Friday, 20 April 2012

Pleasure of Va'lor

Most appropriate definition for this chocholate is pleasure, tempting, yummy, marvelous and uhhh! Uhhh because it was very tasty, and more delicious as it was given to me with no charge at all...
Va'lor...pleasure!:)
Im pretty sure the chocolate addicts must be impressed to name Patchi, Vochelle, Cadburry, Ferero Rocher, Lindlt, Toblerone or Belgium Chocholate as their fav choc, I support this Va'lor item. Eventho the brand name is Va'lor (Spanish word - Worth) but the factory is not in Spain, it's located in Ulu Langat! Jatuh cinta kan nak sebut Va'lor Langat mari! Hehehe...
Woohoo coklat ini sangat sedap. Lepas ni aku akan beralih kepada coklat ini saja...O ya kalau nak try coklat ini, boleh datang bersantai di Windsor kerana ada banyak stok di Windsor. Sambil sembang, baca buku, gossip, makan coklat, minum kopi, minum tea, makan nasi kari ayam, ada kek red velvet..ehhh ini sudah lebih. Berangan!

30 comments:

  1. Wow! Cokelat dr Ulu Langat? Creamy ke kak? Milky ke tak? Sy tak suke cokelat yg keras. Sy suke teksttur mcm Cadbury yg ade kat Msia. Tp Cadbury Australia tak sedap. Too sweet. Klu sesedap Cadbury yg mcm kat Msia nie, sy nak gak!!!!

    ReplyDelete
  2. Mommyfara,
    Yang ini memang absolutely yummy...rasanya lebih sedap dari cadbury tapi taste kita maybe tak sama. Tapi akak memang aim dah coklat ni, sedap!

    ReplyDelete
  3. sy suka coklet pahit...feel scary and mystery when u bite them (hahaha...nonsense)

    ReplyDelete
  4. Sa Fa Az,
    yes..this va'lor must be your fav, made with dark choc and high anti-oksidan..try it dear!

    ReplyDelete
  5. Salam Lady,

    thanks for dropping by to my humnle blog.
    Nice blog you have! I always love green...

    hv a nice day to you....

    ReplyDelete
  6. Queenie..
    Yes..thanks for coming here too.Go green! :)

    ReplyDelete
  7. ahaaaa... so tasty and yummy...
    kau buat aku jelez.. hahaha

    Ulu langat tu jauh la nak p.. Tapi aku tak pernah dengar pulak brand ni.. =.=

    *sila pos ke sini.

    ReplyDelete
  8. ReenApple,
    Ulu langat ni tak jauh dari rumah aku...kalau nak makan sila booking tiket flight ke Windsor, ambik tiket AirAsia cap Metrokota Prasarana berhad no 41 naik kat Sentral Market transit kat Jusco Mahkota Cheras, ko roger driver limo..hehe. Nanti boleh rasa coklat ini. Va’lor ini jenama tempatan, juga dibuat oleh anak tempatan. We support local enterpreuner.

    ReplyDelete
  9. sy suka beryls.. heee~~ tapi kenapa yea macam ramai update pasal coklat.. seriously, ramai yg update sal ni.. cuma kesah je lain..hari coklat sedunia kah?? hohoho..

    kilang dia besar tak??

    ReplyDelete
  10. HaniAsyira.
    Ya kah ramai update pasal coklat? Akak pergi kilang Dazzle ni yesterday and the factory is a medium size saja, macam rumah kedai tiga tingkat tapi pengeluarannya sangat memberangsangkan. Akak suka strawberry and pistachio...

    ReplyDelete
  11. sorry beb, coklat bukan makanan kegemaran aku. tapi satu je tabiat aku bila makan coklat... aku tak gigit atau kunyah macam orang lain, tapi aku akan simpan dalam mulut dan hisap sampai habis macam gula-gula. entah, aku rasa aku dapat menghayati rasa coklat tu dengan lebih lagi, walau pun bukan kegemaran aku.

    ReplyDelete
  12. SM,
    Itu kemam namanya..hisap coklat tu sampai kecik dan cair...kalau yg ada kacang atau kismis aku akan kunyah laju je..

    ReplyDelete
  13. apa kata kau amalkan cara macam aku tu. ha, elok diamalkan time memandu jarak jauh.

    ReplyDelete
  14. abang bro coklat perasa blackforest...

    ReplyDelete
  15. SM,
    memang kalau jarak jauh aku bawa vochelle blackforest...



    El Mariachi,
    Sedapkan coklat blackforest. Tak pun saya prefer dark chocholate.

    ReplyDelete
  16. Wow. So ni buatan Malaysia ke?

    Sedapnya tengok coklat di tengahari yang membakar ni....

    ReplyDelete
  17. aku selalu bawa kacang masa memandu jarak jauh. coklat, agak jarang...

    ReplyDelete
  18. Hiedayahrosli,
    Coklat ni bila-bila masa pun sedap bagi saya...:)


    SM,
    Dalam esbox rumah aku sentiasa ada stock coklat, tak pernah putus..

    ReplyDelete
  19. patut la kau kerap jumpa doktor gigi. wanita dan coklat sukar dipisahkan.

    ReplyDelete
  20. Aku jumpa Dr Gigi sebab masalah kurang kalsium. Tapi rumah aku memang ada stok coklat kat esbox, untuk anak buah aku kalau mereka datang...

    ReplyDelete
  21. SM,
    Aku jumpa Dr Gigi sebab masalah kurang kalsium. Tapi rumah aku memang ada stok coklat kat esbox, untuk anak buah aku kalau mereka datang...

    LWindsor

    ReplyDelete
  22. how's the sweetness? kekadang ada coklat yang nak terlebih setailo terlalu chewy and manis...turn off pulak...pasal tu forevermore dengan cadbury sebab dorang punya,mcm mana nak cakap? just nicee... :)

    ReplyDelete
  23. Wehhh dik LW, entri ni sangat nakal okeh kerana buat akak teringinnn..

    Mintak ciket cikolet tu..mintak ciket..

    ReplyDelete
  24. salam lw

    bapak mmg antu makan cokelat hehehe
    pantang jumpa

    tu yg sampai ronggak gigi hahaha

    ReplyDelete
  25. Mr Clive,
    Va'lor is just nice too, tak manis pun...ia cuma manis2 buah saja. Dibuat drpd dark chocolate..



    Wsalam Bapak,
    Rongak ke? Tak pe boleh buat gigi palsu kan? Hihi...

    ReplyDelete
  26. Kak Dinas,
    Meh la turun KL..nanti saya boleh bawak akak pergi tempat buat coklat tu...tak jauh dari rumah saya..tokei cokelat tu kata makan dark coklat awet muda...dah saya balun le...hehe

    ReplyDelete
  27. ah.. coklat itu sungguh mengiurkan.

    bak seketul!

    ReplyDelete
  28. Nah amiklah..nyum nyum...hehe...cepat turun KL bah...xoxo!

    ReplyDelete