Saturday, 26 May 2012

Book Binding 1

Kettle stitch and the motif is butterfly..cover with fabric from IKEA...that is reminent from my curtain..:)
I made this book for FM in Shah Alam. Will parcel to him a.s.a.p. He text me yesterday, the book must be in black and white cover and masculine?! I didn't know how to create it to be looks like masculine. Guess this colour suit him well...
It's almost done but not complete yet because i forgot to buy metal clip to put as cover at every angle...
At that time I don't have enuff material. So i recycled the Montblanc ribbon that has been given to me bef..

Can you see a hammer and other tools?
Messy space, but if someone try to clean up all the messy..i guarantee she will be lost in action because of the messy...muehehe
This is my work station...it is also a station for eating, writing, crafting and everything in a room...not 3 in1 but many in a small space...and if i wanna have a cup of coffee..i have it here too while finish my art and craft...

28 comments:

  1. waduh2 comel... walaupun messy tapi kiter still jumpa kan brg kiter cari.. kalau da org kemas sah2 tak jumpa brg letak mana.. heee~~

    ReplyDelete
  2. HaniAsyira,
    A ahh..jangan ada orang kemas, kalau ada orang tolong kemas sah le tak jumpa dah. Cer kalau jangan ada ada sapa-sapa sentuh, kita tahu kat mana jarum tu ada kan...hehe.

    ReplyDelete
  3. tulah.. hanya kita memahami tempat kita kan.. =)

    ReplyDelete
  4. yeszaa..biarlah berkimbuh macam mana sekalipun..jangan sentuh! kan..

    ReplyDelete
  5. aaaa... lupa nk order satu.. hehehe. Nanti hantar emel...

    meja kerja tu, normallah macam aku bila study, humph, meja dah tak jadi meja.. wakakakka. +D

    ReplyDelete
  6. hahaha.. hampir sama messynya dgn meja aku :)

    oh.. siap ada hammer lagi? heee..

    ReplyDelete
  7. rajinnye kau buat benda benda tu. hahaha

    diari abang mana!

    ReplyDelete
  8. Reenapple,
    Aku pun, kat situlah menaip, kat situlah menconteng Dan at situ jugalah minum kopi...pendek kata meja segala bagai ka..
    Ok kalau nak buku tu email ek..

    ReplyDelete
  9. Nong Andy,
    Walaupun messy tapi aku tetap boleh jumpa barang yg aku cari..hehe
    Hammer tu untuk buat buku merangkap senjata ketika kecemasan..

    ReplyDelete
  10. Abg Zam,
    Kau belum tengok aku jahit labuci bagai...buku ngko? Pa pe Roger ek..hehehe!

    ReplyDelete
  11. nanti pikirkan dulu design yang sesuai utk ditempah oleh penguna lelaki. fuh...kretip giler

    ReplyDelete
  12. Bidadari Syurga,
    Nak tempah? Ok boleh! boleh!..Hihi..



    Telor Power,
    Ok, nak kena cari fabriknya dulu. untuk kau bro aku dah terbayang fabrik corak gunung ganang atau ocean..kehkehkeh...

    ReplyDelete
  13. i love ur work station!!! seriously! mcm rasa dalam citer the devilwears prada! hehehe

    ReplyDelete
  14. Mr Clive.
    Thanks, that's is the very kacau bilau punya meja kerja..haha but i like the messy..felt busy and occupied meh...

    ReplyDelete
  15. cantik...
    kalau untuk i punya, bayangkan cemana

    ReplyDelete
  16. Nenet Penne,
    untuk u punya ada...mestilah ada lacey and beading..surprise..nanti jumpa i bagi..

    ReplyDelete
  17. book binding macam susah je.. kecik2 dulu binding guna selotep je -_- messy tapi dah bese normal je nampak kan? kemas tu yang jadi pelik..

    ReplyDelete
  18. hah....laut atau gunung. adeh...

    ReplyDelete
  19. @TP
    abis kamu nak yang cemana? gambar barbie eh? ngeeee

    ReplyDelete
  20. walaupun messy. tapi tetap comel workstation LW :)

    *aku tak berapa nak ada bakat buat buku ni. Tapi sebenarnya aku minat. cumanya aku risau minat aku tu cuma hangat2 taik ayam saja :p

    ReplyDelete
  21. Kay_are,
    Kadang-kadang kita rasa dah kemas, tapi orang lain tengok macam messy. Book binding ni memang susah juga nak ingat stepnya tapi minat punya pasal, jadi mudah..:)

    ReplyDelete
  22. Telor Power,
    Ya, laut atau gunung...rasanya sesuai dah tu dengan ko kan bro...hehe..ke nak motif bunga??



    Nenet Penne,
    Cuba bayangkan TP bawa buku croak barbie doll....ekekeke

    ReplyDelete
  23. Nong Andy,
    Aku kalau dah minat Dan suka, aku Akan buat dan buat. Kiranya inilah hobi terkini aku..addictlah...:)

    ReplyDelete
  24. NP: apa barbie??? lagi tak bleh blah

    Lady W : ada bunga2 hahaha lagi jatuh terus merundum

    sebenarnya aku suka bintang hahaha tak pun daun pokok getah yg jadi rangka jer ke.

    ReplyDelete
  25. Wow,you've got a gift of crafty hands! Hehe the binding looks awesome! I bet he'll love it :D

    ReplyDelete
  26. Telor Power,
    Owhh aku tau, ko mesti suka motif ala-ala ranting gitu kan..okeh aku cari..tapi jangan risau, aku tak paksa kau order bro..aku just buat untuk test skill aku..memang setiap hari aku buat satu buku..sebab aku punya target nak jual kat bazaar atau flea market...tapi kalau ada orang order dari blog ni kira bonus untuk aku..heeee!

    ReplyDelete
  27. Liselle,
    Yerp..i love to do craft work..everyday..i must do..addicted to that routine!

    ReplyDelete