Friday, 3 February 2012

Forgiveness...

Yesterday, i received a phone called from chatters friend, names TZ. We talked for 1 1/2 hrs...variety topics with variety tones of argumentation. Then before he ended our conversation, he remind me again, forgot the pass. Don't carry it everywhere you go, that was nothing, do a quick decision and ur life will be better!

Forgiveness means letting go of the past. - Gerald Jampolsky

And suddenly Jampolsky quote came accross into my mind. The bad thing about the past. Yerp..so many things. Among that was my battle toward TM Unified..heh! Tak settle2 lagi kes bergaduh dengan TM ni and fellow bloggers, aku bukan sapa-sapa pun tapi mana tahu dalam hati kalian ada kesumat sebab aku kalau menulis macam tak sedar diri juga, dan kadang kala dalam bertindak pun mungkin aku dipengaruhi dos V yang menjadikan pulse ke otak tidak sama dengan tindakan yang berlaku, jadi pada hari-hari terakhir penulis ciput macam aku ni, maaf kalau ada terjahat bahasa dan tergangster tindakan.

Nota: Mesti korang kata sebab hari ni hari Jumaat so aku buat entry insaf kan...hahaha..suka hatilah!

16 comments:

  1. XD...to let go the things that we regret is one
    difficult thing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually i bukan nak reply apa yang Liselle ni cakap tapi kotak komen kat blog u ni i tak nampak laaa..hilang.... geram betul...

      i'm not letting go of the past yet,
      meaning: he is not forgiven...no matter how ribu kali cakap miss you bagai or love u bagai... (my choice and my bad)

      gaduh dgn fellow blogger?? ha ha ha..luckily bukan i..

      Delete
    2. forgotten pun tidak
      forgiven lagi laa tidak sekali2....

      Delete
    3. NP, i pun fening leh dengan kekotak kekomen i tu...dah lama lintang pukang..maybe it is a sign i need to stop blogging..giteww lewhhh...haha..
      err forgiven yes..but forgotten..nope!
      bukan gaduh dengan fellow blogger tapi manalah tahu ada blogger yang berasa hati ke apabila deal dengan i...

      Delete
    4. LISELLE..owh yes..but i normally think in a natural way..follow the flow..it might be bad and good too...

      Delete
  2. laaaa hai baru nampak kotak komen nih...
    haissshhh laa blogsport nih...

    ReplyDelete
  3. past can bite us in the ass sometime but it's for the best to simply move on and be happy :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asrul Ilham Sani
      o yeah..i always try the best but as human...its always in my mind. Nahh..im ok with that..no harm..

      Delete
  4. ...tapi kak. Sy ada masalah psl nie.

    Sy dah maafkan apa yg org bt pd sy ms silam. Sy tak nak igt pun apa2. Tp makin sy nak lupa, makin menjadi2 sy igt. Smpi terbawak2 dlm mimpi. Sy mcm tak ley nak lari ke mana-mana. Sy tak pnh nak cite kat sape2 sbb sy khuatir org takkan memahami dan menerima.

    Sy tak berdendam. Tp sy tak boleh lupa benda tu. Perkara yg sy hendak lupakan tu sbnrnya sgt menyakitkan. Menyeksakan.

    Sy nak cerita tp sy tatau nak cite kat sape. Sy tersepit. Walau dah byk benda sy conteng benda yg menyeksakan tu kat atas kertas. Entahlah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Fara, cuba perincikan mana tahu member2 kita yang masuk sini ada resolusi untuk meringankan apa yang Fara alami. Walaupun ini bukan blog kaunseling tapi mungkin diskusi sebentar ini boleh melegakan Fara. Akak guna sistem maafkan semua orang sebelum tidur walaupun tak tahu mungkin ada orang terkecil hati atau tidak maafkan akak..tapi at least tiada barah dalam hati...selain amalan membaca ayat dari surah dalam alQuran, perbincangan begini juga adalah boleh membantu sebenarnya. Dipersilakan kalau mahu berkongsi...

      Delete
  5. Cuba fara try citer, mana lah tahu kot2 kitaorang boleh bantu...

    tak try, tak tahu..dah try baru tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP, betul tu..kalau citer mungkin kita boleh sama2 selesaikan..

      Delete
  6. akak, akak tak ada terkasar bahasa ataupun tergangster tindakan..percayalah..
    *hahahaha, sungguh saya buat ayat novel..kehkehkeh*
    :DD

    ReplyDelete
  7. Hihi..manalah tahu kan sebab seronok menulis, akak tersasul tulis ke..ok ambik jer..make sure kispen meletops tau..hik!

    ReplyDelete
  8. Tak per lah tergengster pun.. sebab aku pun sama jugak. mulut lazer xde insuran hehehe..

    dah baca kemarin tapi broadband merajuk. dia tak kasi aku komen :(

    saya orang sabah bah.. kalau datang k.k saya boleh blaja kamu makan ikan belais hehehe..

    ReplyDelete
  9. Nong Andy ok apa2 hal kalau ada out station ke sana aku roger kamu yah...

    ReplyDelete