Thursday, 22 March 2012

Whoopie pie..yummy

Haaa yang gelap tu cocoa nescafee whoopie pie dan yang merah tu red roses whoopie pie...rasanya marvellous tahap lentuk....makan sekali nak lagi...siyes...aku tak akan promote kalau tak sedap...
Syiling sebelah tu sengaja diletak untuk membolehkan anda mengagak size whoopie pie yang sebenar. Ianya kecil saja tapi rasanya sangat mengaum..hehe..
Sejak mula kerja 16 tahun lalu, aku tak pasti dah berapa ratus jenis kek yang aku dah cuba, dah berapa banyak pie yang aku makan dan dah berapa spesies cookies yang aku telan. Ada local dan ada juga imported, yang penting ia halal. Ada rasa kacang tanah, kacang hijau, ikan bilis dan segala bagai. Antara makanan pelik yang pernah dioffer ialah escargot @ sejenis siput, ntah aku tengok rupanya sama macam siput vavi! Seb baik masa tu aku tahu halal haram..

Tapi ini adalah antara pie yang sangat sedap yang aku pernah jumpa...namanya whoopie pie. Memang sedap dan gebu sangat. Kalau tak sedap memang aku tak akan promote..tapi harganya agak boleh tahan, namun berbaloilah sebab rasanya excellent...alah membeli menang makan kan..fizikalnya macam red velvet cake tapi teksturnya beza dan sedapnya adalah luar biasa..u all boleh google kalau nak tahu pasal whoopie pie ini dan aku rasa sangat dirahmati kerana ada orang buatkan whoopie pie ini untuk aku..

28 comments:

  1. aku tunggu kau punya buku masakan yang bakal tiba tak lama lagi... nak jadi pembaca/pembeli kedua.

    ReplyDelete
  2. oh... aku dahlah tengah lapar...waaa.. nak juga. =)

    ReplyDelete
  3. SM,
    Buku aku lambat lagi le woii...ntah bila...nanti-nanti la aku bitau ko...


    ReenApple,
    Eh dah nak tiba lunch ni, dah p makan cepat jangan sampai kebulur Reen..

    ReplyDelete
  4. Tapi kak...whoopie pie tu nmpk manisla. Tu bru nmpk. Huhuhuhu....

    ReplyDelete
  5. kak lw, ini nampak nya sgt sdap!
    saya tak pernah makan lagi whoopie ni..wahh...

    ReplyDelete
  6. Pok Amai Amai,
    Tak manis, ia manis-manis buah saja. Yang perisa cocoa tu ada rasa lemak2 manis...sedap sangat..


    Teenager Housemaid,
    Sedap, you shoul try sist..its super duper yummy!

    ReplyDelete
  7. will ask my sista untuk belajar buat whoopie pie ni sebab nanti boleh makan secara percuma...

    bijak tak i???? he he

    ReplyDelete
  8. Whoopi Goldberg! hehehe
    Nampak deliciouso!Fantastico!
    Colour red rose tu cantik,rasa
    mesti lagi cantik! Mwehehe :D
    Drooling...

    ReplyDelete
  9. NP,
    Bijak! Bijak! Miahaha...I rasa sister u mesti tahu macam mana nak buat pie comel dan sedap ini...


    Liselle,
    O yess all is yummy and yummy. Nice to see nice to taste, once you see it I warranty u cannot forget it..hikhikhik!

    ReplyDelete
  10. LW : lambat lagi? aku dah nampak tanda-tanda tu...

    ReplyDelete
  11. sungguh selera aku melihatnya whoopie pie itu. mesti sedap..

    duit doplosen tu haku belum dapat lah!!

    ReplyDelete
  12. akak LW,

    nampak sedap la whoopie pie ni..filling dia cream cheese ke kak?

    ReplyDelete
  13. amboi. kat mana nak cari tu/ jom?

    ReplyDelete
  14. SM,
    A ah...aku rasa lambat lagilah buku masakan aku nak kuar...resipinya pun ntah ke mana...


    Nong Andy,
    Memang sedap tau..kau turun KL nanti boleh cuba..aku tak suka duit baru tu, macam duit mainan...

    ReplyDelete
  15. MiszNorul,
    Filling whoopie pie tu frosting cheese cream...yummy sangat...ahhaa nanti kalau akak p mid valley boleh roger awak...kita berfoya2..hikhikhik


    Bidadari Syurga,
    Nak try kah? Nanti kita jumpa yek...:)

    ReplyDelete
  16. fuyoo....terangsang nafsu ni...

    ReplyDelete
  17. bila LW pulak nak bukak bisnes jual whoopie pie? Hehehe.

    ReplyDelete
  18. Uncle,
    Nanti balik KL mai Liyas ya..I bagi try..hehe


    Hiedayahrosli,
    Kalau nak order sekarang pun boleh...Mai ambik kat Bangsar..:)

    ReplyDelete
  19. waaaaa ok...ni nampak sgt sgt laaa setailo!!!
    aaarghhh nak jugakkk nak jugakkkk!mintak pos kan boleh?heheh

    ReplyDelete
  20. oh btw,how r u today dear lady? :)

    ReplyDelete
  21. salam

    poskan satu buat bapak hehe

    ReplyDelete
  22. Mr Clive,
    Ehhh I thot u kan kat Jalan Masjid India? Alloo bro, dekat saja meh lets meet up for pull tea @mamak stall laa...hikhikhik.

    Well yesterday was a bit chaos...and today is still not sure...hope my day is smooth..and what abt u?

    ReplyDelete
  23. Wsalam Bapak,
    Banyak kotak pun boleh...hihi. Makan sambil minum kopi dan berehat depan pondok bapak tu memang nyaman ni...:)

    ReplyDelete
  24. hahah boleh boleh..even better! :D

    anyway, just a quick one.i dont use YM or the old email anymore...hehe...

    if there's anything,
    clive88einstein@gmail.com :)

    ReplyDelete
  25. Salam dik LW. Isy asyik dok tengok kuih sedap2 nih, tak bleh tahan! Thank you for the invitation, I like!

    Akak tak pi menembak lagi, masih dalam proses pemulihan lepas surgery :)

    ReplyDelete
  26. selain kaler dan perisa sekelat ada tak, buat rasa terketar2 melihatnya.

    ReplyDelete
  27. hi dear lady!howww dee dooo todayyy? :)

    ReplyDelete
  28. Mr Clive,
    My day is exhausted...:( phewww!

    ReplyDelete