Thursday, 22 December 2011

Ralat...

Nak lekatkan semua di peti ais, memang x muat sebab peti es rumah aku saiz ciput..tunggulah kalu ada tokei peti es nak sponsor yang besar bagak...ha masa tu aku boleh lekat segala bagai...jadilah, lekat di steel ikea ni..

Aku nak juga lekat di peti es ni, bila buka..nampaklah bendanya. big ben yang hilang tu aku letak dekat pemegang belah kiri...pagi tadi haku teringat nak bersih peti es..tup2 big ben tu dah hilang...makkk sentap jap aku rasa...tangan siapakah yang mengambilnya..nak kata anak buah haku yang ambek, depa semua baru tinggi 2 kaki setengah, x mungkin tangan depa sampai sebab peti es ni tinggi juga...
Hari ni aku ingat hati aku akan rasa seronok
berterusan hingga ke petang
sebab tadi pagi aku baru hantar
satu family (tetamu) di luar pagar rumah aku
depa tidur rumah aku semalam..
seronok jugalah terima tetamu
lebih-lebih lagi macam aku yg dok sensorang ni..
orang kata bila ada tetamu datang
mereka bawa masuk rezeki sekali
dan aku suka...sebab aku rasa ya..mereka bawa rezeki...
macam biasa, aku kemas rumah, lap mana patut
debu, habuk, semut, lipas, semua aku halau
tiba-tiba masa nak lap peti ais
aku perasan satu fridge magnet aku sudah ghaib
fridge magnet itu bentuk big ben
aku beli last year masa o/s ke UK
makk sedihnya...hilang sudah...
ada tangan yang ambilnya
mungkin ia dah lama hilang
tapi baru hari ni aku notice
selama ni aku tak kisah pun
kalau tetamu datang, depa minta..nak
dan aku akan bagi...tapi bila ghaib cenggini
aku rasa aku perlu buat sesuatu...

12 comments:

  1. 1st!
    dah cari betul-betul ke. kadang-kadang kita tak teringat untuk cari tempat yang sepatutnya. lepas tu, bila dah give up nak cari, baru jumpa. biasanya aku la tu...

    ReplyDelete
  2. done...aku dah belek bawah peti es...memang sejak dulu aku tepek kat situ sebab aku suka tengok jam kat menara big ben tu...walopon kecik, ia comel..hilang sudah dari mata aku...sob!

    ReplyDelete
  3. atau pun itu satu petanda awal yang kau bakal mendapat tugasan ke sana untuk kali kedua. mungkin...

    ReplyDelete
  4. Itu yg aku harapkan...bagaimanapun aku main berdoa supaya tangan yang mengambilnya tidak membawa ia keluar dr sarang V...kalau tidak, harus dia perlu memulangkan barang yg bukan hak dia..

    ReplyDelete
  5. mungkin pemilik tangan tu tak sengaja dah alihkan dari tempat yang asal kot. positif, positif...

    ReplyDelete
  6. Ya...aku pun dapat rasa...positif, positif! Lagipun anak2 geng aku kalu datang situ je tujunya...ada yg patah, sampai mak derang segan2 nak bitau...haha...

    ReplyDelete
  7. atau mungkin memang dah patah kot. budak-budak tu takut nak bitau kat Vamp.

    ReplyDelete
  8. Aku pun rasa cenggitu le...tak pe...besok aku buat cleaning spring lagi sekali...insyaallah ada...

    ReplyDelete
  9. Bukan nak hasut akak pk buruk tp...

    =(

    ReplyDelete
  10. Ya..tak pe...selalunya lepas dua tiga hari, ada le barang tu, maybe budak2 buat main, maknya lupa nak letak balik kat tempat asal...

    ReplyDelete
  11. alaa...bagi Cc lah fridge magnet tu.. ^^

    ReplyDelete
  12. CC nak, bagi alamat nanti kita pos..hihi..siyes!

    ReplyDelete