Tuesday, 24 January 2012

Nota kepada sahabat anehku...

Aku ada banyak sahabat
sahabat sejak kecil, sahabat kala remaja, sahabat alam dewasa
dan sahabat yang selamanya ada dalam diri aku
aku kadang kala tidak dapat menangani dengan baik
akan sahabat dalam diri yang dikenali sejak azali
kerana sahabat yang satu ini
keadaannya sering berubah-ubah seperti angin songsang
memang aku tak boleh membaca gerak geri langkahnya
apatah lagi nak menebak akan fe'el perangainya
kalau aku kata bukan, dia kata ya
kala aku mahu lakukan, dia kata jangan
sulit untuk dikendalikan...
aku yakin kamu semua pun ada sahabat degil dalam diri
mahu ditiadakan pastinya tidak boleh sama sekali kan
sebab ia hadir dalam diri
habis tu bagaimana aku mahu memujuknya
supaya sentiasa seiring sehaluan dengan aku!

58 comments:

  1. Salam ziarah Lady,

    Ampun maaf...... Semalam mengantuk agaknya telah mixup kamu dengan BS.. ampun.. :)

    * Kawan dlm diri aku biasanya ada tanduk dua, berekor panjang dan pegang lembing cross hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nong Andy..haha...tak apa...aku tau ko mesti konpius tu..

      Pasal kawan ini, samalah macam aku...sulit benar aku nak bertekak dengan kawan yg ini...kena kumpul segala kekuatan bala tentera bernama iman baru boleh kalahkan dia..

      Delete
    2. apasal abang bro takleh komen kat kotak sendiri? terpaksa menempek komen kat sini...owhh RED DEVIL ke? abang bro never walk alone...haha...

      Delete
    3. Abg bro bukan abg bro sorang je tak leh komen kat kotak sendiri...sy rasa blog saya ada problem dan saya tak tahu kenapa...hehe...yeah itu red devil tapi saya akan change it to the good one...kena lawan ia dengan sepenuh hati kan..

      Delete
    4. Nong cakap apa tu? kita tak tahupun?

      Delete
    5. Nong kata dia confuse antara saya dan BS..

      Delete
  2. salam Lady :)

    kawan yang satu ini begitu rumit dan merumitkan. tapi di setiap kerumitan pasti ada kemudahannya nanti.

    ReplyDelete
  3. Hiedayahrosli, ya rumit amat menangani kawan yg satu ini, tapi aku sayang dia, kerana dia adalah aku...

    ReplyDelete
  4. jangan risau, i pun ada..orang kata jangan, dia kata ya..
    ishish ish susahhhh oooo......

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP, itulah dianya...bergaduh dengan diri sendiri..kejap kata ya, kejap kata tidak..o ya SM kim salam, dia kata nak memancing di tanah selatan malam ini...

      Delete
    2. hmmm tak ajak kita pun kan... tak pelah... *majuk*

      Delete
    3. NP, i pun dia tak ajak, dia sms ketika dia sudah berada di tanah selatan...ala biasa la tektik dia kan...mana ada beran nak kuar dengan kita...kalau dia ajak kita ke tanah selatan tu, itu adalah bukan SM namanya...maybe orang lain...

      Delete
    4. pastu kata i ni penakut kat tempat2 angker pulak...kalau i takut pun, dia kan ada... sanggup dia tengok kita ketakutan??? ha ha ha

      Delete
    5. NP..masalahnya macam mana dia nak tau kita bukan penakut sebab dia tidak berada dalam satu event dengan kita...u all kena datang windsor untuk test tahap ketakutan...

      Delete
    6. ni apahal mengumpat pasal aku tanpa izin? mak aku kata...

      Delete
    7. NP, SM anak mak...patut la...

      Delete
    8. Oh ya..aku lupa..anak bapak juga kan...kena ada kedua-duanya baru wujud entity botak gojes tu...

      Delete
    9. mengumpat SM adalah terbaek...ha ha ha...

      Delete
    10. NP, bukan mengumpat tapi seru jer...hikhikhik. Gerenti dia menyahut bila kita seru...

      Delete
    11. punggungku terasa sedikit gatal bagaikan ada cacing kerawit yang menghuni sejak tadika setiap kali namaku digunakan sebagai bahan umpatan. aarrghhh....

      Delete
  5. jangan buat gila. dah namanya sahabat, jadi perlu ke dia seiringan dengan kau? kalau begitu, bukan sahabat namanya. sebab sahabat adalah entiti yang memberikan warna dalam hidup kau. tentu kau tak mahu hidup mempunyai hanya satu jalur cahaya sahaja kan? jadi biarkan dia memberikan corak melintang dalam tengkorak kau, supaya pandangan kau lebih banyak tona. sekali lagi, jangan buat gila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik! sentap tau aku baca reply ko ni..tapi kan..aku suka...sebab ko ni antara yang selalu memberi corak melintang dan corak songsang supaya tengkorak aku bengang sket..kan keleszz tau!

      Delete
    2. aiseh, sekadar cadangan dan pendapat je. sentap positif takpe, jangan sentap yang jenis marah dan merajuk.

      ok apa ada sahabat yang macam tu. tak semestinya sentiasa setuju dan sealiran dengan kita. kita bukannya perdana menteri diktator yang memerlukan tukang angguk di sekeliling kita. hahhaaaa...! sekadar pandangan...

      Delete
    3. SM, ala dengan ko ni sentap tahap gaban pun ok jer...ko dan NP kan team gaduh aku paling vogue...

      Delete
    4. alamakkk...SM dah take it serius laa pulak...chill laa

      Delete
    5. aku ni hati kawan-kawan kena jaga. mak aku kata, kalau kawan-kawan kecil hati, tak selamat kat akhirat. tak berani siot!!!

      Delete
    6. ko nak jaga hati kawan2 senang jer..nak2 lagi kalu hati kitorang...meh mengkopi atau mengeteh dengan aku dan NP..sure hati kitorang besar kembali...kan NP?

      Delete
    7. Elehh...sambil mengail la sangat...ada beran kah?
      NP, SM ajak memancinglah...U cayer tak?

      Delete
    8. aku nak polow mgail gak..walau aku xsuka mengail. aku nak amik gambo jer

      Delete
    9. TP, kalu ko follow dia, dia musti bagi aku dan NP follow sama...mana aci ko boleh follow dan kami x boleh...

      Delete
    10. SM,baik kau dengar cakap mak kau tu..dia kata kalau kawan2 kecik hati, tak selamat kat akhirat... so tak nak bagi aku dan LW kecik hati, tolong yer...tolong ajak aku ikut kau pi mancing...kau mancinglah..aku dng LW jadi model kepada TP...ha ha ha....

      Delete
    11. NP, kita tunggu ya dia nak ajak kita g mancing ke mana..

      SM kalu ko mancing kolam aku tak nak, kolam tak happening..nanti payah kitorang nak jadi model TP..

      Delete
    12. TP : ambil la gambar apa je yang kau nak kecuali gambar aku.

      NP : hati aku yang kecil ni macamana nak kira?

      LW : aik, memilih pulak. tak nak pergi kolam...

      Delete
    13. SM: hati ko memang kecil sebab ko kan adik kecik kitorang..kitorang kakak2 la pada ngko..

      SM lagi: Kolam tak vogue la bhai!

      TP: Ko kena jadi paparazi..ambil gambar mana2 yg patut tau...ko kan the paparazi in town..hakhakhak!

      Delete
  6. hurm tak penah ade kawan sebegitu

    aneh sgt ke eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iffah, best tau ada kawan sebegitu...cer cari kawan macam tu...sure hidup lebih bermakna...:)

      Delete
  7. :) sahabat yg pelik mmg aku tak heran, aku suka berkawan mcm tmbah2 bila dia ala2 psiko giler.kehkehkeh. kadang aku pun tak boleh agak perangai dia,yg selalu berubah2 ikut jam dan hari

    ReplyDelete
  8. TP, part yg berubah2 ikut jam dan hari tu aku suka, sering menduga akal dan kesabaran...

    ReplyDelete
  9. Lady W: ya mmg aku pun suka, tapi masa tu otak mmg ligat tuk ready apa yg dia akan buat seterusnya. susah nak jangka.

    ReplyDelete
  10. TP ko kena get ready all the time supaya boleh jangka apa yg dia nak buat...

    ReplyDelete
  11. Lady W: takpe...dia dah kembali menemui Ilahi, 4thn lepas. dia antara sahabat yg selalu melepak ngan aku di hutan.

    ReplyDelete
  12. TP, sorry to hear that...sahabt yg baik, yang berbekas di hati...Akan sentiasa dalam ingatan kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk pelik juga sahabat tu iya lady .. ni tentu kena belai pelan-pelan .. kena hembus pelan-pelan ..

      Delete
    2. Rashid, sahabat macam tu kena jaga abetul2..sebab dia akan sentiasa ada di sisi when i need her/him...hihi

      Delete
  13. Lady W: yup....mmg sentiasa dlm ingatan.

    SM: ok2 tapi kola amik pic ko pun bro. aku akan amik angel dari blkg dan tepi aje kot hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. TP: sahabat ko ni brader yg meninggal yg ko buat entry pasal dia hari tu ke?
      O ya..ko dah tahu pun tugas mengambil pic akan org yg shy shy camera tu kan...jangan tak ambil tau..haha

      Delete
  14. lady W: bukan2 tu lain,yang nie member sekolah. dia "pergi" kerana penyakit leukimia.

    Lady W lagi : nak jadi papparazi, bayaran setimpal tak.?

    ReplyDelete
  15. TP; owh sorry again...sedihnya mati kena leukimia..
    ala paparazi amataur mana ada bayar der..hakhakhak!

    ReplyDelete
  16. lady w: its okay sis...

    apa xder bayaran...janji kek cekelat ada kira dah memadai.hahaha

    ReplyDelete
  17. TP: owh ya..kek cekelat...lagi apa ek...puding tapai...haha musti ada orang terliur sehh...

    ReplyDelete
  18. Lady W: puding tapai.... xleh lawan kek cekelat la. aku lagi gemar kek cekelat. pasal rasa cekelat membuatkan aku terasa damai gile

    ReplyDelete
    Replies
    1. TP: ok set..kek cekelat moist...lembap, lemak manis dan coklatnya terasa ditekak adalah dibuat untuk engkau, puding tapai perisa krim lazat sedap jelita adalah untuk SM dan fettucine cream cheese mushroom yang gagah perkasa adalah untuk NP...nanti aku set date so korang boleh lawan makan...

      Delete
  19. Replies
    1. TP, kan..makan2 ooo...percuma pulak tu..

      Delete