Friday, 2 March 2012

Kalau ku bayang...

Hari ni Jumaat, hari penuh berkat
hari lain pun baik, bagus dan berkat juga
cuma kalau berlaku apa-apa tu
bukan salah hari
tapi salah aku sendiri
macam biasa, kalau drive
aku dengar SinarFM
"..ada tol dimansuhkan..." kata Raja Azura
"..dimansuh atau dikurangkan harga.." tanya Salleh Yaakob
"Memang dimansuhkan...." jawan Khairill.
Ok dalam hati aku, tol mana pulak tu..
...
...

Dan aku baru saja melepasi tol tanpa membayar wang RM1
ehhh???aku tak bayar tol???
Ya Tuhan...tol laluan aku setiap hari rupanya yang dimansuhkan...
semalam rupa-rupanya last aku 'main mata'
dengan mamat penjaga tol Plaza Phoenix..
..dan SinarFM makin kuat berkumandang di udara....
dengan lagu yang aku suka...

'kalau kubayangkan oleh J Mizan...'

23 comments:

  1. akak dengar tak sinar pagi ni yang pasal PRO kena turun pangkat jadi pembantu operasi tu...kesian betul la

    ReplyDelete
  2. 2nd! ahahaha...ada untung la mcm ni,

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum LW,

    Alhamdullilah, kurang satu tol berbayar, berbanding di sini tiada tol langsung, not at all, parking kat mall pun free, yang berbayar hanya di dalam city centre. Kemudahan buat rakyat...yang membayar cukai:)

    ReplyDelete
  4. tol mana yang xyah bayar lagi tu....??dekat ngan plaza phoenix? kat cheras ke?

    ReplyDelete
  5. Ralph,
    Pagi tadi masa drive memang akak dengar SinarFM tapi by 7am dah masuk office, no more radio..PR mana tu yg digossipkan?



    TP,
    untung tu tak le banyak. dulu ada dua tol, 50 sen dan RM1. Hujung tahun 2010 dimansuhkan yg 50 sen dan hari ni dimansuhkan yang RM1..berbaloi2 le kan...

    ReplyDelete
  6. Salam Mieza,
    begitulah di Kuala Lumpur ni...tak habis2 dengan tol tapi jalan berlubang sana sini..hati jadi sakit...



    Mr Clive,
    yerp tol plaza phoenix tu so i cuma ada satu tol saja lagi...tol sg long, 90 sen...tapi ada jalan alternatif..

    ReplyDelete
  7. untunglah tol dekat sana dah mansuh. tol dekat sini?

    ReplyDelete
  8. tol yg i lalu, tak terlibat... kalau tak save duit tol 8 hengget satu hari

    ReplyDelete
  9. Sabah xde tol hehehe... selamat poket aku :)

    ReplyDelete
  10. Sabah xde tol hehehe... selamat poket aku :)

    ReplyDelete
  11. NP,
    tahun 2010, masa i mula2 duduk sg long, ada tiga tol. setiap hari pergi balik kerja kena bayar RM4.80. kalau 20 hari kerja dah kena RM96 dah kan tapi by today...RM96 tu dah selamat dan boleh masuk tabung travel light and easy kan...hehehe


    Nong Andy,
    kan untung ko jadi orang sabah no toll at all...eh bila aku nak p jumpa shinta tu yer...banyak nau tabung aku kena isi ni weii..bhahaha

    ReplyDelete
  12. hoho setail setail.kurang beban kalau dpt keje kat sebelah sana pulak...skrng nasib baik ulang alik shah alam-bangsar rm1.10 aje.2.20 la sehari...

    ReplyDelete
  13. Klasik betul akak nie. Suke entry pendek mcm nie. Cool. Heheheh!

    ReplyDelete
  14. @LW
    aaaa dengki..
    i punya sebulan purata RM150.00 just for tol..tol only...
    uwaaaaaa gomen please help me....
    mansuhkan tol setia alam, usj dan puchong...ahaks....

    ReplyDelete
  15. dinner was awesome! how was urs?
    hehehe :)

    ReplyDelete
  16. Mr Clive,
    Mine is awesome too..kue tiau mamak, cekodok pisang and oyster omelet at saujana cafe, subang! More awesome..hehe! But it was sponsor @ f.o.c!

    ReplyDelete
  17. Nong Andy,
    Ok September ya.


    Pok Amai Amai,
    Ya akak pun suka pendek2 punya entry..kalau panjang macam jawab periksa...tak terbaca...hahaha



    NP,
    Sabar harap tol di sana pun mansuh juga..hehe

    ReplyDelete
  18. Ya abg bro,
    Saya masih suka lagu itu, kerana melor..

    ReplyDelete
  19. kau patut doakan kesejahteraan yang tiada tolok bandingnya kepada para pemerintah yang amat memahami masalah RAKYAT. semua ini mampu meringankan beban RAKYAT. HAIL RAKYAT...! hahahaa!!!

    ReplyDelete
  20. Aku sentiasa berdoa untuk semua muslim, kenal atau tidak, aku tak peduli yg penting aku tadah tangan setiap kali aku teringat dan minta pada Tuhan...

    ReplyDelete