Saturday, 7 January 2012

Ngilu...

Seb baik le ngko comei baby..reda sikit ngilu yang aku rasa...
Aku rasa macam ada resaksa besar
sedang mengorek, menampal, menggigit dan membina bangunan
dalam mulut aku...
aku pejam mata rapat2
ciss!! rasa itu masih ada, malah makin kuat
sabar hati...sabar..nak perfect..so aku kena sabar
walopun resaksa itu menggila dalam mulut aku..
Realitinya, aku rasa macam nak pelempang je dentist tu
sebab dia korek, tampal, kikis, scaling etc
walhal bukan aku tak pernah rasa
setiap enam bulan dia akan lanyak habis-habisan gigi
sama ada ngilu atau nyeri...aku dah imune
cuma aku tak buat brashes je
sebab gigi masih teratur
ramai yg ngeri nak jumpa dentist kan??
Kamon...dia dentist je lah, bukan resaksa pencabut gigi...

17 comments:

  1. euwww... ngilu itu tak best..

    ReplyDelete
  2. huhu...terpaksa Yong...lagipun service percuma..mau saja la kan...

    ReplyDelete
  3. aku suka pi jumpa dentist, seronok. malah layanan baek giler. cakap pun berhemah .

    *Psst...teringin nak ada gigi mcm jessica simpson.(jessica ke ashley simpson eh yg sentiasa ada berus gigi tu,aku pun lupa)

    ReplyDelete
  4. TP: dentist aku ni Indian..pun ok dan peramah gak..daripada malas aku jadi rajin nak p jumpa dentist..eh bukan jessica alba ke?

    ReplyDelete
  5. bukan, awek kembor la, yg mn satu pun aku tak taw, yg habit dia selalu bawa berus gigi...dimana saja.

    dentist aku melayu(lelaki), tak best tapi pasal ramah lebih aku layan kn jer

    ReplyDelete
  6. oo sorry aku tak kenai plak atis mana satu...haha dentist lelaki eh? naseb le bro..dentist aku macam pakcik-pakcik je stylenya...ok aku offline dulu eh..jumpa lagi empat hari...

    ReplyDelete
  7. aduh... gigi alhamdulillah baik... jumpa dok gigi? ya baba akak paling takut... heeeeeeeeee

    ps: nak belajar buat kespen mcm 'mata'? ada fb akaun? insyaallah boleh ja akak ajar...

    ReplyDelete
  8. SM, last ya...hahaha!

    BS, kak...nak..sangat ingin mengetahuinya...siyess!

    ReplyDelete
  9. i jumpa dentist sebulan sekali ... suka..sebab doktor tu baik sangat...

    ReplyDelete
  10. @TP
    untung? kenapa?
    untung sebab doktor gigi tu baik eh?
    u pun boleh pegi situ tau..

    ReplyDelete
  11. @TP
    abis,dentist u tu tak baik ker??
    cian u kan..

    ReplyDelete
  12. NP I jumpa dentist every six months...and depends juga pada kes...kalau Ada yg patah kena jumpa kerap..

    ReplyDelete
  13. pernah rase..ngilu nyeeww....hikhikhik :D

    ReplyDelete