Sunday, 1 January 2012

Selamat tinggal...

Setiap hari membilang detik
ada hati yang sakit
ada perasaan yang carik
ada jiwa yang pilu
ada juga air mata sendu
masa jadi cemburu
jarak buat aku jadi bisu
apabila kata-kata menjadi dosa
segala penat lelah sia-sia
apabila janji tidak ditepati
semua yang diucap bagai belati
menyiat-nyiat tangkai hati
pun begitu janji Tuhan adalah pasti
mak pun kembali
dan aku menjadi lali
dengan hidup sendiri
membilang detik lagi
tahun beralih pergi
tidak mahu lagi aku lari
biar ia datang ke dalam pelukan
selamat berangkat tahun sudah
aku sudah melangkah
ke sebuah tahun
bernama
tahun baru!

Note: Every each year, we grow and older but age is just a matter of figure..how u handle it..that's lead you to the next phase..if u lost..back to the basic...the best guidance book in our life is Al-Quran..Allah please bless me..

12 comments:

  1. ya..tahun lama baru saja kita tinggalkan...

    ReplyDelete
  2. SM, dah ucap selamat tinggal pd diari lama?

    ReplyDelete
  3. selamat tinggal? never ucap selamat tinggal sebab aku tak pernah guna diari/planner/whatever yang company bagi.. tahun baru (masihi) pada aku hanya pertukaran nombor yang setiap saat berlaku. nak sedih-sedih atau mengenang bagai, itu bukan aku beb. hahahaa!!!

    ReplyDelete
  4. baguslah...aku pun tak pernah ada azam...aku cuma ada timeframe dan mission yg perlu dilaksanakan saja...diari tu aku buat buku tiga lima atau buku untuk salin resipi.

    ReplyDelete
  5. dulu masa mula terjerumus dalam alam pekerjaan, selalu jugak bawak mini diari masuk dalam poket. sekarang, hampeh!

    ReplyDelete
  6. aku memang sentiasa kena ada buku nota..ko pun tau kan...

    ReplyDelete
  7. haha, ya. sama ada manual atau gadget terkini. beb, belikan aku galaxy note satu. baru la aku semangat nak menyimpan nota!

    ReplyDelete
  8. Sebelum aku beli kat ko galaxy note, bak mai duit aku tolong p beli...hehe!

    ReplyDelete