Thursday, 19 April 2012

Plan..

Semalam terima sms dari Farina:
Kak: Jangan lupa bank draf RM****, selewat-lewatnya penghujung Mei.
LW: Ok, nasib baik awak remind..
Farina: Akak jangan risau, saya akan remind akak from time to time.
LW: OK thanks.
Farina: O ya kak, pasport macam mana? Dah renew?

**********
Masa untuk bertindak, merancang, menaakul, menilai dan melakukan penghijrahan yang juga adalah fitrah kepada kehidupan.
Oopss I forgot to check whether it is still valid or not... kadang kala hal-hal begini aku banyak lupa. Hendak menempuh perjalanan jauh, perlu ada plan. 2012 is a travel year for me. I plan few trips starting middle of Jun and may Allah grant me a good health, rezqi and baraqah to explore The creation...InsyaAllah.

Nota: Mak, walaupun mak sudah tiada bersama saya, saya sentiasa berasa bertuah dan beruntung kerana doa mak itu sentiasa ada bersama saya...mak sentiasa memberitahu saya, kata-kata itu adalah satu doa..dan saya yakin doa itu akan menjadi kenyataan...

16 comments:

  1. eh2... akak nk g mane?? =)

    selamat travel yea..

    ReplyDelete
  2. destinasi di rasiakan? :D

    comelnya mug itu--> kopikah di dalamnya :)

    ReplyDelete
  3. HaniAsyira,
    Tq dear...hihi. Nanti nak dekat pi akak beritahu...


    Nong Andy,
    Ya destinasinya masih dirahsiakan. Sudah semestinya kopi dalam mug itu...:) mug pemberiakan rakan.

    ReplyDelete
  4. pssssssssss... doakan yang dipermudahkan rezeki dunia dan akhirat untuk yana boleh...? heeeeeeeeeeeee... yeahhhh... insyaallah...

    ps: memang, kata2 tu sebenarnya satu doa tanpa kita sedari. semoga selamat berurusan dengan lancar sis....

    ReplyDelete
  5. Bidadari Syurga,
    Baru teringat2 Yana...sedang berkira2 nak SMS tiba2 muncul...insyaallah Yana.

    ReplyDelete
  6. happy travelling dear ^__^
    hv a great journey!!!!

    ReplyDelete
  7. Sa Fa Az,
    Thanks dear..not now..in a couple months actually..insyaAllah!

    ReplyDelete
  8. serkap jarang----> destinasinya makkah?

    ReplyDelete
  9. Nong Andy,
    InsyaAllah...doakan ya...:) xoxo!

    ReplyDelete
  10. i wish i can travel with you. cewah...! tapi apakan daya, nama dah kena blacklist.

    ReplyDelete
  11. can...meh..travel balik JB, bawak aku dan NP ke sana sebagai mengotakan janji janji mu kepada kami...muehehehe....ada beran?

    ReplyDelete
  12. takde hal, cuma apasal si NP ni senyap..?

    ReplyDelete
  13. NP ada assignment kot, tak pun test belum selesai..

    ReplyDelete
  14. busy manjang..sedih pulak..
    bila nak jalan2 dgn i ni LW..
    SM bila nak bawak kitaorang jalan2?

    bila nak pegi bertravel tu, do inform me so that i tak adalah tercari2 u nanti...

    ReplyDelete