Friday, 11 May 2012

Pendidikan awal kanak-kanak..comel


Saya Adam, 3 tahun, nak jadi artist...haishh la kakak ni ganggu saya pula. Dia minta saya senyum tapi saya tak boleh senyum sebab saya sedang melukis. Artis kena beri tumpuan masa melukis, sebab itu saya tak boleh senyum. Mak saya kata, saya boleh conteng apa saja. Mak saya juga kata kalau nama Adam ini sudah besar, apa yang saya conteng semua akan jadi mahal. Oh ya Mak saya suka kalau saya boleh jadi macam Datuk Ibrahim Hussein atau Datuk Syed Ahmad Jamal..baiklah Mak :)
Saya nama Shaida, saya pun nak jadi artis macam Adam, kawan saya tu..hari ni ada ramai misi datang melawat sekolah saya. Pengetua saya pula minta saya melukis cantik-cantik, tapi saya nampak Adam main conteng-conteng saja...kakak, pastikan gambar saya yang kakak ambil ni cantik tau...nanti saya simpan. Adam dan Shazwan pun mesti akan simpan gambar ini...
Saya Shazwan, saya nak jadi doktor macam uncle saya...saya seronok hari ni sebab ada misi cantik-cantik jadi pesakit saya. Saya boleh suntik ubat, cek darah dan bagi ubat pada misi cantik cantik ineww...muehehe! Handsome tak saya? Saya tahu misi cantik cantik ini semua sukakan saya sebab mereka mengelilingi saya, saya tahu saya hebat!

29 comments:

  1. pertama, selamanya...!

    ReplyDelete
  2. nama saya ***, umur saya 91 tahun. cita-cita saya nak jadi kanak-kanak semula. adakah akan tercapai?

    ReplyDelete
  3. Nak jadi kanak-kanak semula? Ok sila pergi ke sebuah pekan bernama Kidzania dan minta kerja di situ..hik!.

    first selamanya? cayalah!

    ReplyDelete
  4. kerja di situ? pegang jawatan sebagai kanak-kanak? kalau la ada...

    ReplyDelete
  5. Sebagai penjaga kanak-kanak...masih ada kaitan dgn kanak-kanak kan?

    LWindsor

    ReplyDelete
  6. tak, aku nak jadi kanak-kanak dalam erti kata sebenar. tugas aku cuma menangis dan ketawa. dan kadang-kadang merengek nak mintak mainan...

    ReplyDelete
  7. haha..comel anak-anak tu...

    ReplyDelete
  8. Blu4sky,
    yerp...depa tu cute dan sweet..ada tu masa sedang sibuk bermain tetiba boleh baring dan tidur macam tu saja. cikgunya kata memang time tidur so depa otometik mengantuk..comel ja cara tdonya pun..

    ReplyDelete
  9. ye ke LW..that is so cute.. wish lah my kids boleh mcm tu suruh tido terus je baring and tido.. ini puaslah mak diorang membebel pun tak nak tido..mata dah merah pun masih bertahan lagi..

    ReplyDelete
  10. kat mana budak2 comel ni?
    adakah mereka behave?
    kalau behave, mereka lagi comel
    saya suka budak2 yang comel dan BEHAVE...
    budak2 yang tak behave saya TIDAK SUKA
    mcm anak staff kat sini ..syssttt..jgn bagitau tau! ha ha ha..
    kalau tengok kita makan apa2...cepat je nak dah tu buat muka sedih..
    tapi kalau dia punya, kita pura2 minta..siap cakap tak boleh..pedasss dan panassss..
    satu hari i selamba je makan icecream depan dia...dan dia terkulat2 memandang.. ha ha ha...ok memang keji kan?

    ReplyDelete
  11. alolo.. comelnya!

    nak jadi retis melikus yer..

    hehe.. bagus doktor shazwan :) nanti aunty sakit aunty cari kamu :)

    ReplyDelete
  12. ade tak yg suka menaip? boleh jadi LW Jr.

    kahkahkahkah

    ReplyDelete
  13. ini suasana di tadika atau dalam kidzania tu?


    eh betul ker eja 'kidzania'

    ReplyDelete
  14. whoa! Kids need to be exposed with professional careers at this age! :)
    I miss you so much! Oh yeahhh! <3

    ReplyDelete
  15. Blu4sky,
    Sebenarnya budak2 tu dah biasa tido kol 12, memang time mengantuk..tapi rasanya kalau kat rumah memang depa tak tdo. kat pusat jagaan tu sebab ada aircon segala bagai, sejuk je rasa, mudah lena..:)



    Nenet Penne,
    Ya mereka sangat behave, i g buat lawatan ke Pusat Anak Permata Negara di Rawang, Bukit Beruntung..yg nak jadi doktor tu memang semua nurse Prince Court suka dia sebab sporting..lawatan ini adalah sempena hari jururawat 2012, so nurse tu buat lawatan ke sana, i follow..

    ReplyDelete
  16. Nong Andy,
    Yang nama Adam tu memang ada gaya jadi pelukis. Dia conteng satu kanvas dan minta kertas lagi. dr Shazwan tu sporting habis..


    Abang Zam,
    Tu la pasal tak dak sorang pun boleh ikut jejak langkah aku nak jadi typist..heeee



    Telur power,
    itu kat taskan pusat anak permata negara di rawang...kidzania..yes!

    ReplyDelete
  17. Liselle,
    Tell you..if u go to Kidzania...im pretty sure you must be impress with the kids there..
    yeahh miss u too...xoxo! Hws school?

    ReplyDelete
  18. ada orang tu tak balas pun aku punya komen. mentang2 la dah famous sekarang. kecik hati siot! takpe, aku sedar... biasa la, terlepas pandang orang tak penting macam aku ni. haha!

    ReplyDelete
  19. SM,
    memang aku sengaja terlepas komen..saja je sebab aku tahu ko akan round sini..bhahaha jahat kan..there is always a child in you..aku sedang fikir ni nak beli ke tak seekor anak patung kain untuk aku sendiri...

    eh aku femes tang mana tu..ko cer bitau aku sket..kalu femes aku tak akan ada kat sini ya...

    ReplyDelete
  20. statement kau memang koya! pandai geletek celah ketiak aku dengan ayat power. kalau aku merajuk betul2, kau jangan gelabah pulak! hahaha...!

    anak patung satu idea yang baik, boleh jadi peneman. tak pun, kau beli bantal busuk!

    ReplyDelete
  21. Semua comel! Cian Adam kena usik dengan kakak, nampak marah muka dia, kihkih!

    ReplyDelete
  22. hahahaha..aku auta belit je la bhai..
    bantal busuk?? yuck...hahaha baik aku beli anak patung eh..

    ReplyDelete
  23. Kak Dinas,
    Adam punya marah macam angry bird lah..hahah...dia siyes je melukis..

    ReplyDelete
  24. seyesnye adam..but cute! :)

    ReplyDelete
  25. CaDLyNN,
    A ahh...dia punya jeling tu macam nak telan...hahaha...

    ReplyDelete
  26. cute and sweet.
    pernah buat program yang melibatkan childhood education.ingatkan senang,complex pulak... :)
    tapi suka suka!

    ReplyDelete
  27. Mr Clive,
    Budak-budak tu cute, smart and energetics!

    ReplyDelete
  28. kecik2 dah expose ngan bende macam ni ye.. maju2.. dulu kecik2 main lego je =P

    ReplyDelete
  29. zaman akak lagi le, pi taska dan hiburannya adalah main tom tom bak dan anak rusa nani...:)

    ReplyDelete