Monday, 12 December 2011

Entry malas

Satu hari aku dok melantak olio penne. chop NP..bukan makan u tau,..i makan pasta..hik! Lagipun aku jeles tengok budak kecik yang nama Maryam tu, mak dia hari2 masak western food untuk dia...kecik2 dan makan pasta..haishh! Terer!
Sepatutnya aku buat entry ini semalam, ahad, tapi sebab malas punya pasal..jadi entry hari isnin, kira cover line nak tutup monday blues...semalam tekak aku tak bajet langsung nak melantak apa. hari ahad memang aku malas nak kuar rumah, hari bertapa sedunia...lagipun aku x boleh kena cahaya matahari, nanti aku terbakar, hangus...tapi kalau malam...yess aku cargas je nak berfoya-foya...cari sirap merah tambah energy...ada daging belanda panggang dalam peti dingin beku. macam biasalah, stok daging musti ada. kalau tak de stok tu, bukan V lah namanya...paling dinjj pun kena ada ikan...supaya bila perut aku meroyan sepertiga malam, aku boleh melahap ikan grill tanpa sos...ok cakap pasal tekak, lagi sekali...macam biasa...feeling2 windsor, aku makan penne olio + grill turkey..alah kalu g victoria station, ayam belanda panggang ni depa dok jual RM290 sekor..kalu aku,  mampus aku tak beli, mahai gila, tapi ada orang baik hati beli jiwa aku, dia kasi aku daging ayam belanda panggang ni...jadi walopon aku malas, sebab tekak dan perut dah mengamuk sakan, aku rajinkan diri campak2 capsicum, grill turkey, onion, garlick and penne dalam suatu kuali. dengan kuasa sihir pontianak yang aku ada, siap la hidangan aku untuk sehari suntuk tu.
.

16 comments:

  1. cuba awok kabor kat wa,apa rasa ayam belanda tu? ntah2 awok makan ayam daging aje kot

    ReplyDelete
  2. SM:1st eh...nanti aku bagi ko hadiah spesel punya...ko ingat tu, jumpa je..aku pukul ko...grrrr..kalu boleh ukur, anger aku tahap petala langit! Siap ko...

    TP: awok mau taste ke daging ayam belanda panggang tu? nanti wa belanja awok..sedap weii...apa ke namanya tu...TLC..tender, loving and care...ahahaha ehh tak..tender je..loving and care tu lain punya isue...hik!

    ReplyDelete
  3. hahahaa...! marah nampak! ohye, pasta tu banyak ke kau buat?

    ReplyDelete
  4. Hahaha..eh sapa marah beb..aku tadak marahpun, saja lawak2..nape ko rasa aku marah...aku pukul karang! Aku buat pasta tu cukup untuk dua kali makan saiz hidangan vampire!

    ReplyDelete
  5. @SM
    kau ni perhal asyik2 tulis 1st..

    @LW
    i ni stok pasta ada tapi 'rajin' gila nak merebusnya...

    u all got new fren arrr... telor power...

    ReplyDelete
  6. teringat turkey dalam cerita mr bean ~ thanksgiving

    ReplyDelete
  7. LW : la, dah jadi kaki pukul ke sekarang?

    NP : LW sekarang dah femes, aku bangga la jadi 1st comment.

    ReplyDelete
  8. NP: ha ahh, rumah I memang ada stok penne penaiggrete, fettucine, angel hair segala bagai...senang, kalau masak mende ni x payah ada lauk lain, kira one shot.

    SM: ko notty, aku pukul karang! Grrrr.....eh bila masa aku femes eh?

    Uncle Gedek: Ya betul, itu adalah turkey Thanksgiving yang diberi oleh Victoria Station kepada kita orang kat office...bak kata Mr Bean, halleluyah...

    ReplyDelete
  9. femes di hatiku... naaahahahaa!!!

    ReplyDelete
  10. orng femes selalunya akan tinggalkan kawan2....

    ReplyDelete
  11. SM: Femes di hatimu? Owhh aku suka...sebab ko pun selalu mengganggu tidur aku..sampai aku termimpi-mimpi, selagi aku tak dapat pukul ko..selagi itulah ko ada dalam hati dan kepala otak aku..grrrrr! Aku pukul karang....

    NP: Owh not...that's totally not me...no! no! no! hihi...dialog ala2 drama queen kan...
    hmm itu org femes lain...i femes di kalangan buddy yg dua kerat ni je kan...boleh tak?

    ReplyDelete
  12. NP : sebab tu aku menolak untuk menjadi orang famous. biar kawan-kawan yang jadi famous, then aku tengok je diorang tinggalkan aku. pergh, macam jalan cerita novel la wei. tajuk ongbak bendul.

    LW : gila, vampire dah menggila sambil mengilai keriangan. den tak campur!

    ReplyDelete
  13. NP: SM tu sebenarnya lebih femes dari I...dia dah tahap otai tu..

    SM: aku kehabisan stok darah, aku nak yang gred A je..roger! (kecemasan ni weii...nee nong nee nong, bunyi ambulan memecah sunyi malam, di dalam kenderaa itu ada seorang pesakit tenat dengan kantung darah menitik perlahan....darah kelihatan segar dan manis..dan di luar ambulan, ada makhluk terbang mengiringi sambil mengintai1 kantung darah itu yang kelihatan seperti seplastik sirap rose yang sangat mengujakan kala disedut di bawah panas terik matahari..)- ongbak bendul.

    ReplyDelete
  14. ongbak bendul - yang dalam ambulans tu adakah orang yang ditinggalkan oleh kawannya yang famous tu?

    ReplyDelete
  15. ongbak bendul - tidak..yang di dalam ambulans itu adalah anonymous...tidak diketahui identitynya..

    ReplyDelete