Monday, 30 January 2012

Berasa...

Untung nasib kita berbeda-beda
meskipun aku sering berasakan
aku sudah berusaha sehabis daya
untuk melakukan yang terbaik dalam hidup
ada juga yang aku terlupa ketika mengira detik
ada juga yang aku alpa kala merintis hari
dan pada suatu perjalanan yang panjang
aku terpaksa duduk melepas lelah
dan membelek semula peta hari
yang sudah semakin lusuh
ada carik-carik di tepinya
ada kumal kelabu di sudutnya
aku melangkah mengikut kudrat
yang kadangkala tersadung akar dugaan
lantas apa lagi yang aku boleh lakukan
meneruskan langkah dengan pasrah
walau sejuta payah...
lalu kusimpan semula
peta hari yang lusuh
ke dalam hati rusuh...

Nota: Aku nak pergi feeling2 snow kat German sekejap, sapa nak ikut..jom!

19 comments:

  1. 5th.....!!!!!

    tak peduli, aku memang tamak kali ni. hahahaaa...!

    nak feeling german, tapi masih dalam kuali klang kan? buat masa ni jangan pergi jauh-jauh.

    ReplyDelete
  2. SM,

    Nape tak ley pegi jauh2 bt ms nie? Pesanan tu utk LW je ke?

    Germany? Org kate, g Germany klu tak merase beer die, rugi besar...


    Mmmmm.....

    ReplyDelete
  3. wah nak iut...memang menarik masa salji nampak putih je. aku teringin berdiri di tengah2 salji putih dan berpakaian seb putih.pastu amik gambo

    ReplyDelete
  4. SM, mekaseh membanyakkan reply kat entry poyos aku ni..

    MF, kalau pergi Belanda orang kata jangan lupa try kejunya yang paling busuk...tapi sedap!

    Abang Zam, aku mencarut bila perlu je...tungguuu!!

    TP, jom ikut aku pergi Kaherah..ambik pic padang pasir nak?

    ReplyDelete
  5. dan harus kau teruskan hari depanmu walau payah sekalipun.

    ah kenapa kat german? kat new zealand lah best. hehe

    ReplyDelete
  6. salam kenal...

    er korang ni memang main line2 luar negara je ek...?err apa makna bonsoir ca va tu...?

    eh i folow u lah...

    ReplyDelete
  7. Hiedayah, life goes on..like a river flow..never turn back! Err German is more challenging due to culture but then NZ scenery is awesome I guess! Makaihh kalau duit tu boleh chop sendiri, harus lah keliling dunia kita...hikhikhik!

    Sham, thanks follow me..jap bagi I tarik nafas jap ya, then I follow u...hihi
    Bonsoir: selamat petang
    Ca Va: apa khabar:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena menempek jugak kat comment orang hehehe....I like to go Maghribi atau Germany jugak...land of architecture...

      Delete
    2. El Mariachi@abg bro, I like to visit Luxemborg..more historical building...nanti visit dalam mimpi..err tapi jangan lupa kutip bunga melor di hujung kampung yeah...hahaha(wink emoticon).

      Delete
    3. bunga Melor tu...putih melepak tu....

      Delete
    4. hahaha..tu la pasal, tengah dok imejin melor susun selapis atau melor susun seribu...dua dua cantik tau!

      Delete
  8. Achtung! tu je base jerman yg gua tau. tp bolasepak mmg gua sokong giler kat jerman...nnt sampai sana kim salam kat David Beckham ek...eh!

    ReplyDelete
  9. Hidemichi, gua lagi tatau apa...yg gua tau cuma hitler fuhrer ..fuh! Fuh! Itu saja...muehehe... David Beckham main untuk German kah bro? Sorry gua kaki bangku kehkehkeh!

    ReplyDelete