Friday, 13 January 2012

Multitasking

Sreeka ketika menjadi artis di show of desire..nama je desire tapi lebih pada komedi dan aku tabik dengan bakat dia...selamba badak buat joke 18sx tapi dia mantain cekci mekci...
Ini adalah Sreeka yang original dan tulin...not bad kan..haha. semua org nak bergambar dengan dia dan aku pun...tumpang dua belah kaki...
Dia sememangnya lebih slim melim dari aku...
Aku sentiasa kagum dengan sapa2 yg multitasking ini
sebab tidak mudah untuk mempelbagaikan
kebolehan pada setiap diri
lebih2 lagi kalu lelaki
yang cuma tahu mengarah je itu ini
dan lebih mengagumkan
seperti kes yang aku jumpa atas kapal ini
sebab atas kapal kan
jadi terpaksa hadap segala bagai show
yang disediakan penganjur
kalu tak, tengok laut biru je lah
selain tourist dari india yang berlagak kaya gila
tapi agak kurang manners kalu bab makan
rambut depa yg hapak tu bersepah dalam food orang pun
depa boleh senyum buat menonong
memang cik doh bangang gila babas
(hari Jumaat so aku kena marah cara berhemah)
ada floating kasino
ada desire show yg stok geli2..haha tsk!
ada show dari LA yang vogue etc..
ok berbalik kepada multitasking ni
cabing crew atas Libra Star Cruise ini adalah multitasking
siang hari depa jadi cabin crew, manager
dan segala bagai duty lagi
tapi bila malam depa jadi artist
yang aku kagum ni, ada 4 guys
Jay, Goldie, Marc dan Sreeka
mereka adalah lelaki perkasa dan macho
memang gentle dan handsome
tapi bila malam..makaihh semput dibuatnya
mereka transform diri jadi wanita yang sangat cantik
dan bertugas sebagai penghibur yg sangat talented
and a big applaused for 4 of them
aku cuma sempat tarik Sreeka saja
he’s Filiphin born and the manager of entertainment
cantik kan Sreeka ini...:)

22 comments:

  1. 1st...nasib baik dia pakai wig + cermin mata hitam kalu x mg nmpk lelaki

    ReplyDelete
  2. ralph..kalu tengok muka dari jauh, memang ingatkan dia pompuan...

    ReplyDelete
  3. Kak! Sy pun mutiltasking kat opis nie. Sy lah designer, sy lah cleaner, sy lah tukang jaga parking, sy lah receptionist, sy lah kerani, sy lah segala-galanya. Tp gaji tetap tahap kuli.

    =p

    ReplyDelete
  4. aku juga tabik pada bakat mereka. tapi dari satu sudut yang lain, aku sangat tak berkenan dengan hal-hal transform ni. walau pun untuk tujuan hiburan.

    ReplyDelete
  5. wow! Libra star cruise!

    aku sebelum nih penah cuba buat citer yang kononnya berada di dalam kapal persiaran.so banyak kajian yang aku buat tentang kapal persiaran.satu jer cara untuk aku bayangkan aku berada di atasnya dan menikmati semuanya.haha.

    ReplyDelete
  6. MF@Pok Amai2..akak pun multitasking, typist-tea lady- cleaner- mesengger-office lady..hikhikhik! Kan...orang lain ada? Tak de kan...so we shud proud bebeh!

    SM: aku tak ambik port sangat sebab depa tu transform jadi ‘wanita’ waktu malam untuk purpose hiburan tapi time keje siang hari depa straight dan gentleman..suara kasar gila..hahaha

    ReplyDelete
  7. Ralph, depa buat2 yaa aa auww masa atas stage, kat bawah stage ramai balak cina dan india jatuh chenta dgn depa dan depa pula yang takut2 teww...

    Ghost, yerp..aku rasa lucky bangat sebab merasa sendiri olengan kapal besar bagak itu, bercakap dengan crew dan perhati cara mereka bekerja..aku salute sebab mereka punya bakat yang variety...owh lepas ni aku boleh cuba menulis cerita atas kapal pula...hehe

    ReplyDelete
  8. maaf, aku kurang setuju dengan method itu.

    ReplyDelete
  9. aku rasa depa pun tak de pilihan...depa buat sebab mungkin payment yang diberi..so ko rasa2 method macam mana yang boleh digunapakai?

    ReplyDelete
  10. mweghiburkan tanpa merendahkan taraf diri sendiri. sekadar pendapat.

    (tapi filem liang po po pun ok jugak)

    ReplyDelete
  11. aku rasa depa tu tidak lah merendahkan diri sendiri..cuma depa tawarkan apa yang audiens nak..but then maybe juga surrouding and environment atas kapal tu memaksa mereka jadi begitu dan kebetulan khalayak pula menerima..so kira cara la kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mgkn dia dibayar utk buat persembahan begitu kot....

      Delete
  12. ya, menawarkan apa yang audien nak. sama je situasi macam atas darat ni. menyedia hiburan sepatut memberikan apa yang perlukan, bukan mahukan. sekadar pendapat.

    ReplyDelete
  13. kerjaya kamu di atas kapal? ok menarik *ada keje kosong?* heeeeeeeee

    sweet sheeka

    ReplyDelete
  14. SM, aku terpaksa menelan parsembahan derang dan aku rasa derang pun buat sebab memenuhi tuntutan hidup...

    Sist BS, hihi kita pun diundang menjenguk kapal itu...

    Amalina, jangan...sangat mencabar kerja di atas kapal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apsal akak baju putih tu tak ada muka?? heeeee

      Delete