Saturday, 3 March 2012

Penang mari..

Ada pepatah kata kalau bagi ikan
bila ikan habis, setakat tu jelah..
kalau bagi kail dan diajar memancing
esok boleh memancing lagi dan lagi
dalam kes aku ni
ada kue tiau mamak Penang
ada oyster omellete Penang
ada cekodok pisang Penang
ada nasi kandar Penang
ada mee goreng mamak Penang
tak mau! aku tak mau makanan ini semua
tapi aku nak orang yang menyediakan makanan ini
supaya bila aku rasa nak masak
aku roger saja ketiga-tiganya
tamak kan, tiga sekali aku kaut
Executive Sous Chef Badrol
Chef Wafi
dan Chef Desmond
nak masak esok kalau blur
"Hallo chef, i nak masak nasi kandaq, minta resipi..."
"Hallo chef, i nak tanya rempah kurma ama Penang mai...buleh dak?"
"Hello chef, osyter tu nak kena masak full kah?"

Exec Sous Chef Badrol, Chef Desmond & Chef Wafi...perkasa sungguh bila tengok depa masak, makan masakan depa, lagilah perkasanya diet aku...hehe!
Kalau dah jumpa chef ni, tak makan masakan depa tak sah...maka aku pun menikmati satu persatu menu yummy originally from Penang..dok ada empat menu semuanya..ahh usai sudah hidangan Penang, minggu depan hidangan Jepun pula! O ya, kalau nak merasa hidangan menu Penang, sila berkunjung ke Suria Cafe di Hotel Saujana Subang. Promosi berlangsung sehingga  14 Mac. Sesuai bawa family pi makan sana..thanks to Azimy, Izzrin, Alice and Marcia. BURP!!!

25 comments:

  1. perghhh makan masakanan chef2 setailo! niceeee.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Mr Clive...
    Hehehe...memang setailo tau makan menu Penang ni...mari habesss!

    ReplyDelete
  3. Alamak sedapnyeeee! drool :E
    Uhuhuhu XD

    ReplyDelete
  4. Ma chere Liselle,
    come to KL then...hehe...:)

    ReplyDelete
  5. Aku tak pernah merasa masakan penang..

    untungnya kau kenal 3 chef hehehe..
    boleh sesuka hati nak test resepi derang :)

    okeh.. aku tunggu masakan jepun ko minggu depan :)

    ReplyDelete
  6. oh.. aku tahu nasi kandar je..

    eh nasi kandar tu berasal dari penang kah?@_@

    ReplyDelete
  7. Nong Andy,
    Aku dah rasa banyak juga..antara yang aku suka masakan cina Dan masakan Jepun...


    ReenApple,
    A ah nasi kandar dari Penang. Kat Penang ada satu kedai nasi kandar, namanya nasi kandar Beratur dan kedai tu memang customernya beratur panjang setiap hari..

    ReplyDelete
  8. chef2 tu tahu masak kek cekelat yg mabelas dak???

    ReplyDelete
  9. TP,
    depa tau masak penang food jer..hkhikhik...

    ReplyDelete
  10. aku tak nak, sebab confirm duit dalam wallet aku tak cukup. hahaha!!

    ReplyDelete
  11. Aku pun tak nak tapi sebab f.o.c, maka aku teruskan saja satu demi satu...

    ReplyDelete
  12. u were there when dtc kena bakar?

    haha sah sah u lagi tua!hehe :P
    yahooo! im wayy younger...hehe
    dulu ambik apa? curious curious bila jumpa warga UM skali...hehe :P

    ReplyDelete
  13. Mr Clive,
    I know u r younger than me...hampir2 sekali ganda...hahaha...I'm not sure whether I'm there or not at that time but rasanya ya kot...hahah...u boleh calculate what year then...what course ek? Hmmm...;)

    ReplyDelete
  14. aku suka makan free sebab boleh pulang dengan kenyang tanpa perlu membawa poket penuh berisi duit.

    ReplyDelete
  15. SM,
    Dulu aku suka juga makan free tapi la ni x lalu dah...

    ReplyDelete
  16. please place me into your shoes! hahahaa...!!!

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. monday bluesss is here!heee~

    ReplyDelete
  19. hmm...ok camni...my dad dulu zaman 81-85 kat UM, fakulti geologi,masa tu u ade situ da? hehe...

    ReplyDelete
  20. SM,
    Kalu buleh...meh..meh memang aku nak bawak sapa2 nak ikut...kihkihkih.


    Mr Clive,
    Nope! Hehehe...

    ReplyDelete
  21. SM,
    Kalu buleh...meh..meh memang aku nak bawak sapa2 nak ikut...kihkihkih.


    Mr Clive,
    Nope! Hehehe...

    ReplyDelete
  22. nak mintak kesayangan no. 1 belanja lah..

    laa kenapa stop blogging...arlooo arlooooo....

    ReplyDelete
  23. Aaa nak minta kesayangan no 1 belanja...err jangan lupa masukkan i sama dalam senarai kengkawan yang boleh join yek...hikhikhik...ala i mc blogging sehari dua jer u...eso lusa i sambung balik keh...

    ReplyDelete