dreaming again about vampire! V...:) I sware, if i can get the vampire accesories, i'll take it as my signature!
Again, an owl as a trademark...but i have a lot of accesories. If you prefer high heel, star, flower, leave, all can mehh...
Ok, anyone who want to order or interested, please email me to ladywindsor24@yahoo.com.
Sari as cover and periwinkle as button...nice combination i guess...

34 comments:

  1. subahanallah!!!
    so sweet...
    where did u bought it!
    sgt cumil n sentimental buku itu...terutama s burung antu tu
    ^___^

    ReplyDelete
  2. Sa Fa Az,
    I did it..a piece of paper, ensemble it and bind it..err tapi burung hantu itu beli di kedai aksesori..mahu kah? heee...

    ReplyDelete
  3. ini kalau dapat ni, aku dah buat ganti buku travelog aku yg hilang tu pun 'chare' gak ni

    ReplyDelete
  4. Telor Power,
    Bro..kalau gitu apa lagi..order je lah..special price and special edition untuk ko...hehehe. Ada banyak character @ accesories sesuai tuk ko bro..

    ReplyDelete
  5. saya suka kraftangan..tapi itu zaman remaja dulu.skrg alahai,ramai yang suka kacau daun..tak sempat nak berkerastangan nanti ada yang kena marah.huhu

    ReplyDelete
  6. Irfa,
    hehe...tau dah..mesti dengan kenit, abam semua nak kraftangan sama ya..ok nanti kalau kami buat kelas kraftangan untuk kids, boleh bawak kenit sama..saya sampai la ni ada bakul benang dan jarum..kalau balik kampung atau out station mesti bawak punya...

    ReplyDelete
  7. errr.. comel... nak satu la.. kalau jual, agak2 berapa??? huuuu.


    ~reenapple~

    ReplyDelete
  8. ReenApple,
    Yang paling kecil RM15, tapi depends pada material..kalau guna paper mahal, harganya up sketlah..hihi..apa-apa email kita kat ladywindsor24@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. Akak boleh komersilkan kreativiti akak tu. Seriously, finishing akak tu sgt2 kemas.

    ReplyDelete
  10. Pok Amai-Amai,
    Thanks Fara..memang dah ada order walaupun akak amatur..insyaAllah mutunya akan diperbaiki...:)

    ReplyDelete
  11. wahhh lawaa laaa! i like!!! banyak tak order yang diterima setakat ni? :)

    ReplyDelete
  12. Mr Clive,
    Ada la a few among friends..u like?? Im more like!!! That's why i can spend for the whole day working on it...i called it therapeutic..nak pergi Taiping jauh meh...hehe

    ReplyDelete
  13. i nak yang prada dan lacey tu..
    biasalah i, suka yang mewah2 jer... :P

    ReplyDelete
  14. Nenet Penne,
    Ok boleh je..nanti jumpa kita togeder-geder..so u p ke 27 ni? i tak pi, kene keje..huhu!

    ReplyDelete
  15. Hobi yg sangat menarik!

    By the way, dah jumpa ka belum buku respi yg hilang haritu?

    ReplyDelete
  16. kak dinas,
    belum jumpa..rasanya dah lebur sama old newspaper...sebab kat kitchen rumah saya tu ada selonggok surat khabar lama...mungkin saya terlupa pi letak kat ateh tu..then bila ditindan dengan yang lain, dah hilang pada mata...tak dak rezeki betullah..

    tak pe lah saya buat buku baru dengan buku yang saya buat sendiri ni..

    ReplyDelete
  17. alamak kena order la ni....hihihihi ingatkan nak beri sbg hadiah.

    ReplyDelete
  18. Telor Power,
    Sila order, nanti dapat hadiah special...hehe. Nanti gua letak karakter domo kun atau warrior..hikhikhik..tak pun burung hantu je lah..

    ReplyDelete
  19. kecomelan yang terserlah lah... cantiklah sis

    ReplyDelete
  20. abang nak jugak tulis diari macam gadis gadis. mohon pos kan abang satu!

    ReplyDelete
  21. salam LW

    bagus juga LW sertai aktiviti mcm tu buat menambah ilmu

    bapk takda diari harian, tapi bapak ada sebuah buku yang apa segala benda dan temujanji atau urusniaga ke bapak catat dalam tu hehehe
    tulah ipad tradisional bapak hehehe

    hari tu sudah tertinggal di pejabat PNB JB, kelam kabut jugak cari dan nasib baik kerani dia simpankan hehehe

    ReplyDelete
  22. Cantik! kreatif.. wah! aku langsung xde bakat mencantikkan buku seperti itu. aku suka yg ada owl tu :)

    nak..nak.. er.. tapi aku nak tulis apa kat dalam tu eh?aku jenis malas menulis ni- maksud tulis tangan. tulisan cakar ayam aku hanya akan menghodohkan buku itu hehehehe... setiap tahun aku beli management dairi book tapi aku hanya akan tulisnya dlm bulan january-february, selebihnya kosong sampai hujung tahun ekekeke...

    macam mana rupa buku itu bila di buka--> helaian kertasnya tebal ke nipis ke?

    ReplyDelete
  23. HaniAsyira
    Barang yang comel untuk orang-orang yang berhati comel juga kan macam kita semua di sini...hehe!

    ReplyDelete
  24. Abang Zam,
    Errkk? Amboii abang zam nak tulis diari, mesti ayat berbunga-bunga habis tu seperti ada hati dalam taman ya..ok nanti aku pos melalui email..kehkehkeh!

    ReplyDelete
  25. Salam Bapak@ Rezeki,
    Saya memang suka pergi workshop yang berkaitan dengan kraf, maklumlah cita-cita nak jadi tauke kraf tapi tersasul jadi typist pulak..haha
    Dan setiap hari saya menulis, di buku mahupun di skrin jadinya saya ada banyak buku nota pelbagai bentuk dan corak. Walaupun zaman kini ada iPad, tetap nak ada buku juga.

    Saya percaya 'iPad' tradisional bapak tu kalau dinilai harganya pastinya sudah mencecah juta-juta berdasarkan transaksi urusniaganya kan...hik!

    ReplyDelete
  26. Nong Andy
    Aku suka buku yang dibuat sendiri ini. Rasanya kalau sepuluh buku aku buat, kesemuanya nak jadi milik sendiri tapi tak bolehlah sebab ada yang dibuat sebab order.

    Hehe aku penuhkan semua buku nota/diari aku. Ada yang ditulis resipi saja, ada yang ditulis alamat dan ada yang diconteng lakar saja...

    Aku nak hadiahkan Shinta satu buku ini...:)

    ReplyDelete
  27. LW,

    ewah.. bertuahnya shinta hehehe...

    ReplyDelete
  28. waahh...
    so kreatif si LW ni
    rupanya awk bt sendiri
    dah ada idea ni..hehehe

    ReplyDelete
  29. Nong Andy,
    A ahh..jadinya maminya jangan jeles yek..ekekek..


    Sa fa Az,
    yerp..kita buat sendiri masa pergi workshop tu..sekarang dah agak mahir membuatnya tanpa seliaan pengendali bengkel. Kita dah ada tempahan pun...:)

    ReplyDelete
  30. @LW
    i pi lah..kang tak pi, terbuang pulak menda tu.. eh kalu pi terbuang duit pulak kat situ...semoga tuhan tabahkanlah hati i...ha ha ha...

    alah u ni manjang kerja...

    ReplyDelete
  31. Nenet Penne @ NP,
    Okeh nanti citer story mory kat I ya..mesti best tu..huhu kalau i boleh join, nak jer pergi dan rembat beberapa item kan kan...

    ReplyDelete
  32. ishhhh ada kelas laa pulak that day... lect nak cover untuk 2 hari... pitam laa dari pukul 10 pagi membawa ke pukul 4 petang... muntah ijo ler...

    ReplyDelete
  33. Nenet Penne (NP)
    Lek aa...hehe

    ReplyDelete
  34. Whoa! They are so VINTAGE!!! Aaaargh <3

    ReplyDelete