Thursday, 29 December 2011

Entry berangan...chef

Kalau aku tak kerja macam hari ni...
dah tentu aku jadi tukang masak @ chef juga
Lepas ni kalau company x mau dah khidmat aku
aku resign dan jadi chef
Chef yg aku jumpa semalam
dah confirm kata aku boleh jadi kitchen helper dia
kenapa aku addict sangat dengan chef ni...
cita-cita purba..
x dapat jadi chef
dapat chef pun jadi lah..
kehkehkeh!..

Dia email aku:
Chere LW
mercie d'etre venu diner au victoria medan
en esperent vous revoir bientot
amicalement
=) Jean-Luc Lundy

Aku reply email dia:
Cher Chef
je vous remercie beaucoup pour la session de belle dernière nuit
il était super et c'est vraiment très apprécié
nous sommes heureux d'être à nouveau à Victoria Medan
i profiter d'un menu et la langue bien sûr,
et espérons vous voir bientôt trop
amicale
:) LW


Au revoir ma cherry...amour!    

23 comments:

  1. nasib baik ada kamu trilanguage jawa-french-hebrew, jadi boleh la aku translate.

    apa-apa hal pun, kalau betul kau jadi chef (atau helper), aku nak jadi orang kedua yang rasa kau punya signature dish.

    ReplyDelete
  2. ma pleasure monsieur...bon apetite!

    ReplyDelete
  3. la moindre idée de votre premier plat spécial?

    ReplyDelete
  4. Je peux préparer le meilleur steak dans le monde si tu veux essayer .

    ReplyDelete
  5. mais je préfère plat local avec un peu d'un des éléments occidentaux

    ReplyDelete
  6. Je suis tombé amoureux à nouveau.
    Est-il vrai?

    Haishhh!

    Pourquoi faut-il tout le monde parle en français?

    ReplyDelete
  7. i hate this entry because u all talking crap... :P

    jiu meng aaaa
    wo bu mingbai ni de shuo...
    jiu meng aaaaaaa

    ReplyDelete
  8. jap jap
    eh SM, before kau rasa, aku dulu rasa okay..kan LW kan...
    eh nak ke dia pi umah u?

    ReplyDelete
  9. NP : sebab tu la aku nak jadi orang nombor dua yang rasa. wo ai ni! hahaaa...

    ReplyDelete
  10. @SM
    wo bu ai ni...
    bluerrrrkkkkkkkk....

    ReplyDelete
  11. ni bu yau? ok, wo men peng you... hahaha!

    ReplyDelete
  12. mohon ajar saya bahasa perancis~he~~

    ReplyDelete
  13. mohon translate
    tak faham. abang orang jawa

    ReplyDelete
  14. SM: alors si tu veux essayer de plat local avec un peu d'élément de l'ouest, je peux cuisiner nasi Bariani avec chichken tandoori Grill Ajouter aux nachos et la sauce tomate et mélanger Thousand Island .. est-ce OK avec vous?

    MF: Je ne demande jamais de me suivre SM à parler le français ... Je ne l'aime la langue française, mais i wont pousser les gens à me suivre ... well im en amour avec languange français ... heheheh

    NP: tu dia....hahahaha keluar dengan hokkien ke mandarin tu...syabbas betta!

    ReplyDelete
  15. NP: wo ai ni...hahaha

    SM: wo bu ai ni bluerkkkk..

    Bujak X: nak belajar bahasa peranchis, boleh...mai jumpa akak...nanti kita jumpa uncle google...merci=terima kasih.

    Abang Zam: abang punya pasal,saya boleh translate...ok saya translate yg ni dulu...bonjour=hello...

    ReplyDelete
  16. @SM
    wo bu yao!!!!!!
    kau patut cakap
    wo shi ni de nan pengyou

    wo = saya
    shi = adalah
    ni = awak
    de = kepunyaan
    nan = lelaki
    penyou = kawan atau bf
    bu = tidak
    yao = hendak

    @LW
    mandarin tu...
    wo yea ai ni.. hikssss..
    bukan lesbo yer tuan tuan dan puang2...ha ha ha

    ReplyDelete
  17. Owhhh bagusnya, I pun dah boleh belajar mandarin pulak...NP nanti ajar lagi ya...hihi

    ReplyDelete
  18. aarrghhh....! macam kelas bahasa pulak.

    ReplyDelete
  19. SM, aku memang kena belajar bahasa Peranchis, sebab nak migrate ke sana...ahahahahaha bajet tak sedar diri punya statement ni...

    ReplyDelete
  20. @LW
    nak migrate, please take me along with you...

    ajar bahasa mandarin? boleh boleh... no hal

    ReplyDelete
  21. NP, of coz sure...tapi kan kejap2 nak migrate ke Aussie, kejap2 rasa nak hala ke uk..konon semua nak p..ahahaa..last2 I dok jer Sg long...

    Wo ai ni...hihi

    ReplyDelete