Wednesday, 28 March 2012

Sepasang selipar...seribu rahmat

Yayy!! Selipar baru, warna dan ciri menepati kehendak, selipar getah cap gajah gemok...selipar ini comel! Awesome...aku tahu si penghantarnya mesti berasa comel dan berhati comel juga...hahaha
Betapa buruknya selipar lama yang berwarna hijau itu, namun jasanya cukup banyak. Setiap hari ia berbakti kepada aku..selepas ini ia boleh direhatkan di bawah meja, duduk diam2 kerana tugasnya menanggung beban akan diambil alih oleh selipar hitam pula...
Selipar yang aku guna untuk ke surau dah haus tapaknya.
ia jadi cepat haus sebab menanggung beban yang berat...aku lah tu!
jadi aku kerap sauk selipar angah yg berwarna biru
si angah ni kadang2 melilau cari selipar dia
tapi aku tahu, dia sabar je bila dapat tahu selipar dia aku yang sauk
mekaseh angah.. semoga Tuhan merahmatimu..

Aku memang nak beli selipar getah untuk dipakai ke surau
tapi kena survey dulu sebab kaki aku extra size
silap beli karang aku tak suka dan tak akan pakai

Tiba-tiba tengah hari tadi ada satu bungkusan pos tiba
officemate tanya apa barang
kotaknya lonjong dan kemek
ada tertulis pakaian
aku tak ingat sama ada aku beli baju online ke apa
bila buka saja, Ya Allah.. aku berasa dirahmati
ia adalah sepasang selipar hitam bertali merah
berasa seperti Tuhan mendengar apa yang aku bisik sebelum itu
..nak beli selipar baru kerana selipar yang lama sudah teruk...
..nak beli selipar baru yang selamat sebab yg lama dah licin..
..nak beli yang warna hitam dan merah sebab warna itu elegan..
..banyak songeh kan walaupun nak beli selipar...

Hmm..kepada si penghantar selipar
aku yakin amat Tuhan akan merahmati hidupmu
rezekimu akan berlipat kali ganda
kerana menghadiahkan aku sepasang selipar
yang akan aku gunakan untuk ke surau
selipar itu aku sayang
sebab ia adalah selipar yang menepati ciri yang aku nak
sekali lagi, semoga Tuhan merahmati
setiap langkah, detik, ketika
dan saat selagi kau bernafas di muka bumi ini...

Terima kasih penghantar selipar getah...

34 comments:

  1. sekarang selipar brand tu famous kot..merata i tengok tapi tak terbeli..sebab tunggu ada hok jenis wedges...

    comel??? perkataan yang cukup sinonim dgn orang itu...oooh adakah orang tu yang menghadiahkan selipar itew untuk u??

    ReplyDelete
  2. yaaaayyyy
    1st!!!
    wahhh mcm dapat hadiah..bhahahaaa

    ReplyDelete
  3. Kak, makin lama makin murah rezeki. Tak pe...sy doakan kekal murah rezeki ye? Heheheeh!

    Smlm dpt hadiah dr London, arini selipar lak? Eh, yeke?

    ReplyDelete
  4. NP,
    Ya kah selipar jenis ini famous? I x tau...I bantai je apa2 brand janji ianya selipar getah...hehe.
    Err comel....owh org yg perasan dia comel tu ke? Ahahaha...kalau dia nak bagi kita selipar, apa motif dia agaknya...
    Selipar ini adalah yg kedua I dapat, hujung tahun lepas ada sorang tokei kasut offer kasut tapi I pilih selipar getah warna pink untuk bilik air kat rumah...

    1st ya, ok nanti I tanya penaja, boleh tak bagi hadiah selipar utk yg 1st..hikhikhik!

    ReplyDelete
  5. Pok Amai Amai,
    A ah...murah rezeki ..sayer yatim piatu..uhuk...jadi ramai yg kesian dgn saya...hihi. Ok jom doa supaya kita semua murah rezeki...

    ReplyDelete
  6. curious siapa penghantar selipar yang mosteri itu.. hehehe.

    ReplyDelete
  7. cantik la. sapa hantar? sicret admire eh? :P

    ReplyDelete
  8. ReenApple,
    Target sedang dikenalpasti sama ada ia atau tidak si penghantarnya adalah si anu atau si polan..chewahhh macam CSI kan...majalah tahu kat selipar tu ada virus bahaya ke....ekekekeke aku berangan macam forensic punya orang...

    ReplyDelete
  9. Siti Mashitah Saidin
    Secret admirer? Owh tidak.... x de orang nak buat akak secret admirer dia orang tapi akak ada ramai secret hikhikhik! Boleh tak?

    ReplyDelete
  10. wah seronoknya dapat hadiah dari penghantar misteri! :) Haha

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah dapat selipar baru yg memang menepati ciri2 idaman hati. Semoga Allah SWT merahmati penghantarnya itu :)

    ReplyDelete
  12. Hiedayahrosli,
    Seronoko juga, sebab memang sedang berkira2 utk membeli selipar...tiba2 ada depan mata kan...:)

    ReplyDelete
  13. Kak Dinas,
    Saya mohon juga semoga kita semua mendapat rahmat Dan barakah dalam hidup...

    ReplyDelete
  14. last


    wah flipper tu...mmg menarik warnanya. sapa yg pos sis. dari qlate ko?

    ReplyDelete
  15. Hi Lady Windsor, love these red slippers, looks real cute and stylish too.
    You love slippers? What about high heels? Bet you have a cupboard full too, ha ha.
    Have a nice day and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  16. salam

    bapak punya selipar buaya dah haus tapak dan merbahaya bila hujan hehehe

    sedih psl takda sapa nak belikan hehehe

    ReplyDelete
  17. Telor Power

    Ahahaha jauhnya penghantar Fipper tu dari Kelantan...so orang Manjung bila nak hantar buah tangan ke KL ni wei...kikiki!

    ReplyDelete
  18. Hi Uncle Lee

    O yeah i really love these kinda rubber slipper in black and red meh..cute and yet sexy..bhahaha..of course aite! Btw, im not high heels fan but a wedges and flat pump collector plus boots..you too keep song in your geart...:)

    ReplyDelete
  19. Salam Bapak,
    Owhh selipar buaya...gerun! Buaya dengan gajah, buaya lagi power tu...ekekeke meh kasi saiz berapa dan alamat nanti saya pos sepasang buaya lagi nak? Hiihi..

    ReplyDelete
  20. hohoh...dengan berbekalkan sepasang selipar,mcm2 cerita ada...nicee la... :)

    ReplyDelete
  21. Mr Clive
    Multitasking in writing..hehe...:)

    ReplyDelete
  22. bak address buah pelam epal dan ambra terbaik dari manjung hanya yg boleh

    itu pun kalau makan

    ReplyDelete
  23. Telor Power,
    Pelam epal?? Amra? Woohoooo.....eee tak yah pos...jangan pos....biar aku pi ambik sendiri bro..hahaha kedua-dua tu adalah buah kesukaan..best!

    ReplyDelete
  24. Flipper!!! Where cute slippers are born hehehe

    Byk jasa selipar ni,guna untuk pergi surau,bahagia dye dpt berbakti mwehehe!

    Secret admirer ni,hehehe like a wish came true <3

    ReplyDelete
  25. Liselle,
    Yerp..selipar yg lama banyak jasa...yg baru pun sedang membuat jasa..it is a gift from friend@buddy...:)

    ReplyDelete
  26. woi, ada secret admire! kau jangan buat aku jeles...

    ReplyDelete
  27. Hahahaha...ko jeles ke apa...ada aku kesah...woohoo secret admire sehhhh!

    ReplyDelete
  28. ambra byk lagi...pelam epal sudah habis masuk kedalam perut ni hahaha

    dan ianya sgt laris pada tetangga yg lain setaman juga

    takpe...kelebihan ambra dan pelam epal nie dia tidak berhenti keluarkan produknya...bagus.
    (samapi aku dan jiran2 pun turut pelik kenapa ia sentiasa berbuah...sedangkan di dlm taman ni juga ada spesis yang sama tapi berbuah ikut musimnya)

    ReplyDelete
  29. LW
    jom kita siasat siapakah penghantar Misteri itu. Ke kau dah tahu? hehehe..

    Aku selalu beli seipar tapi end up x pakai

    ReplyDelete
  30. Telor Power,
    Bro aku rasa amra dan pelam epal tu berbuah sebab ko rajin sedekah pada tetangga.lagi banyak ko sedekah lagi lebat ia berbuah...macam buah pelam arwah bapak aku kat kampung. Masa hayatnya bapak aku tak le suka makan, dia cuma suka tanam..bila berbuah 80% disedekah. Sampai hari kematiannya pun ada yg minta buah tu...mak aku kata ambillah sendiri. Sampai hari ni, sentiasa lebat berbuah..heran! Ok make sure amra dan pelam epal tu ada ya bila aku nak turun Manjung...hehe

    ReplyDelete
  31. Nong Andy..
    hehe...nak siasat ya...aku rasa pemberi tu ada skodeng entry ni...aku memang gila beli selipar. dan ada juga yg aku x pakai sebab lupa mana aku simpan..

    ReplyDelete
  32. saya sayang penaja yang comel itu...ha haha...

    ReplyDelete
  33. Nenet Penne,
    hihi...kan...musti kembang semangkuk penaja itu membaca reply you...ekekek!

    ReplyDelete
  34. harap dia baca kalau dia tak sedut hari ini...

    ReplyDelete