Wednesday, 25 April 2012

Toowoomba..juicy and tender...

A couple of weeks ago, I was invited to do a food review on Toowoomba Steak @ Danau Kota, Setapak. The owner of the steak house, Mario aka Nordin really excited when i told him ‘yes’ instead of owhhh habislah diet aku...so we (me, Dr Ros, Prof A & Anne) went there exactly during lunch time. Our stomach was like hungry! Starving! I wanna these and these...sound like tamak la kan...dasatkan aku...

Mario aka Nordin (kiri) bersama menu yang akhirnya disapu bersih oleh beberapa ahli majlis 'DBKL' yang tak bertauliah dalam usaha membersihkan pinggan hidangan...agagaga. Chef Latif berpenat-penat menyediakan menu dan kami bersungguh-sungguh membersihkan pinggan hidangan...Incik Mario semoga kambing anda terus beranak pinak dan membiak piak!
@ Toowoomba (actually Toowoomba is a nick name of Garden City which is located in Southern Queensland, Australia) Chef Latif prepared 8 menu’s for us to taste..guest what..all of us was shocked but big smile. Can u imagine that?? Hehehe...
Mario dan Adam di hadapan Toowoomba Deli Steak di Danau Kota, Setapak.
Katanya dia pandai masak steak dan prefer half cook punya steak..so aku yakin dia boleh masak sebab dia juga pandai ternak kambing..seb baik tak mengata si Adam ni, dia faham bahasa 'German' rupa-rupanya...hik!
At the location, I met Adam Armstrong. He is a trader from Australia and manage a company name Lembiru Pty Ltd. Lembiru is about lembu warna biru..ehh bukan lembu dan kambing actually. Adam’s also was invited by Mario to hv a lunch session with us. Seems like i talk to a rite person about steak and pasta because Adam is really into steak. We settled all 8 menus in less than 1 hr and finally burppp and everybody was smile and cheers. Rakus kan...

So, if you looking for a smooth, yummy, delicious, juicy and tender (what else) steak or lamb chop or whatever chop lagi, please drive your family to Toowoomba.

18 comments:

  1. ok... aku nk gi... kalau adapeluang...

    ReplyDelete
  2. takpe...diet belakang kira..

    ReplyDelete
  3. Bidadari Syurga,
    Mesti ada peluang...:)


    Halym,
    Elehh...err sila bawa Pn Anne dan family ke sana..sila menjamu selera dan sila bayar sendiri...hikhikhik!

    ReplyDelete
  4. woah...the lad amstrong ni mesti da puas makan steak ngan pasta...haha...just thinking about it got me drooling already!haha XD

    ReplyDelete
  5. Mr Clive,
    Guess so..masa tu pun dia makan dengan berseleranya...senyap je tengok2 da licin kat pinggan dia..hehe..

    ReplyDelete
  6. dapat makan free ke? huehue jeles >.<

    btw, thanks komen "sepatu kaca cinderella" saya kat s7w :)

    ReplyDelete
  7. untunglah dapt mkn free.. hik2..

    nampak pun da bomb

    ReplyDelete
  8. errrr... daa lama tak makan.. kikiki. =D

    ReplyDelete
  9. Sy suke keje akak. Asik merase makanan je. Makanan yg fancy lak tu. Klu nak makan, mmg sy tak mampu!

    ReplyDelete
  10. Run Aziluz

    Ye makan percuma...kispen sepatu kaca itu menarik...awak memang sangat berbakat...keep it up gal!


    HaniAsyira
    Steaknya memang mabeles tapi sedikit kecil saiznya..dagingnya mak aihh sangat empuk...try la p sana...

    ReplyDelete
  11. ReenApple,
    Kita makan pun sebab ada orang ajak, kalau tak memang kita tolak red meat..


    Mommyfara
    Akak makan sebab depa ajak, kalau sebab nak pergi sendiri memang tak. Pertama sebab tak kuasa nak bayar mahal dan kedua akak kurang makan daging merah kini...

    ReplyDelete
  12. entah2 untuk u all rasa, tentu masak best kot? tapi harap2 tidak lah eh..

    nanti i chek kat suratkhabar lah eh.. mana tau kot2 ada orng buat review pasal restoran tu kat suratkhabar... :)

    nak ajak exhubby laa..dia sukaaaa makan daging..aummm..ha ha ha...

    ReplyDelete
  13. NP,
    I pun saspen gak sebab masa i makan tu memang sedap tapi saiznya sedikit kecil dan nipis berbanding kedai lain..harap2 saiznya dan ketebalan tidak berubah...yang best tu sebab mamat ni dia bela kambing dan lembu dan dia steak tu adalah dari ladang dia sendiri...

    ok sila ajak ex u p try sana...err karang ada yang meroyan..ahaha cane u..kikiki..

    ReplyDelete
  14. @LW
    ni kiranya daging fresh from the ladang... bagus punya strategik..jadi tidak akan berlakunya kepupusan bekalan ... nice marketing strategy...kiranya backward integration gituh.. *ingat2 lupa subject Strategic Management*

    ReplyDelete
  15. wah
    kalau macam ni boleh la gi umah lw nak makan steak.hehe

    ReplyDelete
  16. Nenet Penne.
    a ah, kalau baby yg baru lahir, mak maknya akan buat entry fresh from oven giteww le kan..so daging2 tu pun fresh from farm lah...memang juicy dan i harap dia akan kekalkan quality..


    Irfa,
    boleh jer..meh laa...sambil mensteakkan diri sambil bersiaran..kehkehkeh

    ReplyDelete
  17. When it comes to invites,forget the diet! Mwehehehehehehe :D I love meat!!! <3.How lucky you are to be dining with them :D <3 hewhew

    ReplyDelete
  18. Liselle,
    yeah...i often close my eyes when they invite me to eat...agagagag!

    ReplyDelete