Thursday, 23 February 2012

Out of control..

"Kenapa sampai jadi macam ni? U tak makan ubat ke? Ke nak tunggu simpan dulu, baru nak makan ubat. Kalau gitu baik tak payah jumpa I," katanya sambil buat muka poyo.
Nasib baik muka dia hensem, kalau tak aku bangun paling belakang blah je..
"Ok Doc, lepas ni I tak akan lupa..."
"Ni janji u yang ke berapa kali ni?"
"Err..."
"Lain kali I x nak dengar lagi segala bagai alasan...," katanya sekali lagi buat muka poyo!
Dalam hati aku...chehhhh!

BP: 190 / 140

Woohooo....! Dangerous....

30 comments:

  1. :O don't forget to take meds!
    An Apple a day,will keep a doctor away.
    10 Apples a day will keep all the doctor away hehehe XD

    ReplyDelete
  2. 2nd.

    hadoo...cepat pi fitness centre. tinggi juga tu sis.

    ReplyDelete
  3. hensem benor ke doc tu..cer describe..nak g amik ubat kat doc tu gak la..huahua

    ReplyDelete
  4. Lupa plak nak bebel u sikit..pi makan ubat tu..ubat BP tak leh skip tau..kang pitam..tinggi tu..kalau org biasa dah pengsan LW..jgn miss ubat tau..

    ReplyDelete
  5. ni abang agak ni mesti ubat tahan ejakulasi

    ReplyDelete
  6. salam

    moga cepat sembuh

    dulu bapak makan ubat enapiril tu tapi 1/2 je pil tu atas nasihat doktor, kemudian sekarang tak lagi kerana tekanan darah dulu naik kerana faktor kenaikan berat badan .

    alhamdulillah
    30 kg dalam 3 tahun dan berat badan kembali normal serta tekanan darah juga

    ReplyDelete
  7. Petite Liselle,
    Thanks...apple and apple..my face look like apple too meh..hehe

    Telor Power,
    Bro aku allergic dengan fitness gym sebab yg pergi sana semua body meletop dan depa pergi sebab nak tengok2 je...ini alasan aku la bro...haha

    All Along The Way
    Doc to sedap mata memandang..bila dia marah lagi muka dia macho..kahkahkah..i suka la kalau dia marah sebab dia konon2 nak buat muka garang tapi ada i kesah..cuma ayatnya tak tahan, power gila kalau bercakap....sinis habis! Ok jap lagi i makan ubat..

    ReplyDelete
  8. ..cP..
    Yerp...i dont know what happen..at one time..it turn up to 220/180 but feel nothing...finally they forced me to 'parking' @ emergency HUKM..

    Nenet Penne,
    Babap eh? nak! nak! hahaha...


    Abang Zam
    Ek elehh abang ko poyo lah..bhahaha kalau nak ejakulasi x payah ambil pil...ekekek!

    ReplyDelete
  9. Salam Bapak (Rezeki)
    Saya kena ambil enam biji setiap hari, ada ameryl, hyzaar etc..nama ubat ni best-best kan...tapi kalau dah diambil selama dua tahun dah..rasa cemuih dah haih...ya memang ada kaitan dengan berat badan...ibarat kata saya berasa saya sudah cuba pelbagai cara tapi tak bergerak pun jarum penimbang jadi saya serender dan fed up buat masa sekarang..harap selepas ini saya akan back to normal. Thanks!

    ReplyDelete
  10. ada kawan i tu tau
    i sms dia pagi2 lagi..citer pasal kueh jepun tu...
    tapi kan dia tak reply pun sms i
    kecik hati..
    mak sentap noq....
    sedihhh :(


    eh u dah sihat ke?
    are u okay today??

    ReplyDelete
  11. Lahaii sapakah kawan u yg x reply tu...Mai I sentapkan Dia balik...
    I ok je, baru habis melawat taman kanak2. Rasa macam I pun dah jadi kanak2 sama, kanak2 antik ..hikhikhik...esok lagi lah kena p wedding exhibition...aaa penat sehhh!

    ReplyDelete
  12. @LW
    pagi tadi i sms u tau
    u dpat tak??

    ReplyDelete
  13. I dapat dan I terus reply tau u..ada lagi I simpan.. U sms kol 9.24am dan I reply 9.25am.. U x dapat ke?

    ReplyDelete
  14. @LW
    tak dapat punnn...
    dalam hati kata..
    "LW dah tak nak kawan dgn i dah..."
    takperlah.....
    kita sms pun dia tak reply... :(

    ReplyDelete
  15. Aaa jangan gitu..Ada tiga sms tau u...lepas pukul 9.25 am tu ada pukul 1.03 pm dan 1.05 pm..

    Ehh apasai u tak dapat ek...?? Ni I baru sms satu lagi...

    ReplyDelete
  16. kak lw, tinggi tu.. kena jaga and makan ubat..wuhu..

    ke, akak tak makan ubat sebab nak tengok doktor tu? kehkehkeh.. *kidding* jgn maraaa haa~~ :DDD

    take care sis!

    ReplyDelete
  17. Teenager Housemaid,
    AA...pandai tau dia ni...hehe kalau dok depan dok tu, menikus je sebab dia garang...hik!

    ReplyDelete
  18. aku x pndai tgk bacaan tu. slalu kalau nurse checked aku, aku jeling je.. lepas ni aku nak tanya gaklah, tekanan brapa yg normal n x normal.

    Lady Windsor, pls la makan ubat biar pon jemu.. Shinta nak datang jumpa kamu nanti tahu. :)

    pls take care (serius!)

    ReplyDelete
  19. Nong Andy,
    Haaa... Shinta nak datang jumpa aku? Owh ok ok...suka suka! Aku Akan makan ubat sentiasa...nanti boleh hug2 si Shinta itu..hihi

    ReplyDelete
  20. macam selalu, ayat aku adalah, "kau berlagak dengan tuhan..."

    ReplyDelete
  21. SM,
    Ehh tak..aku berlagak dengan ko jer...hahaha!

    ReplyDelete
  22. sah, kau memang berlagak! hahahaa!!!

    ReplyDelete
  23. Blog Tip Kurus,
    A ahh..x sempat nak p swimming..banyak benda lah yang escape...bila dah jadi gini..huhu..

    ReplyDelete
  24. malangnya kau tewas dengan spesis `ploiarium alternifolium'.

    ReplyDelete
  25. Tewas tak tewas, ada aku kesah...

    ReplyDelete
  26. aku yang kisah, sebab aku ingat kau ni makhluk garang yang mampu menggegar tujuh petala bumi, rupa-rupanya... hahahaa!!!

    ReplyDelete