Saturday, 10 March 2012

Haa...dah ada feedback..

Haa dah ada pun feedback anak makcik ni terhadap kes ibunya yang disiarkan di halaman depan akhbar 4 juta pembaca semalam....baguslah sebab dia ada alasan dia sendiri kenapa dia tak datang jenguk maknya dan kenapa dia tinggalkan maknya di bilik hotel bersendirian...

Kan bila dah keluar akhbar, saudara mara akan kecoh dan akan tahu apa yang berlaku tapi sekali hati wanita bergelar ibu tercalar, adakah akan pulih seperti sedia kala. Statement aku ini berbau sedikit tidak adil kepada anak makcik ni tapi ini adalah lontaran pandangan peribadi aku...sebab kita boleh buat apa saja rumusan terhadap kes ini...meskipun alasan Amir boleh diterima akal tapi ada banyak perkara musykil dalam kepala otak aku...

Tak apalah, yang penting nasib makcik ni terpelihara dan secara peribadi (lagi...pendapat peribadi) kalau makcik ni tinggal di rumah orang tua, lagi ramai oleh boleh melawat dia sebab sekarang pun ramai yang ingin membantu. Dan anaknya sendiri pun kata dia akan ikut permintaan maknya....hmm..

Aku harap Amir ni boleh membersihkan semula namanya yang sudah jadi gelap sebab pasti ramai yang melabelkan dia sebagai anak derhaka termasuklah aku yang rasa sangat tidak patut dia buat mak dia begitu...dan bagus juga anda yang tidak menyalahkan Amir kerana kita hanya mengetahui cerita dari sebelah pihak semalam...tapi hari ni dah ada full story...credit untuk reporter Metro yang berusaha mendapatkan ulasan dari Amir...

Apa-apa pun aku akan follow kes makcik ini...

23 comments:

  1. Hmm,life unexpected....U.U could not describe with words sometimes

    ReplyDelete
  2. ha,tadi baru bace citer ni kat blog kak ros.anyway,i think the best we can do is pray for the best for the son and the mother.

    sebab kite pun xtau sgt citer disebalik kisah dorang ni...jgn buat sgt judgment.. :)

    anyway,happy saturday u! :D

    ReplyDelete
  3. kesian amir.....

    habes 1 malaysia tahu tentang dia dan emaknya. semoga dia tabah.

    ReplyDelete
  4. Mr Clive,
    yerp..i dah buat reply kat entry terdahulu mesti reporter Metro buat follow up nak cari anak dia dan the purposed they published tu pun sebab nak supaya anak dia feed back..kan dah tahu letak duduk perkara sebenar. Honestly i pun dah judge anak dia sebab berasa geram dan sedih dgn nasib makcik tu..kalau my mom ada dia sebaya dgn makcik tu..

    whatever, we pray for the best for both of them..

    ReplyDelete
  5. TP,
    kesian memang kesian jugalah pada Amir tu tapi tak faham kenapa sampai enam hari dia boleh tak contact langsung mak dia..its ridiculous and illogical...sakit mata je walhalnyakan...

    tak pe, kes dah settle..harap makcik tu akan terbela nasibnya di rumah JKM...

    ReplyDelete
  6. Lady w = I'm going to KL this wednesday!! hehe but my mom has a meeting at a hotel but I don't whether we can meet or not :'(

    ReplyDelete
  7. Ok let me know then...wednesday? I'll try...:)

    ReplyDelete
  8. hurmm. kalau betullah anak tu fikirkan kebaikan ibunya dia takkan buat begitu.. tapi pemikiran kita tak sama dengan anaknya bukan..

    semoga dosanya diampunkan.. =)

    ReplyDelete
  9. reenapple..
    tu lah dianya...aku tak faham kenapa dia boleh tak call selama lima hari...sakit mata katanya...aku agak2 lah kalau tak kuar kat paper maunya ibu tua itu masih terkurung di dalam bilik itu...sedih kan..

    ReplyDelete
  10. dah lama kau tak komen belog abang kan? merajuk ye

    abang tak beli paper metro pun. abang tak tahu

    ReplyDelete
  11. prayers for change is the best we can offer at this moment.sebab kite pun xkenal personally. :)

    in any case,how was ur saturday? :D

    ReplyDelete
  12. Abang Zam,
    ampun eh..aku bukan majuk tapi bz gila...tokei vavi pun x sibuk macam aku...tapi eh tadi aku dah pam sedas kat blog abang pasal adik2 nak muda, liar tu...ada kan...abang ko tau aku lagi haram beli metro..kalau nak baca aku rembat je sapa-sapa punya kat opis...jahat kan! hehehe..

    ReplyDelete
  13. Mr Clive,
    yerp..that is what we can do...hope both will be ok specially the mother..

    well..my saturday was a bit hectic...in the morning i attended a health talk @ prince court medical center then rushed back to office till 6pm..phew!

    ReplyDelete
  14. Hi Lady Windsor, wow! I love your blog template. Beautiful!
    But regret my bahasa is out of tune....sebelum Merdeka.....

    If I comment in bahasa, takut silap get mistaken for a marriage proposal, itu la lecheh, kan? Ha ha.
    Just joke joke, ya.
    You have a nice weekend, and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  15. Hi Uncle Lee,
    long time no see..but i know u still breath there aite?..hehehe
    Thanks for visiting me...well i like to write in english but worried if my manglish is too bad...specially grammar etc..so might as well i just bantai in BM and sometimes put some colors in english...still ok kannn!
    Ok u too hv a nice weekend ek..again thanks for midnite visit!:)

    ReplyDelete
  16. aku tak (suka) baca metro. apa alasan dia. dan apa kata kita `duduk dalam kasut' amir untuk seketika.

    pernah tak kita melakukan kesilapan (diulangi, kesilapan) tanpa kita sedar. dan bila semua sudah terlambat, kita langsung tak diberi peluang untuk memperbetulkan kesalahan. sebaliknya, kata cacian dan cemuhan terus-terusan menimpa kepala kita.

    apakah kita berasa seronok dengan menjadi pihak yang menghamburkan kata-kata berbentuk hukuman tu? ya, kita seronok menghukum.

    sekian...

    ReplyDelete
  17. bgus ada blog. aku x tau kisah ni sebab x baca paper. mujur kamu up kan story ni ada juga cerita yg aku x tau kini dah tahu :)

    * aku punya berukband pon slalu buat hal. sebab tu kadang x blogwalking :(

    ReplyDelete
  18. SM,
    Aku tak beli semua paper, kalau nak baca aku rembat jer ka office..diakui aku pun bias terhadap defendant dalam kes ini walaupun dia belum dibuktikan bersalah...


    Nong Andy,
    Aku terpanggil nak up issue ini di blog aku sebab kesian nau tengok makcik tu...maybe juga sebab dia baya mak aku..dan perwatakannya pun hampir nak sama...

    ReplyDelete
  19. sib baik i tak bersangka buruk sangat kat amir...at least dia tinggalkan mak dia kat hotel..bukan kat lorong belakang..masih ada sedikit perikemanusiaan kat situ..
    ya i tahu ramai yagn akan mencebek dan menghina dan melemparkan tuduhan yang mcm2 kat dia ... kita bukan dalam situasi dia...

    apapun setiap musibah yang terjadi, ada hikmahnya... orang celik, orang aware dan orang prihatin selepas kejadian itu...bukankah itu bagus?

    this is not sinikal..this is my opinion...

    ReplyDelete
  20. I pulak memang awal2 dah berprasangka buruk pada anaknya...ye lah rasa tak blleh terima akal lima hari tak call walhal sakit mata je..tapi kita tak tahu apa masalah dia kan so abaikan je lah, yang penting makcik tu terbela nasibnya...

    ReplyDelete
  21. sakit mata sampai tak boleh nak tekan nombor phone... adakah begitu amir?

    ReplyDelete