Wednesday, 18 January 2012

Yang duka itu...

Keberadaan ini bersifat sementara
kelak kau akan tahu kesementaraan itu
mungkin ada benarnya
menjadi sumbu jelaga yang bernyala dalam hati
ahh..dia yang baru usai dari sebuah kematian
dan dia yang dari tanah rencong itu
kedua-duanya adalah yang berduka..
hanya kau yang tahu..

Nota: G, aku tahu kau akan masuk menyelinap seperti angin, meneliti setiap butir kata yg aku taip di sini...

22 comments:

  1. jap lagi aku singgah balik. bz la sis

    ReplyDelete
  2. woi. nama abg bukan G lah

    *kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. opocot abang, laaa aku memang nak tulis nama ko pun abang...

      Delete
  3. Replies
    1. Hihi..x lah dear...she is my silent reader

      Delete
  4. baru aku nak tanya sape....G tu? takpe abaikan. aku sudah tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TP, ala tak best la canner ko bleh tahu ni weii..haha

      Delete
  5. siapa G itu?
    gee gee gee baby baby.. *tiba2 nyanyi lagu snsd -_-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. TH, G is my old colleague @ silent reader..she did follow me since i start blogging in 2004.

      Delete
  6. Kak, terbitlah buku kak. Tulisan akak sy sgt adore. Serious.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MF@Fara..insyaAllah. memang sudah ada dalam perancangan 2012.

      Delete
  7. menyelinap bagai angin?wallah!pasti dia seorang yang sangat berhati-hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ghost..haha..dia bukan saja menyelinap bagai angin, dia juga bergerak sepantas kilat ...

      Delete
  8. 17th!

    (tuan blog kedaung senyap hari ni, tu yang saje tinggalkan tapak kaki)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan blog ntah mana pi lalok ntah...hahaha

      Delete
    2. ntahnya dia tersadai kat mana2 kan..sebab overdose morphin dan kongsi jarum..

      Delete
  9. Replies
    1. eh bleh...nak berapa puff? ke nak yg sedut pakai hidung tu..nanti roger eh ko nak jenis apa...ke nak metadome atau exchange picagari?

      Delete