Tuesday, 13 March 2012

Selamat ulang tahun abang..

Abang, selamat ulang tahun mommy ucapkan untuk abang. Hari ini abang sudah berusia lima tahun..jaga diri abang baik-baik sebab abang kena jaga ibu, adik dan mommy juga...(birthday boy Azzfar Isyraff and his little sister, Azzra Nurdinie Abdul Aziz)
Apalah yang difahami oleh seorang kanak-kanak berusia lima tahun, dia nak perahu untuk berlayar katanya, setiap hari dia bermain kenderaan mainan, dia takut bunyi..walaupun bunyi mercun dia akan tutup telinga rapat-rapat, jadi apakah pekerjaan paling sesuai untuknya di masa depan kelak apabila dia membesar?
Abang, you are 5 today
you are such a big boy now
mommy bought you a cake
ibu bought you a cookies
adik wish you a very happy day for you
i know you grow up now
as time flew away
you are matured enough to
be a good brother for your sister
protect her from anything that can hurt her
i know you only 5
but you are a big guy
because you have to take care
of your ibu, adik dan mommy too
when i asked you to make a wish
you said you want to have a sail boat
there is a sail boat for you
with an ice cream
may your life sweet always
happy birthday abang
i know you understand what im writing about
we love you so much
Azzfar Isyraff Abdul Aziz, you turn 5 today
may Allah bless your life always
be good to all!

Nota: Al-fatihah juga untuk arwah Nurul Nadhirah Abdullah, berusia 5 tahun...

29 comments:

  1. didik lah elok elok. membesarkan anak zaman sekarang banyak dugaannya

    ReplyDelete
  2. Thanks abang, walaupun dia anak buah aku je, tapi dah macam anak sendiri..

    ReplyDelete
  3. abang mesti good boy kan?
    oooh how i look boy yang good boy...
    sama species dgn i, tak suka bunyi letup2...

    ReplyDelete
  4. tak nampak kek untuk si Abang tu...

    rasanya sia sesuai bekerja di bahagian perkapalan bila dewasa nanti

    ReplyDelete
  5. eeeh typo error...
    correction:
    how i love a boy yang good boy..

    nak speaking tapi tak reti..tengok dah salah... ;P

    ReplyDelete
  6. alalala...sweeetnyer...hehhe...

    ReplyDelete
  7. jadi pianist. ada bunyi, ada seni, ada jatidiri. bunyi `bingit' yang penuh tersendiri...

    ReplyDelete
  8. Happy B'day To Abang,5 years old and
    soon will become the big guy,hehe
    Abang the Sailor Boy toot toot!

    ReplyDelete
  9. selamat hari jadi sayang :)

    Tentunya jadi abang yg boleh di harap insyallah :)

    ReplyDelete
  10. NP,
    Yes he is a good boy even matured. Dan dia sangat takut kalau bunyi bising walaupun bunyi guruh dan bunyi pintu kereta ditutup. Kalau musim raya cousin dia sibuk nak main mercun dia pilih duduk dalam rumah tengok tv..

    ReplyDelete
  11. Telor Power,
    keknya ada tapi haku saja tamo letak sebab takut ko terliur..kek cekelap lembap dan kek red velvelt..hehe


    NPenne,
    Ala apa susah bantai jer, i pun bantai jer tu...kalu cek grammar memang berterabur...ada mak kesah...kehkehkeh

    ReplyDelete
  12. Mr Clive,
    tak sweet sangatlah..this boy ni jenis penyedih..


    SM,
    Pianist tak boleh tapi dia suka violin...masalahnya hobinya tu mahal, ko tau la sebiji violin tu berapa rega, nak nak lagi kalau brand stradivarius, aku fikir banyak kali la nak beli...

    ReplyDelete
  13. Petite Liselle,
    yes..insyaAllah he become a big guy so bolehlah 'makcik' dia menumpang sekaki...heeee! He likes to watch agent OSo, pororo and highlytown...


    Nong Andy
    InsyaAllah, esok-esok dah besar dia akan jadi wali kepada adiknya kalau kami kami semua panjang umur..

    ReplyDelete
  14. yang kau gatal sangat nak cari stradivarius tu apa hal?

    ...berkorban apa saja.

    ReplyDelete
  15. Haha Stradivarius is the best....

    ReplyDelete
  16. happy birthday abang Azzfar Isyraf!
    sedap nama tu!

    jadi anak yang baik untuk ibu dan mommy. jadi abang yang protect your little sister. :)

    ReplyDelete
  17. =) utk abang Azzfar Isyraf.

    =( untuk Allahyarham adik Dirang.

    ReplyDelete
  18. Teenager Housemaid,
    Thanks....memang kami akan didik dia jadi insan berguna..


    Mommyfara,
    Thank thanks!

    ReplyDelete
  19. So young..and it is not fair for him to feel pain..Happy Birthday sayang..

    And I wish ibu and LW to be well and healthy to take care the kids..

    ReplyDelete
  20. halooo Lady! how r u today? :)

    ReplyDelete
  21. All Along the Way,
    Thanks dear...thanks for the wishes. How diff is the situation and condition, ill make sure he has his rights as kids...



    Mr Clive,
    Hi hi! I'm ok...:)

    ReplyDelete
  22. @reply

    hahhaha dulu suka makan kat kedai 7th tu sebab ramai awek awek kat situ...kehkehkehh...

    pasut ada satu masa,i ngan kawan2 bertekad nak cari calon bini doktor,p makan kat fak medic.hahah..tapi xkena layan...=_= adehhh...terkilan...hahah XD

    ReplyDelete
  23. laaa... ingat anak LW..hehehe.

    happybirthday la jugak... =)

    ReplyDelete
  24. ReenApple,
    I don't have a kids yet..:) he is my nephew and he called me mommy...


    Mr Clive
    Woohoo tinggi cita-cite tu..kelasszz...hikhikhik! Habis tu dapat makwe fac mana weiii...:):)

    ReplyDelete
  25. happy saturday! apa mcm hrini?best? :)

    ReplyDelete
  26. Mr Clive,
    My Saturday was hectic...phew..!

    ReplyDelete
  27. sob3...nak tereyak ni...awat buat lagu tu?

    ReplyDelete